Şimdi Ara

Windows 8 ve 8.1 svchost.exe sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
13.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Birinde Win 8.1 e güncellendi, diğeri ise halen win 8 olarak kullanılıyor.
    İkiside orjinal lisans.
    Sorun ise iki pc de de aynı.
    Görev yöneticisinden bakınca işlemlerde " hizmet ana bilgisayarı yerel sistem (ağ kısıtlamalı) " yani svchost.exe işlemi inanılmaz cpu sömürüyor. % 50 nin altına düşmüyor. Firefoxu da açınca işlemci kullanımı neredeyse % 100e yaklaşıyor. Bazen bu sebepten dolayı pc donuyor. Ne yaptıysa çözemedim. Buna benzer bir sorun yaşayan var mı ?

Not : 2 pc de de orjinal Kaspersky pure 3.0 kurulu. ( Pure 3.0 ı 8.1 e kuramadığını söyleyen arkadaşlar var ama ben pure kuruluyken 8.1 e yükselttiğim pc de çalıştırabiliyorum ) Sorun Kaspersky ile ilgili olabilir mi bilmem ama Norton da böyle sorunlar yaşamadım. Lisansı sona erince daha iyi olduğunu düşünerek pure aldım ama çok kasıyor.

• Dediğiniz işlemde bende şuan 8 alt hizmet çalışıyor. Sizde kaç adet çalışıyor bilmiyorum ama "hizmet ana bilgisayarı yerel sistem (ağ kısıtlamalı)" yanındaki oku açıp çalışan hizmetleri görebilirsiniz. O hizmetlerden biri fazla CPU yu yoruyordur. Alt işlemlerden birinin üstüne sağ tıklayıp Hizmetleri aç deyin işlemin adına bakıp hizmetlerden bulun ve durdup işlemin hala CPU'yu sömürüp sömürmediğine bakın. Her işleme tek tek uygulayın bakalım hangisi yoruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 23 Kasım 2013; 0:52:40 >
  • Yoran hizmeti bulsam bile o hizmetin hangi fonksiyonlara ait olduğunu bilmeden bir işe yaramayacak hocam.
  • Rand_Al_Thor kullanıcısına yanıt
    Kasbersky Internet Security 2014 kurduğumda bu sorunu bende de yaptı CPU % 85 lere kadar vurdu direk kaldırdım bende. Eset Smart 7 kurdum şimdilik sıfır sorun.Virüs bulaşmış desem Pure var dediğim gibi antivirüs sebep oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LifeinBlue -- 23 Kasım 2013; 2:15:20 >
  • Kaspersky i de daha yeni aldık yaw.
    10 ay lisans var daha
    Sadece bir bilgisayardan kaldırıp duruma bakın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: LifeinBlue

Sadece bir bilgisayardan kaldırıp duruma bakın derim

Deneyeceğim Hocam, Sonucu yazarım
    Mesela kaldırdığına da eset smart security kur kullan bir süre sorun veriyor mu bak bakalım
    http://www.eset.com/tr/download/home/detail/family/5/?installer=offline
    sorun çıkmazsa güncel key mevcut her yerde onu kullanırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LifeinBlue -- 23 Kasım 2013; 2:23:26 >
  • Sorun çıkaran windows hizmetini buldum.
    Kablosuz yerel ağ otomatik yapılandırma ( WLANSVC )
    Bu hizmet çalışırken cpu % 50 kullanıyor, kapatınca da wireless gidiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rand_Al_Thor

Sorun çıkaran windows hizmetini buldum.

kardeşim bunun çözümü kapamayla mı olcak. Nasıl düzelteceğiz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MedyaCanavarı

quote:

Bende sorunu asıl yaratan bu hizmetin altında çalışan " home group listener " yani ev grubu dinleyicisi diye bir servisti.
    Pc yi ev grubundan çıkardığımda sorun çözüldü dostum.
  • quote:

quote:

quote:

Bende sorunu asıl yaratan bu hizmetin altında çalışan " home group listener " yani ev grubu dinleyicisi diye bir servisti.

sağolasın kardeşim benimde sorun oydu muhtemelen ama ben win. 8.1'i tekrar üstüne kurdum düzeldi

• quote:

quote:

quote:

quote:

sağolasın kardeşim benimde sorun oydu muhtemelen ama ben win. 8.1'i tekrar üstüne kurdum düzeldi

Rica ederim.
    Bende geçerim artık bir ara windows 8 e

• aynı sorun bende mevcut yeniden yükledim işletim sistemim lisanslı ama tekrar başladı. bazen tamamen bilgisayarın donarak yanıt vermemesine yol açıyor. işlem ayrıntılarına nasıl inebiliyorsunuz, işlemin yanındanki açık işlemlere girdim ama o bölümden erişemedim. Yardımcı olursanız belki bende bu illetten kurtulurum, bilgisayarı kullanmaktan soğuttu şu saçma hata :/
  • Ev ağı falan kurdun mu hocam ?
    Bendeki sorun ondan kaynaklanıyordu...
    Ev ağından çıkarınca çözüldü...
  • Ev grubunu kapattıktan sonra da harddiski kullanmaya başladı, şimdide Hizmetlerden(services.msc) Hızlı getirme'yi devre dışı bıraktım şuan için norma inşalah böyle devam eder Teşekkür ederim yardımlarınız için
  • Ben de pc'min işlemci fanı gevşediği için core temp diye bir program kurdum. O da gözümden kaçırdığım Karpersky'i kurmuş. Daha önce de aynı şey olmuştu ve win 8.1 'i yeniden kurdum. Şimdi Karpersky'i kaldırdım ve tavsiye edildiği gibi ev gubundan da çıktım. Pc'mi yeniden başlattım ve bir sorun kalmadı.
  • peki pc yi ev grubundan nasıl çıkaracağız bu konu hakkında bizi aydınlatırmısınız??
  • Bahsettiğiniz Kablosuz yerel ağ otomatik yapılandırma ( WLANSVC ) 'deki yapacağınız tek şey Yerel Ağınızı otomatik değil elle yapılandırmanız olacaktır böylelikle hem kasma yapmaz hem de internetinizde trafik ağının sıkışmasında sebep olmaz. Umarım yardımcı olmuşumdur

• karismatik_24 K kullanıcısına yanıt
    Ev grubundan çıkmak için Denetim Masası > Ağ Ve Paylaşım Merkezi > Ev Grubu > Ev Grubundan çık diyerek çıkabilirsin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.