Şimdi Ara

windows 8 için hangi yazılımın güvenlik duvarı daha iyi? kaspersky mı yoksa bitdefender?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi günler arkadaşlar, virüs koruması açısından bitdefender total security ve kaspersky pure 3.0 hemen hemen aynı gibi ama ben doğru düzgün bir güvenlik duvarı karşılaştırması bulamadım. kaspersky ı 1 ay boyunca denedim koruma açısından iyi şimdi de bitdefender deniyorum performans açısından ikisi de çok iyi, koruma açısından da aynı derecede iyi. yalnız güvenlik duvarı hakkında bir şey diyemiyorum. sizin görüşleriniz nelerdir?

• quote:

Orijinalden alıntı: gigzara

iyi günler arkadaşlar, virüs koruması açısından bitdefender total security ve kaspersky pure 3.0 hemen hemen aynı gibi ama ben doğru düzgün bir güvenlik duvarı karşılaştırması bulamadım. kaspersky ı 1 ay boyunca denedim koruma açısından iyi şimdi de bitdefender deniyorum performans açısından ikisi de çok iyi, koruma açısından da aynı derecede iyi. yalnız güvenlik duvarı hakkında bir şey diyemiyorum. sizin görüşleriniz nelerdir?

Bitdefender hiç kullanmadım. Türkiyede tutulmadı. Fkat benim hep dikkati çeken bir Virüs programıdır. Bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan testlerde ilk sıralarda oluyor. KIS püre 3.0 1 yıl kullandım lisanslı. Çok memnun kalmıştım. 1 yıl boyunca bilgisayarıma virüs bulaştırmadı.
  • evet o yüzden yabancı sitelere de bakıyorum bazı kullanıcılar bitdefender öneriyor bazıları kaspersky ki bende kaspersky kullandım yaklaşık 1 aydır virüs koruması açısından ikisi de çok iyi ama güvenlik duvarı açısından nasıllar onu bilmiyorum. bir de güvenlik duvarı açısından hangisinin daha iyi olduğu öğrenmek istiyorum bu açıdan da hemen hemen aynıysa fark etmez diyip herhangi birini yükleyeceğim
  • quote:

evet o yüzden yabancı sitelere de bakıyorum bazı kullanıcılar bitdefender öneriyor bazıları kaspersky ki bende kaspersky kullandım yaklaşık 1 aydır virüs koruması açısından ikisi de çok iyi ama güvenlik duvarı açısından nasıllar onu bilmiyorum. bir de güvenlik duvarı açısından hangisinin daha iyi olduğu öğrenmek istiyorum bu açıdan da hemen hemen aynıysa fark etmez diyip herhangi birini yükleyeceğim

Peki Bitdefender nasıl. Arayüzü iyi değilmiş galiba.
  • arayüz fena değil kullanımı kaspersky ile hemen hemen aynı. ayarlar konusunda kaspersky biraz daha fazla özelleştirme seçeneği sunuyordu bitdefenderda biraz daha az, tüm taramalar vs otomatik işliyor gibi bana pek fazla bir şey sormuyor. birkaç zararlı sitede url check ve web sayfası engelleme özelliğini test ettim fena değil ama daha önce çok fazla test yapmadığım için arada fark varsa bile gözümden kaçıyor o yüzden daha tecrübeli arkadaşların fikirlerini sormak istedim.
    anti virüs özelliği hakkında, kasperskyda yapabiliyorsa zararsız hale getirme seçeneği vardı bitdefender sadece siliyor veya karantinaya alıyor.
  • quote:

arayüz fena değil kullanımı kaspersky ile hemen hemen aynı. ayarlar konusunda kaspersky biraz daha fazla özelleştirme seçeneği sunuyordu bitdefenderda biraz daha az, tüm taramalar vs otomatik işliyor gibi bana pek fazla bir şey sormuyor. birkaç zararlı sitede url check ve web sayfası engelleme özelliğini test ettim fena değil ama daha önce çok fazla test yapmadığım için arada fark varsa bile gözümden kaçıyor o yüzden daha tecrübeli arkadaşların fikirlerini sormak istedim.
    anti virüs özelliği hakkında, kasperskyda yapabiliyorsa zararsız hale getirme seçeneği vardı bitdefender sadece siliyor veya karantinaya alıyor.

