Şimdi Ara

Windows 8.1 Nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 10 kullanıyorum ve bazı sorunlar canımı sıkıyor. Disk veya işlemci kullanımı tavan yaptığı oluyor. Windows 8.1 sorunsuz mu? Hangisi daha iyidir?

• o da sorunlu ama windows 10 dan daha iyi bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkiside sorunlu değil. Gerekli işlemleri yaparsanız sorun yaşamazsınız.
  • BIOS sürümünüz güncel değil ise güncelleyin.
    Yapamazsanız laptop ise marka model ve bıos sürmünü
    masaüstü ise anakart modeli ve bıos sürümünü yükle
    Temiz kurulum olacak şekilde windows 10 yükleyin.(İSO dosyası sağlam yani üstünde oynama olmamalı)
    ÇÖp yazılım kurmayın. Tüm sürücüleri manuel olarak güncel olacak şekilde yükleyin.
  • Yav şu sürümlere artık laf atma olayını bi bırakın.

Ben tüm sürümleri kullandım ve pc'mi gayet temiz kullanıyorum. Bütün sürümler gayet stabil. Siz pcnin içine ediyorsunuz hor kullanıyorsunuz sonra sürüme laf atıyorsunuz. Şuan 8.1 kullanıyorum pc çok hızlı açılıyor ve hiçbir hatası da yok. 10 kullanmıyorum çünkü driver desteklememe sıkıntısı yaşayabilirim.

bir insanın pcyi iyi kullanamamasına bir şey diyemem herkes pc ile haşır neşir değil ama şu artık her yapamadıgınız işi kirletmeye çalışmayın. Tüm sürümler gayet stabil. Bunlar kaç testten geçiyor haberiniz var mı? Herkeste yaşanan kronik bir şey olsa zaten şimdiye kadar giderilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtiger -- 6 Aralık 2016; 1:4:21 >
  • 8.1 kullanıcısı olarak bana ilk çiktigindan beri windows 10 karisik geliyor ben 8.1 den memnunum

• samtiger kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum, bilgisayarı kullanmayı bilmiyorlar ve öğrenmek içinde çaba sarf etmiyorlar.
    Windows 95 den beri tüm sürümlerini kullandım ve hala kullanıyorum dediğin gibi kronik bir sorun ile karşılaşmadım.

Şimdiki kullanıcılar çok sabırsız, biraz sabretse biraz uğraşsa sorunları çözülecek ama nerdeee

• quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz976

Katılıyorum, bilgisayarı kullanmayı bilmiyorlar ve öğrenmek içinde çaba sarf etmiyorlar.
    Windows 95 den beri tüm sürümlerini kullandım ve hala kullanıyorum dediğin gibi kronik bir sorun ile karşılaşmadım.

Şimdiki kullanıcılar çok sabırsız, biraz sabretse biraz uğraşsa sorunları çözülecek ama nerdeee

Hocam 10 yaşından beri PC kullanıyorum, biliyorum çoğu şeyi ancak bazen sorun çıkartıyor. Güncellemeyi kapatmadan (indirme değil) veya Windows Defender'ı kapatmadan da bu aşırı disk/cpu kullanımı inmiyor.
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Adamın bilgisayarı w10 desteklemiyor bir driverinden dolayı ama sırf yeni sürüm merakından dolayı yüklüyor sonra hatalarla karşılaşınca windows 10u yerden yere vuruyor.

Saçma sapan crackler indirerek pcyi kullanılmaz hale getiriyorlar sonra suçu sürümde buluyorlar.

Herkes kusursuz bilgisayar kullanamaz bir kez daha dile getiriyorum ama kendini kanıtlamış,binlerce testten geçmiş şeylere laf atmak nasıl bir cahilliktir anlamak zor.
  • Akbell kullanıcısına yanıt
    disk/cpu kullanımı inmiyor-durmuyor gibi bir şey olamaz, şimdi nasıl olamaz diyebilirsin ancak şöyle bir şey var, mesela diyelim ki,şimdi senin bilgisayarında bir adet 5400Rpm HDD var ve disk/cpu kullanımı normale dönene kadar uzun bir süre geçer, ki disk/cpu kullanımı dediğin şey windows,un kendini ve sistemi düzene sokmak için yaptığı ayarlamalardır.

5400Rpm sistem diski + bir adette 1Tb yedek harddisk olduğunu düşünürsen bu disk/cpu kullanımının sonucundaki süre uzayacaktır.
    Aynı şeyler 7200Rpm harddisk içinde geçerli ancak Rpm değerinden dolayı bu süre 5400Rpm harddiske göre daha kısa olacaktır, tabi bu dediklerim bilgisayarında yazılımsal ve donanımsal olarak bir sıkıntı yok ise geçerli.

Sözün özü, her şeyden önce ilk yapılması gereken şey, orijinal-temiz-ellenmemiş-oynama yapılmamış bir Windows indirilmesi ve temiz kurulum yapılması gerekiyor.

Bilgisayarının tam sistem özelliklerini yazarsan yardımcı olmaya çalışayım.

• Yaklaşık 5 ay kadar Windows 10 kullandım.
    Windows 10'da çok sık oluyor. Windows 8.1 daha kararlı olması ve sistemimde daha iyi performans aldığım için Windows 8.1'e dönüş yaptım. Tabi tercih meselesi.
  • Yaklaşık 5 ay kadar Windows 10 kullandım.
    Windows 10'da çok sık güncelleme oluyor. Windows 8.1 daha kararlı olması ve sistemimde daha iyi performans aldığım için Windows 8.1'e dönüş yaptım. Tabi tercih meselesi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.