Şimdi Ara

Windows 8 Kurulum Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Her işletim sistemikurulumundaki gibi windows 8 yüklerken de kurulum dvd’sini bilgisayara takın ve bilgisayarı DVD rom dan boot edin. İlk kurulum ekranı aşağıdaki gibidir.

Klavye Ve Dil Seçeneklerini Ayarlayın

İnstall Now Butonunu Tıklayın

Yükleme işlemine devam edebilmek için lisans koşullarını kabul etmeniz gerekiyor kutucuğu işaretleyin ve next butonunu tıklayın.

Bu bölümde disk bölümleme işlemi yapabimek için custom (advanced) tabını seçin.

Eğer yeni bir harddiske yükleme yapacaksanız diskinizi silip temiz bir yükleme yapabilirsiniz. Diğer bir seçenek olarak sadece C sürücünüzü windows 8 yükleme işlemi için ayırmak istiyorsanız bu sefer sadece C’yi silip ve işaretleyip next’ i tıklayın. (Her türlü probleme karşın içinde bilgiler olan bir harddiske kurulum yapacaksanız yükleme işlemi öncesi sağlam bir yedek almayı ihmal etmeyin.)

Yükleme işlemi başladı bir sonraki ekran gelene dek küçük bir mola verebilirsiniz.

Bu ekranda bilgisayarınıza bir isim vermelisiniz. Bir ad yazın ve Next e tıklayın. (Kullanıcı adı ve bilgisayar adı aynı olamaz)

Bu ekranda kullanıcı adınızı girin ve istiyorsanız parolanızı belirleyin.

Kurulum tamamlandı. Windows 8 bu şekilde karşılıyor bizi.
    Not:Eğer klasik windows görünümüne geçmek isterseniz ayarlardan kolayca geçebilirsiniz. Bu arayüzde klasik start menü bulunmuyor start menü içerisindeki tüm öğeler start a tıklandığı anda masaüstüne büyük simgeler olarak genişliyor. Bu arayüz tamamen dokunmatik cihazlara hitaben uygulanmış gibi görünüyor zaten olması gerekende bu. ARM (Acorn RISC Machine) işlemcilere de destek verecek olan yeni işletim sistemini artık intel ve amd harici mobil işlemcili cihazlarda da görmeye başlayacağız. Hazır yeri gelmişken ARM işlemcinin ne anlama geldiğini de kısa bir bilgiyle özetleyelim; ARM mimarisi (orijinal adı Acorn RISC Machine) pek çok gömülü tasarımda kullanılan 32-bit RISC işlemci mimarisidir. Güç tasarruf özelliklerinden dolayı, ARM işlemciler mobil elektronik gibi düşük güç tüketiminin kritik bir parametre olduğu pazarda en fazla tercih edilen CPU’ dur. İddiaya göre Windows 7 den en büyük farkı da ARM işlemcilere verilen destek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaimaN -- 2 Aralık 2011; 19:19:14 >

• Desenize win 7 'yi kurabilen herkes 8'i de kurabilecek. Yani kurulum hemen hemen aynı.
    Kurulum süreleri de mi aynı ? Yani win 7 kadar uzun mu suruyor format atmak yoksa daha mı kısa ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goçıçı

Desenize win 7 'yi kurabilen herkes 8'i de kurabilecek. Yani kurulum hemen hemen aynı.
    Kurulum süreleri de mi aynı ? Yani win 7 kadar uzun mu suruyor format atmak yoksa daha mı kısa ?

format atmak daha kısa win8 de windows 7 den hızlı kurulum yaptığı videolarda kanıtlanmıştı.
  • arkadaslar kurulum esnasında install dedıgımde dvd/cd missing şeklinde hata alıp kurulumu baslatamıyorum, driver ler, bulamıyor , benden cd yada usb den driver istiyor..
    usb uzerınden yuklemeye calısıyorum, dvd ile denemedım . benzer sorunla karsılasan oldumu acaba , çözüm nedir??
  • quote:

Orijinalden alıntı: nerostone

arkadaslar kurulum esnasında install dedıgımde dvd/cd missing şeklinde hata alıp kurulumu baslatamıyorum, driver ler, bulamıyor , benden cd yada usb den driver istiyor..
    usb uzerınden yuklemeye calısıyorum, dvd ile denemedım . benzer sorunla karsılasan oldumu acaba , çözüm nedir??

ya dwd'ye eksik çekmişsin ya da inerken oluşan bir hatadan dolayı yanlış inmiştir. Bence yeni bir dwd ile dene olmazsa tekrardan indir. Indirme işlemini de Microsoft'tan yapmanı onerırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goçıçı

quote:

Orijinalden alıntı: nerostone

arkadaslar kurulum esnasında install dedıgımde dvd/cd missing şeklinde hata alıp kurulumu baslatamıyorum, driver ler, bulamıyor , benden cd yada usb den driver istiyor..

ya dwd'ye eksik çekmişsin ya da inerken oluşan bir hatadan dolayı yanlış inmiştir. Bence yeni bir dwd ile dene olmazsa tekrardan indir. Indirme işlemini de Microsoft'tan yapmanı onerırım.

yok ztn USB uzerınden yuklemeye calıstım! dvd ye kopyalayıp yukleme yaptım !! sorun toshiba marka usb surucusunun win8 tarafından calıstırılamaması oldugunu dvd den yukleme yapıp flas diski makınaya taktıgımda win8 de flas diskin takılı olmadıgı mesajını gorunce anladım :) kullandıgım flash dıskı sımdılık win8 desteklemıyor :D

klasık start menusune gecme sansımız varmı acaba ! el alıskanlıgı starta cok sık basıyorum dıger menu cıkıyor sureklı , sınır bozucu bu durum :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.