Şimdi Ara

Windows 8.1 Pro Media Center'dan Windows 10 Pro'ya Geçişde Lisans Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows 8.1 Pro Media Center sürümünü kullanıyorum. İlk Windows 8 çıktığında yüklemiştim o günlerde Media Center paketini bedava dağıtmışlardı ve Windows 8 Pro'nun üzerine orjinal Media Center lisans numarasını girdiğimde sahte ürün numarası silinip yerine orjinal lisans numarası geçmişti ve orjinal olarak etkinleştirmişti.

Dün bu kullandığım media center üzerine Windows 10 pro sürümünü yükseltme yaparak kurdum fakat etkinleştiremedim. Benim kullandığım sürümü bu yolla etkinleştiren varsa yardım edebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 30 Temmuz 2015; 17:59:30 >

• Hocam o bir gençlik hatası idi microsoftun... Aklı başına geldi artık o keyleri kabul etmiyor...
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    Geri döndüm Win 8.1'e etkinleştirilmiş gözüküyor hala etkinleştirilmiş halde nasıl yükseltebilirim Windows 10'a acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Geri döndüm Win 8.1'e etkinleştirilmiş gözüküyor hala etkinleştirilmiş halde nasıl yükseltebilirim Windows 10'a acaba

Ben şöyle yaptım önce windows 8 kurdum tekrar baştan media key girmedim ; daha sonra windows 10 indirme linkindenhttps://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10 kurulumu başlattım... Kurulum bittiğinde aktive oldu...

• MRT_ kullanıcısına yanıt
    Dilim döndüğü kadar anlatmaya çalışayım.
    Senin durumun şu şekilde izah edilebilir.Çünkü aynı senin durumunda ben skype ile retail (Buraya dikkat çekmek isterim.Çünkü bunun nedenini değişik yerlerde anlatmaya çalıştım.) key ile etkinleştirip sonra yine Microsoftun dediğin gibi vermiş olduğu orjinal Wmc anahtarı ile medya center ilavesi yapmış idim.Bu da şimdilik gayet sorunsuz etkinleşti.Ancak daha herkese aynı anahtarlar veriliyor dijital imzaya geçilmedi.Bu da 1 ay içinde belli olacaktır.Kesin yanıt o zaman verilebilir.
    Sorununa gelirsek
    Wmc den önce yapmış olduğun lisanslama ya kms yoluyla idi ya da mak anahtarlar ile idi.Retail (Parakende) değil.
    Şimdilik görünen bu bildiğim kadarı ile.
    Benimkinin de garantisi yok dijital imzalardan sonra belli olur.Bunu da tekrarlamış olayım.
    Bu konuda sorun veya açıklamamı istediğin bir şey varsa cevaplayabilirim.
    Sonradan yazını iyice okuyunca bir şey daha fark ettim.8 Kurup sonra Wmc ekledim diyorsun.8.1 kullanıyorum diye de belirtmişsin.8.1 e yükseltme ile mi geçmiştin.Eğer öyle ise 10 a da geçebilmen gerekir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebanuba -- 30 Temmuz 2015; 23:00:19 >

• rebanuba R kullanıcısına yanıt
    Cevabin için tşk ederim kardeşim. Evet ilk win 8 yükleyip sonra wmc eklemiştim. Daha sonra win 8.1 e yükseltmiştim. 8.1'e yükselttigimde sıkıntı çıkmamıştı. Şimdi win 10'a yükselttigimde etkinleştirilmemiş olarak gözüküyor. İki kere denedim ikisinde de aynı oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet bende mc kullananlardandım ve sorun yaşayınca rafa kaldırmıştım,

neyse masaüstünü w10 yaptıktan sonra, laptopa önce, w8.1 sonrada mc key yükledim, ama olmadı, mcnin bir espirisi kalmamış....

yeni ve güncel bilgiler,

1 - w8 keyler direkt w8.1 kurabiliyor,

2 - w8'ler masaüstünden w10.iso kullanılarak w10'a güncellenebiliyor, (w10'nu update sitesinden yüklemeye kalkarsanız, w8'i, w8.1'e yükseltmeniz lazım)

