Şimdi Ara

windows 7 usb veri aktarım hızı çok düşük.Neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
9.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aynı bilgisayarda hem xp hem de vista kullandım. Ama windows 7 ye geçince usb veri aktarım hızı çok düştü. Hız, bilgisayardan usbye bir şey atarken maksimum 3,50 mb/sn oluyor.Usb den bilgisayara birşey atarken 18-20 mb/sn oluyor. Ayrıca bunu faklı 4 usb bellek ile denedim hep aynı şey oluyor.Yardımlarınızı bekliyorum.

• psikolojik kaynaklanmasın zaten usblerin veri akatarımı çok yüksek olmuyorlar ? xp de nereden anladın daha yüksek olduğunu ?
  • dostum hangi sistemde hızlıydıki win 7 de hızlı olsun
  • bilgisayardan usb ye birşey atarkenki hız usb belliğin yazma hızıyla ilgidir.Alırken pek dikkat edilmese de öyledir.Bnde win 7 kullanıyorum 27 mb/s ile veri aktarıyorum.Usb belleğe göre değişir.Usb den bilgisayara atarken yine usb nin okunma hızı önemli +hard diskin hızı ama aynı bilgisayarda kullandım dediğine göre pek etkilenmemesi lazım bence ilginç
  • yok ama aynı usb ile
    visatada farklı windows 7de farklı diyor arkadaş

usb bellek aynı platformlar farklı hız niye azalıyor win 7de demiş
  • Dostum o dediğin senin USB nin kendisinden kaynaklanıyordur.

Benim kendimde kullandığım Çubuk USB saniyede ortalama 3.5 Mb ile aktarırken, Pasaport tipi 320 Gb lık harici USB HDD ise saniyede 45 Mb ile aktarıyor.

Olay tamamen usb nin yazma hızı ile alakalı...
  •  windows 7 usb veri aktarım hızı çok düşük.Neden?

Önce flash diski NTFS yada exFAT dosya sisteminde formatlayın daha sonra resimdeki gibi ayarlayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 21 Şubat 2010; 18:29:37 >
  • Zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. MRT_, dediğin gibi yaptım ama 1-2 kb belki hızlandı. Vista laptoptan aynı usb ye veri atarken 10-15 le atıyor ama benm masaüstü win7 li bilgisayarda hız 3,5 de kalıyor. İki bilgisayarda yeni ve iyi.Nedenini ben de bulamadım. Psikolojik olabilir belki ama en iyisi bir kaç bilgisayarda daha denemem. Büyük ihtimalle dediğiniz gibi usb nin kendisinden kaynaklı. Class 6lar daha hızlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aradeth

Zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. MRT_, dediğin gibi yaptım ama 1-2 kb belki hızlandı. Vista laptoptan aynı usb ye veri atarken 10-15 le atıyor ama benm masaüstü win7 li bilgisayarda hız 3,5 de kalıyor. İki bilgisayarda yeni ve iyi.Nedenini ben de bulamadım. Psikolojik olabilir belki ama en iyisi bir kaç bilgisayarda daha denemem. Büyük ihtimalle dediğiniz gibi usb nin kendisinden kaynaklı. Class 6lar daha hızlı.

aynı usb ayrı iki cihazda farklı hızda veri aktarıyorsa sorun usb de olamaz.

Ben dahil cevabı bilmiyoruz. Aynı olay bende de var maaesef. İş yerindeki laptop 4-5 mb hızla atarken aynı usb ye evdeki laptop 20-30 mb atıyor. Bilgisayarın usb 1.0 , 2.0. 3.0 muhabbetinden diyeceğim ama ikisi de 2.0

Sanırım bios ya da bir yerlerden olayı aktive etmemiz gerekiyor ve beceremiyoruz. Ayda yılda ihtiyacım oluyor, şimdi hazır 4 gb belgeyi 20 dk beklerken konuyu hortlatayım dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: infidel

Dostum o dediğin senin USB nin kendisinden kaynaklanıyordur.

Benim kendimde kullandığım Çubuk USB saniyede ortalama 3.5 Mb ile aktarırken, Pasaport tipi 320 Gb lık harici USB HDD ise saniyede 45 Mb ile aktarıyor.

Olay tamamen usb nin yazma hızı ile alakalı...

Aynen benimde böyle :( Kafayı yidircek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.