Ben Windows'tan Linux'e geçmek istiyorum. Fakat kullandığım programların benzerlerini Linux'ta bulabilirmiyim onu bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Genel amaçlı programlarda sorun olmuyor (office, video, mp3) Ama ben dreamweavera alışmış bir insan olarak bunun linuxtaki karşılığı nedir acaba? Ve adobe'un cs2 veya cs3 serileri koordineli çalışmaları çok hoşuma gidiyor. Bu programların birer karşılığı varmıdır linux için? Mac Os lar için direk kendileri var ama mac alacak param yok:) Mac osx de kurmaya denemiştim ama kurduktan sonra açılmamıştı. gerçi şimdi yeni sürümünü indirdim. Onumu denesem acaba.
Teşekkürler
Bu sorunla ilgili hem ubuntu türkiye hem de pardus türkiye forumunda yığınla döküman var.
dreamweaver a benzeyen bir program varmı bilmiyorum ama frontpage'e çok benzeyen kompozer var quanta bluefish gibi metin tabanlı web editörleride yaygın kullanım alanına sahip... eğer illaki dreamweaver dersen wine ile linuxta kullanabilirsin. photoshop'un linuxtaki en güzel muadili gimp'tir ve bence onun kadar yetenekli yanlız kullanımı biraz farklı alışmak lazım yani... buarada cs2 wine ile çalışıyor...
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.. wine kullanmak şart anladığım kadarı ile:)
birde aklıma şu takılıyor eğer wine kullanacaksam yani bir nevi emulasyon yapacaksam neden windows kullanmaktan vazgeçeyim:) güvenlik tek neden olmamalı bence. görsellik dersekte macin yanına yaklaşamıyor ne linux nede windows.(kişisel görüştür her türlü yoruma açıktır:) gerçi "mint"e baktım 5.0 sürümüne, "gnome" güzel gibi duruyor desktop olarak. daha indirmedim onu indirip bir onu deneyecem. Kde3 bence çok mekanik odun gibin, kde4 ise daha yolun başında çok gelişmesi lazım:) gerçi linuxla deneyimim çok fazla olmadı hiçbir zaman, ek templatelerle değişiyormudur güzelleşiyormudur denemedim. Benim istediğim stabil olması ve mac os gibi bir masaüstü deneyimi sunabilmesi. eh sonuçta bir kaç program için yine emulasyona ihtiyaç duyacağız anlaşılan. ama yine aynı kapıya çıkıyor emulasyonla neden bilgisyarımın gücünü yavaşlatayım. ben hızlı çalışsın isterken yine programım daha yavaş çalışacaksa ne anladım ben buişten. xp için stabilite konusunda da xpde yaşadığım tek sorun bozuk dvd koyarsam sistemin takılması:) onun dışında 3. parti yazılımlarla güvenlik sorun olmuyor. (yine kişisel görüştür her türlü saldırıya açıktır:) Neden macos a geçmiyorsun sorusunada kararlı çalışacakmı ondan korkuyorum. eh sonuçta gidipta yeni bir mac alacak param yok.