Şimdi Ara

windows 7 yazıcı paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 7 x64 Ultimate işletimli bilgisayarımda canon mp230 yüklü..
    aynı modem üzerinden internete bağlı olan diğer Windows 7 x64 Ultimate işletimli bilgisayarımda bu yazıcıyı nasıl kullanabilirim..

acil yardımlarınızı bekliyorum..
    tşk..

• terbay kullanıcısına yanıt
    Yazıcınızı paylaşıma açıp diğer bilgisayardan ağ yazıcısı yüklemeyi deneyin.
  • diğer bilgisayarda yazıcı ekle yaptığımda çıkması lazımken yazıcı görünmüyor.
  • Nasıl bir bağlantı kullandın ? Kablolu mu :)
    ağdan diğer bilgisayarı görüyorsanız ona bağlı yazıcıyı da görmeniz lazım, üzerine sağ tıklayıp ekle deyin bakalım ne olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OCP Türkiye -- 24 Aralık 2013; 15:11:33 >
  • ağ falan görünmüyor.. ağda görünmesini nasıl sağlayacağım.. ev grubu ile mi?
    yani bir ağ oluşturmadan olmaz bu paylaşımlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • win7 de ağ oluşturması zormuş galiba denemedim hiç

modem üzerinden nasıl ağ kurabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terbay -- 24 Aralık 2013; 16:07:14 >
  • Spilitter ile yaparsın yazıcı dan bir kablo çekeceksin bilgisayarlardan birer kablo toplam 3 kabloyu bir spilitter a takacaksın. Sonra ağ kuracaksın Ultimate ise kendisi kurar zaten. Kurmazsa yazıcının ve modemin driver ini kur olay tamam bir de ağ kur olay tamam.
  • Haa unutmuşum birde modemle spilitter ı bağlıyorsun ya bu splitter switch de olabilir. 3-4 aygıtı bir ağda birleştiren makina işte. Yani 4 kablon olması lazım.
  • modem var işte çok portlu, swich niye kurayım ki
    modemin üzerinden bağlantı sağlamanın bir yolu olmalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terbay -- 24 Aralık 2013; 17:02:48 >
  • çıldırmak üzereyim, ne çok farklı bilgiler var nette.

win 7 ultimate kurulu iki masaüstü bilgisayar aynı modeme bağlı ve birinde yazıcı kurulu ve ben bu yazıcıyı her iki bilgisayarda da kullanabilmek istiyorum..
    modem üzerinden bunu sağlayabiliyor olmalıyız.. ama nasıl yapıcaz bir yardım lütfen..
    Arkadaş sakin olalım :)
    Bu 2 pc'yi cat5 ile modeme bağladıktan sonra ip'lerine bak. ikisi de aynı bloktan ip almış olmalı (192.168.1.x ve 192.168.1.y gibi )

Sonrasında yapacağın ağ kurulum sihirbazını çalıştırmak. Bunu iki bilgisayarda da yapacaksın. Dikkat etmen gereken şey ağ adının ikisinde de aynı olması. Bilgisayar adları farklı olsun. Zaten kurulumda yazıcı ve dosya paylaşımını soruyor, ona da evet dersen yazıcıyı ağda paylaşmış olursun. Çok zor değil. Hangi aşamadaysan takıldığın yerde yaz yardımcı olayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OCP Türkiye

Arkadaş sakin olalım :)
    Bu 2 pc'yi cat5 ile modeme bağladıktan sonra ip'lerine bak. ikisi de aynı bloktan ip almış olmalı (192.168.1.x ve 192.168.1.y gibi )

Sonrasında yapacağın ağ kurulum sihirbazını çalıştırmak. Bunu iki bilgisayarda da yapacaksın. Dikkat etmen gereken şey ağ adının ikisinde de aynı olması. Bilgisayar adları farklı olsun. Zaten kurulumda yazıcı ve dosya paylaşımını soruyor, ona da evet dersen yazıcıyı ağda paylaşmış olursun. Çok zor değil. Hangi aşamadaysan takıldığın yerde yaz yardımcı olayım.

bu işte be hocam..
    her iki pc'de aynı isimde, birinin ismini değiştirdim hemen ekledi printerı. bu aynı isim olmamalı bilgisinede hiçbir yerde rastlamamıştım. kurtardın beni sağolasın..
    sonsuz teşekkürler..
    rica ederim, probleminizi halletmeniz bizi de memnun etti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.