3 - ucuz keyler w10 güncellemesi alabiliyor, (makina w10 lisansına sahip oluyor)

4 - w10 çok kötü olmuş (şimdilik), önceden kullanmış olduğum 130 bundan daha stabil, bütün cihazlarımla uyumlu çalışıyordu, belliki 240'ta w8 uyumluluğu büyük ölçüde azaltılmış,
    8 yükleyip wmc yüklemiştim dediniz.Büyük ihtimalle 8 orjinal olmayan lisanstı.Bunuda göz önüne alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebanuba

8 yükleyip wmc yüklemiştim dediniz.Büyük ihtimalle 8 orjinal olmayan lisanstı.Bunuda göz önüne alın.

Evet 8 orjinal lisanslı değildi. Onu bir şekilde başka yollarla etkinleştirmiştim fakat WMC lisans kodu ile Media Center versiyonuna geçtiğimde çakma lisans kodu gidip yerine orjinal lisans kodu gelmişti ve orjinal lisanslı Media center olmuştu şimdi yükseltince lisans kodunu tanımıyor ne saçma iş bu ya anlamış değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 31 Temmuz 2015; 22:47:27 >
    İşte benim söylemek istediğimde buydu.her ne kadar Wmc anahtarı orjinal olsa da önceki anahtarda önemli.
    Ben Wmc yi 10 a çevirdim sorunsuz olarak.Ama benim 8 ve 8.1 anahtarlarım parakende (retail) anahtardı.
    Onuda skype üzerinden etkinleştirmiştim.Şimdi ise yani size yazarken Wmc olmayan yine skype üzerinden parakande (retail) anahtalar ile lisanslanmış hemde 8 zamanında sonra 8.1 e yükseltilmiş anahtar ile windows 10 kuruyorum.Bu şu anda indirdi güncellemeleri alıyor.Büyük ihtimalle sorunsuz yükseltecek.
    Bunları forumlarda tek dile getiren benim.Araştırılırsa görülecektir.Bu günleri görerek insanları hep ikaz etmeye çalıştım.Netice 30 dakika sonra belli olur.Bilgilendiririm.
    Evet bu saat itibarı ile skype ile ve parakende (retail) anahtar ile lisanslanmış 8.1 Pro da 10 yükseltildi.
    Tekrar yazayım.Digital lisansların beklenmesi gerekir tam emin olmak için.
    Başka bir sorun daha var windows 10 için benim ve kimsenin bilmediği onuda burada dillendirmiş olayım.Şimdi orjinal lisansı olan biri biosa gömülü olanlar hariç lisansı başka bir bilgisayara nakil yapabiliyorlardı.Biz bunu sonrasında yapabilecekmiyiz.Şimdilik benim merak ettiğim konu bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebanuba -- 31 Temmuz 2015; 23:47:31 >
  • Hayırlı olsun dostum güle güle kullan
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Merhaba arkadaşlar,

Windows 8.1 Pro Media Center sürümünü kullanıyorum. İlk Windows 8 çıktığında yüklemiştim o günlerde Media Center paketini bedava dağıtmışlardı ve Windows 8 Pro'nun üzerine orjinal Media Center lisans numarasını girdiğimde sahte ürün numarası silinip yerine orjinal lisans numarası geçmişti ve orjinal olarak etkinleştirmişti.

Dün bu kullandığım media center üzerine Windows 10 pro sürümünü yükseltme yaparak kurdum fakat etkinleştiremedim. Benim kullandığım sürümü bu yolla etkinleştiren varsa yardım edebilir mi?

mc key espirisini buldum,

sıfırdan kurulum yaptığınızda işe yaramıyor,

w8 mc kuruluyken w10'a güncelleme yaptığınızda mc yerine ücretsiz windows dvd çalar veriyor,

mağazada satışa sunulmuş olmasına rağmen hesabınıza eklenmiyor,

ürünü ücretsiz şekilde updateden alabiliyorsunuz sadece....

Windows 8.1 Pro Media Center'dan Windows 10 Pro'ya Geçişde Lisans Sorunu

resim bana aittir, test amaçlı yeniden yükledim w10'u....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.