Şimdi Ara

WİNDOWS 8.1 Sorun acaba pc mi çöktü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün bilgisayarı kapattım sabah açtığımda bu sorunla karşılaştım acaba sebebi nedir boot etmeye çalısıyorum flashdaki windows 8.1 okumuyor dün arkadasıma indirdim acaba uefi win 8 olduğundan mı böyle flashın adını okumuyor boot edilmiyor lütfen yardım bilgisayar çöktümü acaba murat hocam nolur yardım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• W8'lerin hepsi UEFI'dir ondan değil.

Sistem kritik bir dosyayı bulamıyor o yüzden açılmıyor, içinde W8.1 veya 8 neyse yüklenmiş bir usb takıp Recovery menüsünden onarımı deneyin yalnız buradan tek tek anlatılacak işler değil google'da veya youtube'ta W8 Onarım / recovery diye aratın adımları izleyin.

Olmadı en son yol format.
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Hocam bu dertten kurtulmak istiyorum format atıcam ama boot menüsünde hic flashın adı toshiba felan yazmıyor kafayı yemek üzereyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 131murat 1 kullanıcısına yanıt
    Secure boot ve fast boot'u devre dışı bırak bulabilirsen sonra tekrar dene.

USB'yi RUFUS ile yazdır UEFI seçeneğinin seçili olmasına dikkat et imzamdaki W10 konusunda hepsinin anlatımı var.

Dipnot : hala olmuyorsa başka usb ile dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 27 Kasım 2016; 15:35:27 >
  • Linkteki adımlarla Microsoft sunucularından tamamen legal ve orjinal olarak Windows 8.1 sürümünüzü indirebilirsiniz.
    https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-sueruemlerini-orijinal-ve-legal-olarak-indirme.392239/

Linkteki programı indirin.

Rufus:https://rufus.akeo.ie/downloads/rufus-2.11.exe

BIOS, UEFI destekliyorsa:

BIOS dan UEFI özelliğini aktif edin. Resimdeki adımları uygulayın. Sonra "Başlat" basın. Bilgisayarı USB ile başlatın. Bir tuşa basmanıza gerek kalmadan hemen kuruluma geçecektir.

BIOS, UEFI desteklemiyorsa:

Resimdeki adımları uygulayın. Sonra "Başlat" basın. Bilgisayarı USB ile başlatın. Boot Menüsü tuşuyla veya Fast Boot ile kuruluma geçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amaç123 -- 27 Kasım 2016; 18:40:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.