Şimdi Ara

Windows 8 Uygulamalarda ilginç görüntü sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 gündür karşılaştığım oldukça ilginç bir sorunum var. İnternette biraz araştırdım ve benzer bir sorun yaşayan kimseye denk gelmedim. Öncelikle ekran kartımla ilgili çok ciddi bir sürücü sorunu yaşıyorum, onu anlatarak başlayayım. Asıl sorunumla bağlantılı olabilir.

NVIDIA GTS250 kullanıyorum. Windows 7'den 8'e geçtim ve NVIDIA sitesinden indirdiğim güncel ekran kartı sürücüsünü yüklediğim gibi bilgisayar 10-15 saniyede bir "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti" şeklinde hata vermeye başladı. Fakat bu hata gelmeden önce ekran kararıp, bilgisayar 1-2 saniyeliğine donduğu için ve bu çok sık gerçekleştiği için bilgisayar neredeyse kullanılmaz hale gelmişti. Sürücüyü kaldırıp Windows'un kendi sürücüsüne döndüm ve hata ortadan kalktı. Ne zaman sürücüyü bir NVIDIA versiyonu ile güncellesem, sorun yine başlıyor.

Şunu da söyleyeyim, Windows 7 kullanırken de bu hata vardı fakat çok daha nadir gerçekleşiyordu. O zamanlar da NVIDIA sürücüsünü kullanıyordum, belki kullanmasam olmayacaktı :)

Neyse işte, ben Windows'un kendi sürücüsüne döndüm. Hatalar ortadan kalktı, mutluyum falan derken Windows 8'in metro arayüzlü ayarlar sayfasına, yani "SystemSettings.exe"ye bir girdim ki; görüntü bozuk, çözünürlük düşük, kocaman siyahlıklar var ve hiçbir şey okunmuyor. Bundan önce bir ara "Twitter" uygulaması yüklemiştim, onda da görüntüde anlamsız biz bulanıklık, düşük çözünürlük sorunu vardı. O yüzden silmiştim.

Şimdi bunu Windows uygulamalarından sadece Ayarlar'da yaşıyorum. "Kaspersky Now" uygulamasında da görüntü bu kadar kötü olmasa da biraz bulanık. Çözünürlük düşük gibi.

Tekrar NVIDIA sürücüsü yükleyince düzelir mi acaba diye denemek için onu da yaptım fakat yine o "yanıt vermeyi kesti" hatalarını verdi ve "ayarlar sayfası" da düzelmedi.

Bir de son olarak şunu söyleyeyim, ilginç bir detay: Hani şu, "bilgisayar bir sorunla karşılaştı hata raporu gönder gönderme" uyarısı var ya, o başlangıç menüsünde geldiğinde yeni arayüze uygun bir şekilde geliyor. Fakat o da aynı şekilde bulanık. Onun da ekran görüntüsünü koymaya çalışacağım tekrar denk gelirse.

Okuduğunuz için teşekkürler, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Böyle bir sorunu çözmek de keyifli olacaktır

https://store.donanimhaber.com/6a/c9/35/6ac935161433e97a2b08d8d811222fd3.jpg
     Windows 8 Uygulamalarda ilginç görüntü sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga-akyol -- 10 Haziran 2013; 20:50:35 >

• Bendede ayarlara girince o görüntü sorunu vardı neyaptıysam çözemedim ama windows 8 i tekrar kurunca sorunum çözüldü. Ekran kartı ASUS GTX560 Ti
  • Aynı sorun bende de var. Hata vermiyor ama Metro arayüzü ilk başta bulanık gözüküyor ve Kişisel Bilg. Ayarları aynı resimdeki gibi siyah ve yazılar okunmuyor.

Edit : Sorun düzeldi. Nvidia panelinden FXAAyı kapattım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glukhovsky -- 20 Temmuz 2013; 11:45:59 >
  • Benim bilgisayarımda da aynı sorun var. Ekran kartım İntel hd ve Radeon. bununla ilgili çözümü olan yok mu?
  • metrenis M kullanıcısına yanıt
    İşletim sisteminize en uygun grafik driver sorunu çözer bence
  • mech19 kullanıcısına yanıt
    hocam driverların ikisi de güncel. ilk aldığımda aynı hatayı veriyordu. BIOS güncellemesi yaptım. düzelmişti. Windows update'den sonra yine başladı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.