Şimdi Ara

Windows 8.1'i 7'ye düşürme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Bir arkadaşım bir kaç yıl önce HP laptop almış ve içinde windows 7 yüklü olarak gelmiş. Ancak, laptopunu tamire götürdüğü zaman içine orijinal olmayan windows 8.1 yüklemişler. Şu anda windows'u aktive etmeniz gerekiyor diye uyarı veriyor ancak elimizde windows 8.1 kodu yok ve almayı da düşünmüyor. Windows 7'yi tekrardan yüklemeye kadar verdik ancak onun için de bir kod yok. Laptopun alt kısmına baktım ama herhangi bir sticker bulamadım. Windows 7'yi internetten indirip yüklemeye karar verdim ama aktivasyon kodu olmadığı için ne yapacağımı bilmiyorum. Bu kodu bulmanın herhangi bir yolu var mıdır? Herkese teşekkür ederim.

• Ya yeni bir lisans satın alacaksınız ya da korsan kullanmanız gerekiyor. Windows 7'ye geri dönmek için ise format atmanız gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagdas70

Ya yeni bir lisans satın alacaksınız ya da korsan kullanmanız gerekiyor. Windows 7'ye geri dönmek için ise format atmanız gerekiyor.

Teşekkür ederim. Peki format attıktan sonra öneden sahip olduğumuz windows 7 aktivasyon kodunu almanın bir yolu var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siraog -- 11 Mayıs 2017; 0:6:12 >
  • windows 7 yüklü gelen sistemlerde o zamanlar kurtarma dvdleri veriliyordu. Onları bulup yüklerseniz lisans sorununuz olmaz.
    Hp servisini de arayabilirsiniz. Belki bir ihtimal size win 7 lisans anahtarını verebilirler.

Bu dvdler yoksa, korsan win7 yükleyin etkinleştirin sonra win 10'a yükseltme yaparsanız lisanslı win 10 sisteminiz olur.
    Geçen ay bu forumda nasıl yapıldığına dair bir mesaj vardı onu bulursanız iyi olur.
  • Windows 7'li notebook'ların altında Windows 7'ye ait lisans anahtarı bir etiket üzerinde yazar. Notebook'un altına bakıp lisans kodu orada mı bir kontrol edin.
  • Windows 7 kurulduktan sonra otomatik etkinleşmesi gerekiyor. HP lerin keyleri biosa gömülüdür. Eğer bios update vs yapılmamışsa etkinleşir. Ayrıca f11 kurtarma bölümü olması gerekiyor. Format attıklarında bu bölüm silinmemişse win7 ye dönüş yapabilirsin. Son çare HP yi ara keyi size verirler laptobun seri numarasına göre kayıtları vardır onlarda. Orjinal işletim sistemi yüklü laptop a sticker yapıştırmaları lazım normalde uğraşmazdın şimdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.