Durumda okumaya üşenirsiniz diye önce kısaca sonra detaylıca bahsedicem.
Bilgisayarım Windows 8.1 son zamanlarda kafasına göre donmaya başladı. Bir anda basit bir şekilde webde gezinirken bile bir anda gidiyor. Her hangi bir şekilde herhangi bir komut veremiyorum - tepki de vermiyor. Sorunu ne olabilir sizce?
Web dolanımı sırasında genelde 70-75 derece civarında seyrediyor. Onun dışında harddiski de kontrol ettim HDD Health programı ile herhangi bir sıkıntı olmadıgını söyledi. PCye en son ne zaman format attıgımı ise hatırlamıyorum.
Kendimce çözüm yaratmak için 4 ve 2gb olan ramleri cıkarttım sildim oynadım yuvalarını temizledim ayrı ayrı tek ram ile çalıştırdım aldıgım sonuc aynı oldu.
Ayrıca PC'nin aslında win 8de kronik bir donma sorunu var fakat ethernet kartını devredışı bırakarak bu sorunu cozdum ve uzun zamandır yaşamıyordum.
Asus N61JQ kullanıyorum hayli 4-5 seneyi devirmiş bir bilgisayar oldugunu söyleyebilirim. İlk nesil i7 işlemci - 6GB ram var sistem olarak zorlandığı için olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
Format atmaya da çok üşeniyorum okuldan yüklediğim ve evde yükleyemeyeceğim çokça yazılım var onların hepsini sil baştan yüklemek çok zor geliyor.
Son olarak bir tahminim de öğrenci evinde kalıyorum elektrik hattına pek güvenmiyorum dairenin negatif kolda - toprakta düşük miktarda gerilim olabilir ama ara ara yapıp bazen yapmaması ya da ritim tutturunca uzun süre kapanmadan gidiyor olması ilginç geliyor.
Son bir not dün 1 saat boyunca aç - 5 dk sonra don - bataryayı çıkart kapansın - aç - 3 dk sonra donma - kapatmaya uğraş seklinde çabaladım fakat bügün yani su an yaklasık 15-20 dk'dır sorunsuz kullanabiliyorum. Bu kadar da keyfi olmamalı bence :)
Şimdiden teşekkür ediyorum biraz uzun oldu okumanız bile teşekkür sebebi.
Sorun ayni sekilde devam etmekte. Dun 5-6 saat duzgun çalışan bilgisayar su an açıldıktan 5dk sonra takılmakta. Yardımlarınızi bekliyorum