Şimdi Ara

Windows 8 Format Atmak Hakkında !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
5
Favori
69.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar benim leptopda windows 8 format atacam ama ne kadar sürer bu format ama full format olanı
  • arkadaşlar benim w8 laptop siyah ekranda kaldı bu gösterdiklerinizi yapamıyorum cd ile mi format atmam gerekecek ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Motan

quote:

Orijinalden alıntı: matrix999
    virüsleri trojanları keylogerları formatsız nasıl temizlerim bir bilgin var mı ?
    eset smart security var ama yetersiz kalıyor sanırsam böyle casus yazılım silen ekstra programlardan en iyi leri hangisi ?

Günümüzde zararlıların giriş kapısı internettir çok büyük oranda, muhtelif branşlardaki zararlıların sayısı ise milyonları geçti, hepsine dur diyebilecek sihirli bir program yok yazık ki. Bu yüzden bence virüs, trojan, keyloger vs. programlarından daha önemli olan giriş kapısı bekçileridir, yani güvenlik duvarı dediğimiz firewall programları ve kullandığımız tarayıcıya entegre edilmiş veya eklenti olarak kurulan giriş kontrolleri.

1989-2000 yılları arasında ben de çok çektim zararlılardan, çok mavi ekran gördüm, çok format attım güvenlik programları kullandığım halde sızan zararlılar yüzünden, bunun en önemli nedeninin genç, deneyimsiz bir kullanıcı olarak ilginç bulduğum her şeye balıklama dalmam, o zamanlar yeni kavramlar olan hack ve torrent siteleriyle kanka olmam olduğuna bir gün geldi uyandım. Bu gibi yerlerde hayır 1 ise şer 10 dur kesinlikle. Bu tip ilişkileri minimuma indirdikten sonra Zone Alarm (Firewall), Avira Antivirus Free ve CCleaner dışında başka bir şey kullanmadan 13 yıldır sorunsuz, bir kez bile format atmadan (Hard disk değiştirerek sistem yenilediğim 2 kez hariç) bilgisayar kullanıyorum. 3 makinemde de Win 8 e geçtiğim halde hep 2. sistem olarak kurdum ve diğer sistemleri de muhafaza ederek ara sıra kullanıyorum.

Bu kadar uzun anlatmamın nedeni en önemli zararlı önleyicinin kendimiz olduğunu açıklamak. Bunun yanında kafamıza göre inandığımız bir antivirus ve güvenlik duvarı (Win 8 e entegre gelenler de hiç fena değil gibi), ayrıca yıllar içinde kendini ispatlamış olan CCleaner temizlik aracını kullanmak benim konudaki görüşümdür, türlü çeşitli başka programları da yüklemenin sistemi şişirmek, veya daha kötüsü yersiz bir registry değişikliği ile sistemi bozmaktan başka yararı olmaz bana göre.

Formatsız temizliğin en kesin yolu sistemi geri bir tarihe döndürmektir recovery seçeneği ile, zararlıların giriş tarihlerini kesin bilmiyorsanız sistemi ilk kurduğunuz güne dönerek formatsız temizlenmesini sağlayabilirsiniz, bu %99 geçerli bir temizlik olacaktır, %1 ise daha ilk günde virüs kapmış olma ihtimalidir. %100 için tek çare sistemin yenilenmesidir...

Kardeş bilgili birine benziyorsun :D Sana sorum ben şimdi bu fabrika ayarlarına dönme şeysini yaptım. Bilgisayarım özellikler girdim. Ne ram gözüküyordu ne işlemci hepsi silinmiş gözüküor yani bu bilgisayarı fabrika ayarlarına döndürünce bu rami işlemciyi bizmi tekrardan yükleyeceğiz. Anlamadım gitti. Cd de vermediler . Bir daha yapmadım bunu. Yani demek istediğim tüm driverlar silinmişti geri yüklemeyide bilmiyordum.

• Merhaba Arkadaşlar ;

C ve D olmak üzere hardiski ikiye böldüm. D deki dosyalar silinmeden laptopu nasıl formatlayabilirim windows 8 de ? Yardımlarınızı bekliyorum.
  • Kardaş önce f11 tuşuna sürekli basın yazılar çıkçak bekleyin sonra gelişmiş ayarlara tıklayın en üsttekine tıklayın sonra ortadakine sonra ister dosyalar kalip pc yi sifirlayin ister tamamen pcyi silip sifirdan başlatin buda bir çözüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesaj yazan arkadaslara teşekkürler cok yararlı oldu bende format atıcaktım cd yoktu makbule geçti teşekkür ederim
  • matrix999 M kullanıcısına yanıt
    İyi günler hocam buyrun direk faydalanın
    https://www.youtube.com/watch?v=Y1eoSTW-Lf0
  • Motan kullanıcısına yanıt
    7den 8.1e yükselterek geçiş yaptım. Nasıl formatlarım hocam?
  • Bende bilgisayarı formatlamak istiyorum da benim tek sorunum yavaşlaması. Virüs tür başka şeydir falan bir sıkıntım yok. Direk windows 8 özelliğini kullanarak (fabrika ayarlarına dönme) bilgisayarı eski hızına döndürebilirmiyim acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.