Şimdi Ara

Windows 8/8.1 MBR kurulumdan UEFI kuruluma dönüştürmek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

eğer sizde benim gibi UEFI anakarta sahip olup Windows 8 kurulumunda normal MBR olarak sabit diske kurduysanız 2 seçeneğimiz var.

bunlardan birincisi tekrar sıfırdan Windows 8'i kurmak ve kurulumu UEFI olarak gerçekleştirmek.

ikinci bir seçenek ise hazır MBR olarak kurulu bir Windows 8'i hiç veri kaybı yaşamadan UEFI'ye dönüştürmek.

ben şahsen sık sık Windows kurmayı sevenlerden olmadığım için ikinci yolu seçtim ve 10-15 dakika gibi bir sürede hiç hatasız tamamladım.

eğer sizde bu yoldan gitmek istiyorsanız alttaki bağlantıda verdiğim yöntemi harfiyen uygulayın, önceden önemli verileri yedeklemeyi de unutmayın.

kolay gelsin.

Windows BIOS kurulumunu UEFI'ye dönüştürme yöntemi:

http://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/14286.converting-windows-bios-installation-to-uefi.aspx

not: yöntemi başarı ile uyguladıktan sonra sabit diskte 122MB boyutunda boş bir alan kalıyor. onu her hangi bir disk bölümleme yazılımı ile diğer bölümlere ilave edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 2 Şubat 2014; 11:01:44 >

• windows 10 da geçerli midir acaba? yükseltme yaparken klasik kurulum yapmış pc.
  • büyük ihtimalde geçerlidir, zira bu konuda Windows 8.1 ile 10 arasında değişiklik yapılmadı diye biliyorum.
  • bildiğin bir win8 sl iso var mı orjinal? ben win 10a geçerken sorunla karşılaştım pc çöktü. içinde gömülü gelen win8 sl di usb den kurucam ama bir türlü iyi bir win8 bulamadım temiz birtane
  • bende şu an yok hocam tamamen windows10'a geçtim ama nette mutlaka vardır.
  • hocam bende windows 10 kurdum fakat UEFi kurmamışım veri kaybı olmadan yapmak istiyorum lakin verilen linktekinden pek iyi anladım sayılmaz üstün körü anlatabilirmisin ?
    TeşekkürLer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTeCiK -- 26 Ocak 2016; 23:44:43 >
  • şurada adım adım video anlatımı da var hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.