Merhabalar. Yeni bi laptop aldım win8 kurulu olarak geldi. Eski alışkanlıktan D ve C diye iki bölüm bekliyordum ama tek bölüm vardı laptopda. Ben bu bilgisayara format atmak istediğimde nasıl olacak o iş? Sanırım Fabrika ayarlarına dön diyormuşuz. Ben şimdi bütün dosyalarımı C' de tutsam fabrika ayarlarına dön desem sıkıntı olur mu? Dosyalarım silinir mi yani? Bide Bölüme ayırınca performans düşüyormuş ondan da biraz çekiniyorum.
-ÖNCELİKLE VERİLERİNİ YEDEKLE , bu bilgisayara format atıp hangi işletim sistemi kurmak istiyorsan örneğin windows xp- 7 - veya windows 8 cd si temin edip cd den boot yapacaksın ve lisans koşullarını onay ekranından hemen sonra disklerini gösterecek.. orda C diskini silip C ve D diski diye bölümleyeceksin.. C ye ortalama 100-150 gb bir alan bırak(yeterli gelmez diyorsan artırabilirsin) gerisi depolama amaçlı D olsun.. C ye verdiğin değerin arta kalanı otomatikman D olacaktır.. tabii D yide biçimlendirmeyi(ntfs olarak) unutma çünkü o da ham(biçimlendirilmemiş) disktir.. sonra devam ekranında C diski üzerine windowsu kur..
-kendi recovery cd si ile factory settings(fabrika ayarları) yaparsan herşey silinir ve tekrar tek disk C olur yani aldığın hale döner.. C deki tüm verilerin uçar o nedenle o işe hiç bulaşma..
-aksine bölümleme yapınca performans artar .. çünkü windows o.s diski böldüğün için hangi disk üzerinde işlem yapıyorsan daha az alanı tarayacak ve daha hızlı işlem yapmasına neden olacak..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme