Şimdi Ara

Windows 8 - 16 TB HDD'den Fazlasını Görmüyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Matematik işlemi yapanlar ağır işsiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16TB COK AZ, BEN FILIM VE OYUN ARSIVLEYEN BIRI OLARAK YAZIYORUM, SU AN BIR SABITDISKIN EN 50TB OLMASI GEREKIRDI, BU ARADA STEAM HESABIM VAR 200 YAKIN OYUNUM VAR VE SADECE 5 TANESI YUKLU, HARCANAN KAPASITE 80GB CIVARI, FILIM DESEK ANCA BLUERAYLARDA TAT VAR ODA NORMAL BIR FILIM 20 GB DESEK Kİ PİYASADA 50GBLIK FILIMLER MEMCUT, 16 TB COK AZ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeanAtay

Öyle demeyin ilerleyen yıllarda koyduğu bir film ya da müzik vb. neyse artık internette kaybolursa hiçbir ortamda kalmazsa(artık süper bir hayal gücü lazım) antika değeri taşıyacaklar belki torunun torununun ..... torununun torunu milyarder falan olur bakın 6000 yıl önce insanlar böyle müzikler dinliyormuş :D

diskin içinde kullanılmayan verinin tahrip olması kullanılana göre çok daha kolaydır.enfazla 2-3 nesil dayanır normal bakımı yapılan bir hdd
  • quote:

Orijinalden alıntı: PLATINIUM
    diskin içinde kullanılmayan verinin tahrip olması kullanılana göre çok daha kolaydır.enfazla 2-3 nesil dayanır normal bakımı yapılan bir hdd

İlginç bunu bilmiyordum. Nedenini açıklayabilir misiniz acaba merak ettim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavite

quote:

Orijinalden alıntı: Jan.Valjan.

quote:

Orijinalden alıntı: 2smoke

İnsan o kadar neyi arşivler yahu. Zaten bu dizi olsun film olsun biriktirenlere de hayranlıklan bakıyorum. Ben bir filmi 1 bilemedin 2 kere (Ki çok süper bir film olmalı) seyredip silen biriyim. Aynı filmi 150 kere syretmek için neden biriktirir insan hiç bilmiyorum.

+ 16Tb lık filmi izlemek veya Müziği dinlemek (müzikse daha kötü) Kaç insan ömrü alır acaba bir hesaplayalım...

1024 Gb * 16 =16 000 GB eder. Bu da 16 000 000 Mb eder.

Her şarkı 4mb olduğuna göre 16 000 000 / 4 = 4 000 000 şarkı eder.

Her biri 4 Dakikadan 16 000 000 Dakika eder.

Bu da 266 667 saat eder.

Bu da 11 111 Gün eder.

Bu da 30 Yıl eder.

Yani tamamı müzik olsa 60 yaşındaki bir insan günün 8 saatini uyuyor ve 4 saatini ise müzik dinlemeden geçiriyorsa (yani günde 12 saat müzik dinliyorsa) Arşivi 1 kez baştan sona dinlemiş olur. [Bu 60 yaşındaki adamın doğduktan 12 saat sonra müzik dinlemeye başladığı varsayılmıştır.]

Aynı hesaplamayı bir de Film için yaparsak 46 000 saat eder. buda 1916 Gün gece gündüz uyumadan film izlemektir. Yine aynı şekilde Günde 12 saat film izlediğini varsayıyorum Tam 11 Yıl da bütün arşiv biter ki bu da imkansız.

Şakıların 4 mb oldugunu nereden çıkardın benim arşivimdeki şarkılar 20-30mb arasında değişiyor FLAC akar aga.

Benimkiler 500 mb'ta kadar çıkıyor ne diyorsun. Konum da vardı hatta:

http://forum.donanimhaber.com/m_51785964/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_51788991/tm.htm

• Bu neki mac te 2 pb hafiza var

EDIT: Bir sürü mac pro ile yapılan bir deneymiş. Yanlış alarm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multiTYRT -- 31 Mart 2013; 13:07:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ramuli

16 TB sözün bittiği yer.

hocam şimdi fazla gelebilir ama bence gayet normal
  • biz hala elizabeth
  • Konuyu açan arkadaşın sayesinde matematiğini geliştirenler var. Evet daha farklı hesap yapan varsa buyursun. :))
  • mp3 ile flac arasındaki farkı iyi bir sistemde gayet rahat anlaşılır...
    En düşük blu-ray remuxlar bile 20gb. blu-raylar 40-50gb ortalama bir Brip 10gb. Bana 6 tb yetmiyor 16tb olsa yine yetmezdi biliyorum. Bu yüzden artık hdd almıyorum, 300gb tampon bellek belirledim bu sınıra düştüğünde eskilerden silmem gerekenleri siliyorum :)
  • Arkadaşın yaptığı merak felan değil bence hastalık. Kuru kuruya arşiv yapacağına bir site felan aç bari paylaş orada elindekileri. Ne bilim veya başka bir şey. Çürümeye terk etmişsin.
  • quote:

quote:

İnsan o kadar neyi arşivler yahu. Zaten bu dizi olsun film olsun biriktirenlere de hayranlıklan bakıyorum. Ben bir filmi 1 bilemedin 2 kere (Ki çok süper bir film olmalı) seyredip silen biriyim. Aynı filmi 150 kere syretmek için neden biriktirir insan hiç bilmiyorum.

+ 16Tb lık filmi izlemek veya Müziği dinlemek (müzikse daha kötü) Kaç insan ömrü alır acaba bir hesaplayalım...

Bu da 266 667 saat eder.

Bu da 11 111 Gün eder.

Bu da 30 Yıl eder.

Yani tamamı müzik olsa 60 yaşındaki bir insan günün 8 saatini uyuyor ve 4 saatini ise müzik dinlemeden geçiriyorsa (yani günde 12 saat müzik dinliyorsa) Arşivi 1 kez baştan sona dinlemiş olur. [Bu 60 yaşındaki adamın doğduktan 12 saat sonra müzik dinlemeye başladığı varsayılmıştır.]

Aynı hesaplamayı bir de Film için yaparsak 46 000 saat eder. buda 1916 Gün gece gündüz uyumadan film izlemektir. Yine aynı şekilde Günde 12 saat film izlediğini varsayıyorum Tam 11 Yıl da bütün arşiv biter ki bu da imkansız.

bunumu hesapladın

arşiv yapmak bana çok saçma geliyor

• 1080 P Bir filmin 20-30 gb olduğunu düşünürseniz film arşivi yapmak isteyen biri için yerin ne kadar önemli olduğunu görebilirsiniz.Tabii adı üstünde arşiv bence windows un gördüğü harddiskinde önemi yok.
  • quote:

quote:

Bu da 266 667 saat eder.

Bu da 11 111 Gün eder.

Bu da 30 Yıl eder.

Matematiğine hasta oldum :D

• quote:

Orijinalden alıntı: multiTYRT

Bu neki mac te 2 pb hafiza var(masaüstü olan)

2 pb? o kadar depolama birimini nereye soktun çok merak ediyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

Mac pro.

Bende yok tabii ki

• quote:

quote:

quote:

Mac pro.

Bende yok tabii ki

kasayı anladım da demek istediğin 2 petabyte değil mi?

2000 tb yani?

o kadar hdd yi nasıl birleştirip raid yapacan?

• yuh yani
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Mac pro.

Bende yok tabii ki

kasayı anladım da demek istediğin 2 petabyte değil mi?

2000 tb yani?

o kadar hdd yi nasıl birleştirip raid yapacan?

Hiçbir fikrim yok MacRumors ta okumuştum. Biraz araştırayım bir düşündümde hakikaten imkansız.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.