Teşekkür ederim.
  • Windows 8in kendi firewalli fazlasiyla yeterli bir ev kullanicisi icin. Hele bir de laptop degilse pc, yani cafelerde falan wifi baglanma durumun yoksa gercekten gereksiz. Default ayarlarda kullanildiginda zaten bunlar windows firewallda olmayan ekstra bir sey sunmuyor. Modemlerde bulunan hardware firewall cok daha onemli ve bu zaten bilgisayara bir atak yapilirsa cogunu onleyecek nitelikte. Bosuna ekstra firewall kurmaya ve internet securitylere fazladan para vermeye gerek yok bence. Ha zaten lisansin varsa tabi ki kaspersky oneririm.

Bir fikir vermesi acisindan yeni yapilmis av-comparatives testine bakabilirsin. Windows firewall, cogu firmanin kendi firewallindan cok daha iyi sonuclar veriyor.

http://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2014/04/avc_fw_201403_en.pdf

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok laptop kullanıyorum ve halka açık yerlerde de internete girebiliyorum bazen. zaten güvenlik için bu iki yazılımdan birini kullanacağım hazır almışken hangisi daha iyiyse ondan alayım dedim virüsden koruma açısından ikisi de neredeyse aynı derecede olduğundan bir de bu açıdan bakmak istedim
  • gigzara G kullanıcısına yanıt
    Ben bitdefenderı hiç beğenmedim. Bug dolu bir program, database'i çok iyi olabilir ama stabil ve uyumlu bir program olmadıktan sonra kullanmam şahsen. Yazayım birkaç tane yaşadığım sorunları:

-Sayfa açılışlarını gözle görülür derecede yavaşlatıyor. Ayarlardan SSL taramasını kapatınca biraz düzeliyor gibi ama güvenliği kıstıktan sonra ne anlamı var?
    -VPN programlarıyla uyumlu değil. Zenmate, hotspot shield falan kullanırken, atıyorum youtubedan bir video açıyorsun, yarıda kesip kapadın diyelim, o video arka planda inmeye devam ediyor ve bağlantını sömürüyor. Saçma ve anlam veremediğim bir bug.
    -Bir virüs tespit edip sildiğinde, internet explorerın giriş sayfasını about:blanke çeviriyor ve ayrıca dosya görünüm seçeneklerinde kendi kendine gizli dosyaları görüntüleme ve dosya uzantılı göster seçeneklerini aktif hale getiriyor. Restart atana kadar bu düzelmiyor. 2011 sürümünden beri varmış bu bug ve kimsenin umurunda bile değil.
    -Ben auto-pilotta kullanmayı sevmediğimden kapatmıştım fakat kendi kendine açılıyor, geri kapanıyor.
    -Google arama sonuçlarını tarama zımbırtısı aynı zamanda facebook ve twitterda paylaşılan her şeyi de taradığı için bu sitelerin açılması baya uzun sürüyor. Kapayınca google sonuçları da taranmıyor.

Daha yazmama gerek yok sanırım Kullandığım en buglı programdı diyebilirim, supportu zaten felaket, forumlarda yazılan şeyleri takmıyorlar bile. Bu yaşadıklarım hem masaüstü hem dizüstü pcmde başıma geldi, yani pcye özel bir sorun olduğunu sanmıyorum.

• hangi sürümden bahsediyorsun 2014 mü? bu kadar sorunluysa nasıl testlerde iyi çıkıyor ki o zaman kafam karıştı şimdi
    Evet 2014, bu bahsettiğim sorunlar korumayla alakalı değil zaten, testlerde sağladığı güvenlik test ediliyor. O yönüne bir şey demiyorum zaten, sadece fazla bugı olan bir program. Korumasına bir etki etmiyor fakat sinir bozuyor. Neredeyse 2 haftada bir 6 aylık deneme sürümü dağıtılıyor, o yüzden bitdefender almaya karar verirsen sakın para verme. Adamlar reklam yapmak adına paralı müşterilerini sallamıyor resmen, ikide bir 6 aylık promo yapıyorlar.
  • benim bilgisayar y510p, biraz güçlü olduğundan herhalde performans açısından sorun çıkartıyorsa bile hissedilmeyecek kadar az oluyor ve vpn kullanmıyorum ama 2 dir bu dediğinize rastladım sanırım. bende sabah panikledim görev yöneticisini açıyorum 3mb/s kullanılıyor diyor ama neyin kullandığını göstermiyor görünürde de bir şey yok bak işte bu yüzden sorma ihtiyacı hissediyorum artık anti virüs açısından hepsi belirli bir derecede başarılı ama olay güvenlik duvarına veya uzun süre kullanıma gelince sorun çıkıyor kaspersky yükliycem o zaman bu güvenlik duvarı bug u hiç hoş bir şey değil tarayıcı kapatsamda hala inmeye devam ediyor internet bağlantısını kesip geri açtıktan 5-10 saniye sonra da devam etmeye başlıyor diğer sorunlara henüz rastlamadım ama bu sorun tek başına başlı başına bi problem bence 3-4 saatlik bi video açsam tamam 3 saat kullanamam interneti doğru düzgün ki açıyorum bazen film izlemek olsun vs.
    çok teşekkür ederim bilgilendirme için bu yüzden paranoyak oldum sabah

