Win Me kullanıyorum. Bir ay önce formatlatmıştım. Formatladıktan bir kaç hafta sonra bilgisayar her açılışında kilitlenmeye başladı.Masa üstü öğeleri geliyor fakat sağ alt köşedeki programlar gelmeden kilitleniyor.Resetlenmeden kendine gelmiyor.Scandisk geçince C de kurtarılmış dosya parçalarının çoğaldığını görüyorum.Bazen scandiskde de takılıyor ve yeniden resetlemek zorunda kalıyorum.Bu hemen hemen her açılışta oluyor.Daha önce böyle karşılaşmamıştım.Yardımcı olursanız sevinirim.[?]
Acilen formatla bence :) nede olsa her derde deva.
sabit diskten sesler sesler geliyor mu? çiziliyormuş sürtünuyormuş gibi sesler.(eger geliyorsa sabit disk durduğu için donuyordur) sen scandisk all yap yada format çek tekrar kur.
Scan disk tede kitlenme yapması donanımsal bir sorun gibi duruyor ama yinede eğer sisteminiz zayıf deilse Windows Xp kurmanızı tavsiye edicem özellikle NTFS ile birlikte onda da benzer sorunlar çıkarsa demekki HDD de bir sorun var ancak uyarıyorum eğer NTFS ve Fat sistemleri hakkında detaylı bilginiz yoksa bilen birisini bulunuz öyle deniyiniz yoksa sizi yakında burda NTFS i nasıl Fat yaparım diye görmek istemiyorum sorumlusu ben olurum çünkü :)
Tam Scandisk yaptım fakat hiçbir hata bulamadı.Ayrıca Sağ alt köşedeki öğelerin çoğunu kaldırdım.Ses denetimiyle yazıcı imleci kaldı o kadar.Kaldırdığımdan beri bu sorunu yaşamıyorum.Ama yinede bu sorun çıkmayacağından emin değilim.Bu sorun emin değilim ama disket birleştirdikten sonra başladı.
ekran kartında sürücü hatası olabilir.
Windows 98'i silip Windows ME'yi yüklediğimde ben de benzer sorunu yaşamıştım. Bu bir aygıt çakışması olabilir. Paralel kablo,printer falan taktıysan söküp açmayı dene.ME'nin daha bir çok problemi var gibi görünüyor. Windows 98 (ya da XP) yüklemeni tavsiye ederim. Ben formatlafığımdan beri bu aptal problemi yaşamadım.
ME Microsoftun Piyasaya Sürdüğü en aptal en anlamsız en sorunlu işletim sistemi ilk çıktığında kurdum okadar sorun varki sistemde sürüsüne bug ve sürüsüne yama yapmışlar analatabildimmi.Bence osalak işletim sistemini sil xp filan kur win95 bile ondan iyidir.
Güvenli kipte açıyor mu açılıyorsa yaz burada çözeriz sorunu.... bilgisayar başlarken F8 e basarak güvenli kipte açmayı bir denesene .. biliyorsunuz format kesin çözüm ama en son çare...
Arkadaşlar format atmayalım atanlarıda uyaralım, güzel bişiy değil mecbur kalmadıkca. ama senin sorununda ben olsam bi fdisk le partitionları tekrar oluştururdum. tap tazeçik fat lerle sanmıyorum aynı hatayla karşılaşasın
Bad sektör olabilir!...
naughty çok haklı valla.
donanim çakışması olabilir öncelikle bilgisayarını irq larini kontrol et sonra güvenli kip de aç startup daki bazı progragramla rı kapat sonra diskini birleştir yeniden başlat arkadaşım
Yaklaşık bir haftadır bu sorunu yaşamıyorum.Bilgisayar açılırken de kapananırken de güzel.Galiba sağ alt köşedeki öğedelerden dolayı yapıyordu.Çoğunu kaldırdım.Ses imleci ile yazıcı imleci var.
Demekki sorunun tek sebebi işletim sistemi deil di kurduğun bir veya birkaç programın işletim sistemiyle uyumsuzluğundan dı ben yinede Xp kurmanı tavsiye edicem hatta istnabulda isen yardımcı olabilirim...
X-s-@-r-i-o dogru söyler herkes hdd ye yukleniyor yahu bende mesela starup ta avg anti virus programının yazdıgı bir komut bu sorunu yapmıştı bir aralar... gevenli kip degilde adım adım onayla ile gidersen neyin sorun yaptıgını deneme yanılma ile ögrenebilirsin biraz uzun olur belki ama inan sana cok sey katar.....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme