Şimdi Ara

WİNDOWS 8 de AÇILMA PROBLEMİ (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 7 olan hp dv3 4300 st dizüstü bilgisayarıma windows 8 enterprise kurduk.Herşey güzel, sorun yok.Çalışması, program indirme kaldırması, oyun yükleme ve oynaması vs. sorun yok..Tek problemim bilgisayarı ilk açışta windows açılış penceresinden sonra hemen ekranın tamamen kararması.(görüntü tamamen gitmiyor, arka planda bilgisayar yine çalışmaya devam ediyor.Parlak ışıkta ekrana baktığında aslında bilgisayarın açılmış ve çalışmaya devam ettiğini farkedebiliyorsun.)Fakat bu kararma hiç bir şekilde gitmiyor.Sadece bilgisayarı kapatıp tekrar açtığında sorun gidiyor ve ekranda kararma falan olmadan normal olarak açılıyor.Hiç bir sorun olmuyor.Bunu sadece bilgisayarı ilk açışta yapıyor.(ilk açışta derken yani bir açılışta yapıyor arkasından kapatıp açtığında yapmıyor).Düzelmesi için tekrar kapatıp açmak gerekiyor.Yeniden başlatta yapmıyor fakat uyku modunda yapıyor..Sorun ekran kartıyla ilgili sanırım.AMD ve intel ekran kartı var.ilk başta AMD kartının üzerinde sarı ünlem işareti vardı, inteli kullanıyordu.İnteli kullanırken açılışta ekran karama sorunu yoktu, fakat oyunlarda çok sıkıntı çıkarıyordu.AMD kartı güncelledim.Sarı ünlem işareti kalktı, AMD devreye girdi fakat bu seferde bilgisayar açılırken ekran kararması oluşuyor.
    Kaç gündür bununla uğraşıyorum.okumadığım forum kendimce uygulamadığım yöntem kalmadı.(kart güncellemeleri, bios güncellemesi v.s.)Sorunu çözemedim.
    Bu konuda uzman olan veya böyle bir sorun yaşamış ve çözmüş olan arkadaşların yardımını bekliyorum.Biraz uzun bir yazı oldu ama, yardımınızı bekliyorum..Tşk..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wood76 -- 14 Mayıs 2014; 9:38:43 >

• Yok mu yardım eden ?
  • Güç seçeneklerinden hızlı başlat' ı iptal et...http://dijitalturk.com/veysel/windows8-hizli-baslatma-ozzelliginin-kapatilmasi/
  • Eyvallah üstad..Sorun çözüldü, hızlı başlatı kaldırdıktan sonra...Tşk..

Peki üstad hızlı başlat ile normal başlatma arasında bilgisayarın çalışmasında, işlem yapmasında herhangi bir fark oluyor mu?Tşk..
  • Hayır hiç bir fark yok sadece normal başlar hız olarak. Hızlı başlat seçildiğinde pc de cache dosyalarından yukleme yapıldığından ekran kartı sürücüleri bazen uyumsuzluğa sebeb oluyor o yuzden normal başlangıç daha iyidir...
  • Tşk..
  • Üstad bi sorum daha olacak, cevaplarsan sevinirim..

Şimdi bu windows 8 i bilgisayarcıdan kurduk.Yani satın almadım (çok pahalı)..Windows 8 deki mesela tivibu gibi çeşitli uygulamaları bilgisayara yüklemek veya bunlara üye olmak herhangi bir sıkıntı çıkarır mı?(Yasal olarak).Bu tespit edilebilir mi?Yine windows 8 deki ara sıra olan güncelleştirmeleri de yüklemek bir sıkıntı çıkarır mı?

Tşk..
  • Hayır hiçbir sıkıntı olmaz ; herşeyi kullanabilirsin güncelleme de yapabilirsin...
  • Eyvallah üstad..Çok sağol..
  • Üstad,
    C diskim hemen hemen doldu..Programlardan da silmek istemiyorum..C diskinin kapasitesini nasıl arttırabilirim veya C de bulunan bazı program veya oyunları D diskine falan aktarabilir miyim..Nasıl bi yol izlemeliyim..Tşk..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.