Şimdi Ara

Windows 8'den Windows 7 ye geçiş sonrası boot sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün windows8 kullanımına daha fazla tahammülüm kalmaması üzerine samsung np350v5c-s0etr model laptopuma harddiski komple silip windows 7 kurdum fakat acılışta problemler yaşıyorum biosdaki ayarları yaptım secure boot disabled os mode selectionda uefi and legacy secili ve fast bios da disabled first boot devicede hdd olarak belirtlili fakat bilgisayarım windows başlatılıyor yazısına gelmiyor siyah ekranda kalıyor ancak bilgisayarı acarken F10 tuşuna basınca select boot device secenegi geliyor harddiski sectigimde windows 7 olarak başlıyor nasıl çözebilirim bu sorunu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cgds52

Arkadaşlar dün windows8 kullanımına daha fazla tahammülüm kalmaması üzerine samsung np350v5c-s0etr model laptopuma harddiski komple silip windows 7 kurdum fakat acılışta problemler yaşıyorum biosdaki ayarları yaptım secure boot disabled os mode selectionda uefi and legacy secili ve fast bios da disabled first boot devicede hdd olarak belirtlili fakat bilgisayarım windows başlatılıyor yazısına gelmiyor siyah ekranda kalıyor ancak bilgisayarı acarken F10 tuşuna basınca select boot device secenegi geliyor harddiski sectigimde windows 7 olarak başlıyor nasıl çözebilirim bu sorunu ?

BIOS unu sıfırla win 8 in neyinden şikayet ettiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mckrhn

quote:

Orijinalden alıntı: cgds52

Arkadaşlar dün windows8 kullanımına daha fazla tahammülüm kalmaması üzerine samsung np350v5c-s0etr model laptopuma harddiski komple silip windows 7 kurdum fakat acılışta problemler yaşıyorum biosdaki ayarları yaptım secure boot disabled os mode selectionda uefi and legacy secili ve fast bios da disabled first boot devicede hdd olarak belirtlili fakat bilgisayarım windows başlatılıyor yazısına gelmiyor siyah ekranda kalıyor ancak bilgisayarı acarken F10 tuşuna basınca select boot device secenegi geliyor harddiski sectigimde windows 7 olarak başlıyor nasıl çözebilirim bu sorunu ?

BIOS unu sıfırla win 8 in neyinden şikayet ettiniz ?

Alışamadım kullanımına hala ve laptop için birçok driveri yayınlanmış değil bazı programlarda uyumluluk sorunları yaşadım.
    Bios sıfırlama konusuna gelirsek sıfırladıktan sonra tekrar win8 e gecebilirmiyim problem yaşatır mı ve sıfırlama işlemini nasıl gercekleştirebilirim.
    Ek olarak şunuda sormak istiyorum bilgisayarımı aldığımda windows 8 di windows 7 yuklemem ve bu bios sıfırlama işlemlerini gerceklestirmem garanti dısı bırakır mı ?

• Öncelikle biosa girip load default yapıyorsunuz bios sıfırlanır bios sıfırlamak garanti dışı bırakmaz ama siz tüm harddiski sıfırlayarak kurtarma alanınıda silerek garanti dışı bırakmışsınız. Tekrar win 8 e dönersiniz ama firmanın size verdiğini kullanamayacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mckrhn

Öncelikle biosa girip load default yapıyorsunuz bios sıfırlanır bios sıfırlamak garanti dışı bırakmaz ama siz tüm harddiski sıfırlayarak kurtarma alanınıda silerek garanti dışı bırakmışsınız. Tekrar win 8 e dönersiniz ama firmanın size verdiğini kullanamayacaksınız.

Bilgisayarı aldığımda harddisk tek parçaydı ve win8 olarak geldi bende harddiski 2 ye bölerken işlemi yarıda kesmişti program uyumsuz diye ve bilgisayar daha açılmadı bende mecburen harddiski sıfırlayıp işletim sistemi kurmak zorunda kaldım suan tekrar win8 yükledim fırmanın bana verdiğini kullanmam pek ö.değil ama suan cihazım garanti dışımı yani servis kapsamına girmiyor mu bi geri dönüş yolu var mı ?

Edit: Samsung canlı desteğe bağlandım ve bu durumu söyledim harddiski sıfırlayıp başka bir işletim sistemi kurmak veya recovery alanının silinmesi garanti dışı bırakmaz mış sadece farklı bir şekilde kendim recovery alanı oluşturmamam gerektiğini söyledi ve eğer recovery alanı istiyorsam servise göndermem gerektiğini servisin ek ücret talep edebilceğini söyledi teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgds52 -- 26 Nisan 2013; 16:12:42 >

• Samsung nasıl bilmem ama diğer markalarda recovery alanının silinmesi servis dışı kalmasıdır.
  • Ben hp kullanırım yıllardır.Garantideki cihazın hddsini ve ramini yükselttim kendim takıp garantiye müdehale etmediler.OS de değişmişti.
    Verdikleri tek cevap biz hp olarak kendi donanımlarımıza garanti veririz.Kullandığınız donanım diğer donanımlara zarar vermediği sürece ( casper değil karşındaki cahil yerine koymuyor insanı,bi parçanın neleri bozabileceği bellidir ) garanti dışı kalmaz.Zarar verirsede garanti içi olur ama bozulanların parasını alırlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.