Şimdi Ara

Windows 8 Bilgisayara Windows 7 Format Atma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
3
Favori
39.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 8 yüklü bilgisayara windows 7 yüklerken yapılması gereken iki aşama vardır.

1.Bios

bios tan efi boot yerini disable yapmanız gereklidir yoksa optik okuyucu yada flash disk ile kurulum yapmanıza izin vermez efi bot tu devre dısı bıraktıktan sonra bios ta boot sıralamasına dvd romu yada cd romu ilk secenege alın yada usb den kuracaksanız usb yi ilk sıraya alın bunları yapamıyorsanız bilgisayarınız acılırken f12 tusu ile boot seceneklerini görüntüleyip oradan dvd rom yada usb secebilirsiniz.

2.simdi gelelim ikinci sorununa windows 8 de hdd (hard diskiniz ) mbr yerine gbt sistemini kullanır.gpt olan bir hdd ye win 7 kuramassınız setup ta hata alırsınız.bunun icin çözüm basit tir.

1-windows 7 kurulumu icin dvd yada usb takılır kuruluma baslanır kurulumda windows simdi kur yada instal now menusu görününce shift tusuna basılı iken f10 tusuna basın (shift+f10)

ekrana gelecek olan cmd komut satırına diskpart yazıp eneter tusuna basın

Microsoft Windows [Sürüm 6.1.7601]
    Telif Hakkı (c) 2009 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır.

C:\Users\winx>diskpart

Microsoft DiskPart 6.1 sürümü.7601
    Telif Hakkı (C) 1999-2008 Microsoft Corporation.
    Bilgisayar: winx

DISKPART>

bu sekilde gelen yazıdan sonra list disk yazıp enter tusuna basın

Microsoft Windows [Sürüm 6.1.7601]
    Telif Hakkı (c) 2009 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır.

C:\Users\winx>diskpart

Microsoft DiskPart 6.1 sürümü.7601
    Telif Hakkı (C) 1999-2008 Microsoft Corporation.
    Bilgisayar: winx

DISKPART> list disk

Disk ### Durum Boyut Boş Din Gpt
    ——– ————- ——- ——- — —
    Disk 0 Çevrimiçi 149 GB 1024 KB
    Disk 1 Çevrimiçi 931 GB 0 B
    Disk 2 Çevrimiçi 1863 GB 0 B
    Disk 3 Çevrimiçi 223 GB 0 B

DISKPART>

hard diskiniz hangisi ile onu secin bende 4 tane farklı hdd takılı oldugundan bu sekilde görünüyor birde sizde win 8 kurulu oldugudan gpt yazan yerin altında yıldız( *) isareti olacaktır.maksat bu yıldızı kaldırmak

simdi select disk 0 yazarak disk 0 ı seciyoruz genelde tek hdd takıllıysa disk sıfırı secmek yetecektir iki hdd varsa windows kuracagınız hdd yi secin.select disk 0 yazıp eneter tusuna basın.

DISKPART> select disk 0

Disk 0 şimdi seçili disk.

DISKPART>

bu ekrandan sonra clean yazıp enter tusuna basın (hdd nin tamamı silinecektir tüm veriler ile aynı zamanda gpt yazısıda gidecektir)(ben hdd de recovery bölümünü silmeden gpt sildim oda su sekilde ilk önce windows 7 de hdd yi bicimlendirme yerine kadar gittim orada recovery bölümü haric diger bölümleri sildim daha sonra üstteki carpı yerinden pencereyi kapatarak kurdan cıktım bu beni Shift+f10 tusunu yapcagım ekrana geri getirdi buradan select hdd de sadece sildigim kısmı sectim select disk 0 yada select disk 1 daha sonra clean ile hdd temizledim daha sonra exit ile siyah ekrandna cıkıp normal kurulum ekranına gecip normal bir sekilde windows 7 yi kurdum)

daha sonra exit yazarak cmd komut satırından cıkın normal kuruluma döneceksiniz artık rahat bir sekild windows 7 kurabilirsiniz

• Abicim Çok Teşekkür Ederim Olayı Çok Güzel Anlatmışsın.bugun arkadaşın pc sine kendi başıma format atmaya kalkıştım pc yi maf etttim sonra uzun araştırma sonunda seni buldum.HELAL olsun .. .
  • Valla helal olsun 2 gundur bakmadigim site kalmadi senin yazini gordum uyguladim helal

Kolay gele

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim emeğine sağlık şu anda uyguluyorum kurulum bitmek üzere sorun çıkmadı
  • Hocam ellerine sağlık güzel bi rehber olmuş

• yararlı ve güzel bir paylaşım ellerinze sağlık...
  • Çok güzel paylaşımm :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • garez05'in dediğini denemeye gerek kalmadan bilgisayar formatı yedi.. biostan efi boot disable yapın hemen altta bi sekme açılacak oradan yönlendirmeyi takip edin şu an ne yazdığını hatırlayamadım ama 3. sıradaki seçeneği seçin kaydedin ve biosu kapatın cd'den önyükleme bölümü gelmeden formatınız başlayacaktır.
    NOT: kullandığım laptop samsung, sadece samsung için geçerli olabilir.
  • teşekkür ederim arkadaşlar yararlı olduysa ne mutlu
  • Super

• Abi yaaaa ben efi boot u bulamıyom napçam?
    Benim bios mavi bişey.
    Bide bende Fast Boot ve Quiet Boot var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proreyizking -- 21 Kasım 2015; 21:20:32 >
  • garez05 G kullanıcısına yanıt
    Ustam ellerine sağlık valla gpt hatasıyla bir an şok yaşadık sonra anlattığın şekilde adım adım yapınca işe yaradı.Ellerine sağlık çok yararlı bi paylaşım oldu...
  • Üstad sağol..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.