merhaba arkadaşlar ,bilgisayarı her açtığımda windows yazısını gördükten kısa bir süre sonra bilgisayar resetleniyor. uyarı olarakta "STOP:C0000218 KAYIT DEFTERİ ARIZASI.. KAYIT DEFTERİ BU YERİNİ(DOSYAYI) /SYSTEMROOT/SYSTEM32/CONFİG/SOFTWARE VEYA GÜNLÜĞÜNÜ DEEFTERİNİ YÜKLEYEMİYOR" bu durumda ne yapmalıyım bunu formatt attığım halde yapıyor
belleğin slotunu değiştir
nasıl yapacam onu bellekten kastın hdd mi oluyor.
Kurtarma konsolundan chkdsk /r yaparak sabit diskini denetle.Donanımının işletim sisteminle uyumlu olup olmadığını kontrol etmende fayda var.
BUGÜNE KADAR HİÇ BÖYLE BİR SORUNLA KARŞILAŞMADIM YANİ İLKKEZ OLAN BİR SORUN.DEDİKLERİNİZİ DENİYECEM CEVAPLAR İÇİN SAĞOLUN
quote:
Orjinalden alıntı: yeya
nasıl yapacam onu bellekten kastın hdd mi oluyor.
arkadaşın bellekte kastı ramden bahsediyo
quote:
Orjinalden alıntı: maxmax1
arkadaşın bellekte kastı ramden bahsediyo
evet , ama bian emin olamadım bir bakim ramlere
Reg. hatası gibi geldi. Belirtilen yoldaki bi yazılım buna neden oluyor olabilir. Olmazsa reg.'i güncelleyebilirsin.
sanırım pc 1 kez formatlanmış neyse güvenli modda aç bilgisayarı sistem geri yükleme yap
yok bu ikinci formatım format attığım zaman durum bir süre iyi gidiyor daha sonra yine aynı sorun ramleri takıp çıkardım bilgisayar açıldı ama bu seferde sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı uyarısı verdi bi süre daha bakim durum ne olacak
ram'ın arızalı başka bir ram takıp windows kurmayı dene
ram leri teker teker çıkarıp denedim ikitane var zaten.her ikisindede açılmadı bilgisayar. reckLessdark arkadaşımızın dediği gibi xp cd sini takarak Kurtarma konsolundan chkdsk /r yaptım ondan sonra bilgisayar açıldı ve kayıt defteri kaydı kurtarıldı şeklinde bir yazı geldi umaarım artık bu sorun biter.
neyazık olmuyor sorunu bulamadım kurtarma konsolunu yaptığımda bilgisayar açılıyor ve kayıt defteri kurtarıldı diyor ama ikinci açılışında tekrar reset atıyor bilgisayar nedeni başka birşey ama ne? virüs olabilirmi dosyalardan bulaşan?