• quote:

Orijinalden alıntı: chatty_boy

Ben bitdefenderı hiç beğenmedim. Bug dolu bir program, database'i çok iyi olabilir ama stabil ve uyumlu bir program olmadıktan sonra kullanmam şahsen. Yazayım birkaç tane yaşadığım sorunları:

-Sayfa açılışlarını gözle görülür derecede yavaşlatıyor. Ayarlardan SSL taramasını kapatınca biraz düzeliyor gibi ama güvenliği kıstıktan sonra ne anlamı var?
    -VPN programlarıyla uyumlu değil. Zenmate, hotspot shield falan kullanırken, atıyorum youtubedan bir video açıyorsun, yarıda kesip kapadın diyelim, o video arka planda inmeye devam ediyor ve bağlantını sömürüyor. Saçma ve anlam veremediğim bir bug.
    -Bir virüs tespit edip sildiğinde, internet explorerın giriş sayfasını about:blanke çeviriyor ve ayrıca dosya görünüm seçeneklerinde kendi kendine gizli dosyaları görüntüleme ve dosya uzantılı göster seçeneklerini aktif hale getiriyor. Restart atana kadar bu düzelmiyor. 2011 sürümünden beri varmış bu bug ve kimsenin umurunda bile değil.
    -Ben auto-pilotta kullanmayı sevmediğimden kapatmıştım fakat kendi kendine açılıyor, geri kapanıyor.
    -Google arama sonuçlarını tarama zımbırtısı aynı zamanda facebook ve twitterda paylaşılan her şeyi de taradığı için bu sitelerin açılması baya uzun sürüyor. Kapayınca google sonuçları da taranmıyor.

Daha yazmama gerek yok sanırım Kullandığım en buglı programdı diyebilirim, supportu zaten felaket, forumlarda yazılan şeyleri takmıyorlar bile. Bu yaşadıklarım hem masaüstü hem dizüstü pcmde başıma geldi, yani pcye özel bir sorun olduğunu sanmıyorum.

valla aynen dediğin gibi. online cs oynuyorum onu bile engelliyor virüs diye görüp. autopilot u bende kapatamadım. hele pc yi 5 dk boş bırak otomatik tarama yapması canımı sıkıyor. boş yere fan sesi dinliyorum. sildim bende. 1 aydır 6 veya 9 aylık promo dağtılıyor. biraz değişmesi lazım. sen şuan hangisi kullanıyorsun. arayışta ne kursam karar veremedim

• ysf.taskin kullanıcısına yanıt
    Asıl bilgisayarımda kaspersky kullanıyorum, fakat oyunlarda çok feci fps düşmesine sebep oluyor, steamde oyun esnasında shift+tabla çıkan şeyi bazen engelliyor, gözükmüyor. Dotayı açtığımda oyun 10 saniye donuyordu falan. Bu yüzden steam klasörünü ve exelerini komple taranmayacak şeyler kısmına koydum. Yoksa çekilecek gibi değildi.. Laptopum ise 5 yıllık olduğu için norton kullanıyorum, zerre kasmıyor, yokmuş gibi resmen..
  • ysf.taskin kullanıcısına yanıt
    kaspersky da karar kıldım hocam ne kasma ne müdahale hiçbir şey yok sürekli internete bağlıysan bulut koruması var, ksn ağı var dosyaların itibarını kontrol edebiliyorsun. güvenlik duvarı biraz daha anlaşılabilir ve tarayıcıda dolaşırken tüm gelen giden veriyi elden geçiriyor süzgeç gibi. bunu görev yöneticisindeki ağ kullanımına bakarak öğrendim tarayıcı değil kaspersky kullanıyor diye görünüyor.
    bir tek tarama yaparken biraz yavaşlama söz konusu olabilir o da benim harddisk 5400rpm ondan galiba.

