Şimdi Ara

Windows bu diske yüklenemez.Seçilen diskte MBR bölüm tablosu var. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
28.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

Orijinalden alıntı: gokhankocmarli

quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

Merhaba;

Sorununun çözüldüğüne bende sevindim eğer ürünün garantisi varsa HP servisi Recovery diskini ücretsiz veriyor. Yedeklemeniz kadar almanızı da tavsiye ediyorum.

Evet, garantisi var hocam.

Ben Vatana gidip recovery dvd'sini istryince bedava verebiliceğinden emin misiniz hocam ?

Hayır hocam 444 0307 Hp servisin arıyorsun. Bilgisayarım çöktü Recovery çalışmıyor diyorsun onlar senden test yapmanı istiyor 3 saat sonra tekrar arıyorsun sorun olmadığı için 10 günde Recovery diski elinde.

Diğer servisler bunu ücretli yaparken HP bedevaya veriyor

Yardımınız için sağolun hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İşe yarayan bir yol var copy paste yapıyorum.

windows dvd ile sistemi açtıktan sonra kurtarma konsoluna geç. Komut satırını açıldıktan sonra
    "diskpart" yaz enter
    "list disk" enter
    Mevcut disc lerinin numaralndırılmış olarak göreceksin.
    Örnek olarak "select disk 1" enter.
    "clean" komutunu yaz enter. Disk tablosunu temizleyecektir. Tekrar windows yükleme ekranindan format atip kullanabilirsin.

NOT: bu durumda disklerinin herşey silinir işlemi yapmadan önce sisteminib bir yedeğini almayı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: oduranli

Merhaba;

UEFI sistemlerde diskiniz MBR değil GPT olmalıdır. Diskinizin komple bölümleme tablosunu silmeden windows kuramazsınız. Diskinizin komple silinmesi gerekir. Diskinizdeki bütün dosyalarınızı (C, D, E ne kadar partition varsa) yedeklerini başka bir diske alın. Ardından kurulum esnasında bütün diskin içeriğini silip yeniden bölümlendirin.

Kıymetli kardeşim,

Sayende bende sorunumu çözdüm.
    Samimiyetle tüm kalbimle teşekkür ederim.
    Yeni yılda esenlik ve sağlık dilerim.
    Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: oduranli

Merhaba;

UEFI sistemlerde diskiniz MBR değil GPT olmalıdır. Diskinizin komple bölümleme tablosunu silmeden windows kuramazsınız. Diskinizin komple silinmesi gerekir. Diskinizdeki bütün dosyalarınızı (C, D, E ne kadar partition varsa) yedeklerini başka bir diske alın. Ardından kurulum esnasında bütün diskin içeriğini silip yeniden bölümlendirin.

''Windows bu diske yüklenemez. Seçilen diskte bir MBR bölüm tablosu var. EFI sistemlerde Windows yalnızca GPT disklere yüklenir.''
    Usb bellek ile kurmak istediğimde bu hatayı bende alıyorum ama DVD ile sorunsuz kurulum yapa biliyorum , laptop un diskini silip tekrar bölmek istemiyorum ,
    silmeden bunu çözmenin yolu yokmu ? daha önceki kurulumlarda böyle bir hata almadım ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası

• hsenx kullanıcısına yanıt
    Maalesef yapabileceğiniz başka bir şey yok.
    Diskte MBR kaydı olduğu sürece GPT ye çeviremezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobain19

İşe yarayan bir yol var copy paste yapıyorum.

windows dvd ile sistemi açtıktan sonra kurtarma konsoluna geç. Komut satırını açıldıktan sonra
    "diskpart" yaz enter
    "list disk" enter
    Mevcut disc lerinin numaralndırılmış olarak göreceksin.
    Örnek olarak "select disk 1" enter.
    "clean" komutunu yaz enter. Disk tablosunu temizleyecektir. Tekrar windows yükleme ekranindan format atip kullanabilirsin.

NOT: bu durumda disklerinin herşey silinir işlemi yapmadan önce sisteminib bir yedeğini almayı öneririm.

Yeni kasa toplamistim ama hddye windows kuramiyordum. Mesajinla cozdum sorunu cok tesekkur ederim cok yardimci oldun :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.