Şimdi Ara

windows 7den yükseltilmiş cihaza uefi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, bilgisayarı win 7 den win 10 a yükselttim yükseltme nedeni ile küçük sıkıntılar yaşasamda şu anda bilgisayarı kullanıyorum. ama şöyle bir sorum olacak ben bu cihazda biostan uefi modunu çalıştırdığımda windowsum şu an desteklemediği için boot edemiyor windowsu tamamen silmeden windowsu uefi yapma gibi bir şansım varmı? çünkü windowsu tamamen silip yüklemede düşük bir ihtimalde olsa lisansımı kaybetmekten korkuyorum.

• merhaba, böyle bir şansın maalesf yok. Normal kurulum olduysa diskin mbr biçimindedir bunu uefi için gerekli olan gpt ye dönüştürebilirsin ancak Yine uefi için gereken EFİ sistem bölümü ve kurtarma bölümü gibi ayrı bölümler kurulum esnasında oluşturulacağı için bilgisayarına format atıp sıfırdan windows 10 yüklemek durumundasın.
    Aldığın lisans biosa gömüldüyse sıkıntı olmadan tekrar kullanabilirsin olurda lisansını kullanamazsan kms vs yöntemlerle halledersin..
  • çok teşekkürler, izninizle bir soru daha soracağım bendeki windows 7 uefi olsaydı yükseltmeden sonra sistemim yine uefi olacakmıydı acaba?
  • evet o zaman olacaktı çünkü windows 7 uefi olsaydı uefi için hem harddiskin gpt biçimindedir demektir hemde uefi için geçerli bios ayarları hali hazırda yapılmış demektir yoksa daha daha pc açılmadan bios ekranından hemen sonra işletim sistemi bulunamadı diye hata verecektir..
  • tam olarak aradığım sorulara cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
  • Rica ederim kolay gelsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.