ben pure 3.0 kullanıyorum, birkaç ekstra özellik var mesela internet alışverişlerimi güvenceye alması, dosya öğütücü vs vs gibi ama internet security de koruma açısından birebir aynı sadece bu ekstralar yok diye biliyorum.
    bitdefender beni acayip kıllandırdı ilk başta global sitede türkiye sayfası yok, ödeme sayfası operada korumasız görünüyor ve müşteri hizmetleri numarası cep telefonu gibi bir şey yukarıda arkadaşın dediği sorunları da yavaş yavaş görmeye başlayınca sildim onu kaspersky yükledim mesela video izlerken ben videoyu kapatsam bile video inmeye devam ediyordu sınırsız kullanıyorum ama başka video açtığımda sorun oluyor bu çok yavaşlıyor internet

• kaspersky güncel mi? çünkü ben ve arkadaşlarım kullanıyor da kasperskyda hiçbi problem göremedik biz. sizin tespit ettiğiniz problemlere de genelde rastlıyorum ama bu seferkine pek rastlamadım ben pure 3 kulanıyorum arkadaş da kis kullanıyor stream yada dota henüz oynamadım ama dotayı bi indireyim ben genelde çevrimiçi olarak sadece wow oynuyorum onda problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gigzara -- 3 Mayıs 2014; 10:08:42 >
    Evet kis 2014 son patch yuklu. Mesela bolum ortasinda yukleme ekrani olmayan oyunlardan ornek vereyim. Hitman absolution veya splinter cell blacklistte, haritanin bir sonraki kismi arka planda yuklenmeye basladigi zaman fps yerlerde surunuyor. O dosyalari falan komple tariyor, disable yapinca olmuyor bu sorun. Ben de steami dislanacaklar listesine ekledim, zaten orayi taramasinin da bir anlami yok.

Steam zaten kendi sayfasinda da antiviruslerinize steami taranmasin diye ayarlayin diyor. Gecen sene norton, dota2 exesini supheli diye silmisti, 1-2 hafta once de avira steam arayuzune trojan diye uyari verdi diye okumustum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hmm e o zaman bu kaspersky e özel bir şey değil tüm antivirüslerde oluyor.. norton çok iyi bi güvenlik duvarına sahipmiş diye duydum ama arkadaşımın söylediğine göre o bazen crack dosyalarını virüs diye görüyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektrik_Mühendisi

quote:

iyi günler arkadaşlar, virüs koruması açısından bitdefender total security ve kaspersky pure 3.0 hemen hemen aynı gibi ama ben doğru düzgün bir güvenlik duvarı karşılaştırması bulamadım. kaspersky ı 1 ay boyunca denedim koruma açısından iyi şimdi de bitdefender deniyorum performans açısından ikisi de çok iyi, koruma açısından da aynı derecede iyi. yalnız güvenlik duvarı hakkında bir şey diyemiyorum. sizin görüşleriniz nelerdir?

Bitdefender hiç kullanmadım. Türkiyede tutulmadı. Fkat benim hep dikkati çeken bir Virüs programıdır. Bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan testlerde ilk sıralarda oluyor. KIS püre 3.0 1 yıl kullandım lisanslı. Çok memnun kalmıştım. 1 yıl boyunca bilgisayarıma virüs bulaştırmadı.

Her ikisini denedim. Cok iyiler Ama BItdefenderin guvenlik duvari cok iyi,ama Bitdefender2014 butun antivirus programlarindan bile iyi.Ben Bitdefenderi tavsiyye edirim Kullanirsan seinirim

• quote:

hangi sürümden bahsediyorsun 2014 mü? bu kadar sorunluysa nasıl testlerde iyi çıkıyor ki o zaman kafam karıştı şimdi

Diyerlerini Bilmem ama kaspersky Avg ve bitdefenderi ve Pc toolsu karsilastidim ama en iyisi Bitdefender.
    Bilgisayar hic kasmiyor Iki yilda bilgisayarima bir tane bile virus dusmedi .Am kaspersky Bilgisatarimi kastirdi Virus dusduyundenmi ,bilmiyorum am yenilemek zorunda kaldim va bilgisayari Win 8 yapdim simdi ise Yeniden Bitdefender Kullaniyorum Hic bir sorunum yok

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.