Şimdi Ara

Windows 8 yüklü laptopa win7 formatlama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu win8'li pclere format için önce bios tan bir iki ayar çekmemiz gerekiyormuş sanırım.nette baktım ama adam akıllı detaylı anlatan bişey bulamadım.yardım edersiniz sevinirim.selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraksandal -- 1 Temmuz 2014; 20:46:59 >

• buraksandal B kullanıcısına yanıt
    Windows 8 yüklü gelen bilgisayarıma Windows 7 yükleme..

Bilgisayarı yeniden başlatın. Windows 8 klasik kapanma komutlarıı kullanmadığı için zaten kapalı olan bir bilgisayarı açtığınızda BIOS'a giriş için kullanılan tuş çalışmayabilir. Bu durumda bilgisayarı başlattıktan sonra yeniden başlatmalısınız
    BIOS'a girin.
    BIOS'da Secure Boot diye bir ayar arayın. Bu ayar her marka ve modele göre değişebildiği için tam olarak size birşey söyleyemiyorum bu ayarı bulduğunuz da devre dışı bırakınız Eğer bu ayarı bulamazsanız F9 ile BIOS ayarlarını varsayılana geri yüklemeyi (Setup Defaults) deneyin.

Ve ya bazı marka/modellerde Gelimiş Başlangıç Menüsü'ne üreticinin eklediği UEFI ayarları olabilir ve bunu kullanabiliriz.

Sistemimin Güvenli Önyükleme'yi destekleyip desteklemediğinii destekliyorsa etkin olup olmadığını nasıl bilebiliriz?

C:\WINDOWS\system32\WindowsPowerShell\v1.0 yolunu izleyin, powershell.exe'ye sağ tıklatın ardından Yönetici olarak çalıştırın tıklatın.

Açılan PowerShell penceresine şu komutu girin ve Enter'a basın: confirm-SecureBootUEFI

Eğer sisteminiz Güvenli Önyükleme'yi Secure Boot desteklemiyorsa alacağınız cevap buna benzeyecektir.

Eğer sisteminiz Güvenli Önyükleme'yi (Secure Boot) destekliyor fakat etkin değilse alacağınız cevap False olacaktır.

Eğer sisteminiz Güvenli Önyükleme'yi (Secure Boot) destekliyor ve etkinse alacağınız cevap True olacaktır;

• quote:

Orijinalden alıntı: Mesafesiz

Windows 8 yüklü gelen bilgisayarıma Windows 7 yükleme..

Bilgisayarı yeniden başlatın. Windows 8 klasik kapanma komutlarıı kullanmadığı için zaten kapalı olan bir bilgisayarı açtığınızda BIOS'a giriş için kullanılan tuş çalışmayabilir. Bu durumda bilgisayarı başlattıktan sonra yeniden başlatmalısınız
    BIOS'a girin.
    BIOS'da Secure Boot diye bir ayar arayın. Bu ayar her marka ve modele göre değişebildiği için tam olarak size birşey söyleyemiyorum bu ayarı bulduğunuz da devre dışı bırakınız Eğer bu ayarı bulamazsanız F9 ile BIOS ayarlarını varsayılana geri yüklemeyi (Setup Defaults) deneyin.

Ve ya bazı marka/modellerde Gelimiş Başlangıç Menüsü'ne üreticinin eklediği UEFI ayarları olabilir ve bunu kullanabiliriz.

Sistemimin Güvenli Önyükleme'yi destekleyip desteklemediğinii destekliyorsa etkin olup olmadığını nasıl bilebiliriz?

C:\WINDOWS\system32\WindowsPowerShell\v1.0 yolunu izleyin, powershell.exe'ye sağ tıklatın ardından Yönetici olarak çalıştırın tıklatın.

Açılan PowerShell penceresine şu komutu girin ve Enter'a basın: confirm-SecureBootUEFI

Eğer sisteminiz Güvenli Önyükleme'yi Secure Boot desteklemiyorsa alacağınız cevap buna benzeyecektir.

Eğer sisteminiz Güvenli Önyükleme'yi (Secure Boot) destekliyor fakat etkin değilse alacağınız cevap False olacaktır.

Eğer sisteminiz Güvenli Önyükleme'yi (Secure Boot) destekliyor ve etkinse alacağınız cevap True olacaktır;

hocam dediğin yeri buldum ama üstüne gelemiyorum.pasif durumda.dokundurtmuyor.

• buraksandal B kullanıcısına yanıt
    F2 ile bios a giriyoruz.
    Security Bölümünde Security boot'u disable yapıyoruz.
    F10 ile ayarları kaydedip çıkıyoruz.

Tekrar F2 ile bios a giriyoruz.
    Boot bölümünde launch csm yi enable yapıyoruz.
    F10 a basıp kaydedip çıkıyoruz.

Sonra ESC tuşu ile boot menüyü açıyoruz. Orda CD-Rom dahil her aygıtı görüyoruz.
    CD-Rom u seçip kuruluma başlayabiliyoruz.

Yukardaki gibi mi yaptın?
    Markası modeli neydi bilgisayarının?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.