Şimdi Ara

Windows Embedded 8.1 Industry Pro with Update (x64) (x86) - DVD (Turkish) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
10.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ben haziran ayından beri kullanıyorum. Bir sorun çıkmadı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sealine kullanıcısına yanıt
    Dreamsparka üye olup öğrenci olduğumuz doğruladıktan sonra, uygulama kataloğundan uygulamayı seçip get key diyoruz. Sonra downloada basınca açılan pencerede sdm i indirip kuruyoruz. Yine aynı sayfadan sdx dosyasını indirip, bu dosyayı sdm ile açıyoruz. Karşımıza indirme seçenekleri çıkıyor. İndirme klasörünü ve inecek sürümü seçip indiriyoruz. Aynı key ile 32 bit olanı veya 64 bit olanı etkinleştirebiliriz. Fakat aynı anda iki farklı sürüm etkinleştiremeyiz.

• Ben şundan korkuyorum araştırdımda oyunlar için değilmiş bu indirdiğimiz işletim sistemi ATM vb. düşük güç tüketen cihazlar içinmiş yani benim sistemim 600W psu'lu bir oyun canavarı ben bunu ağır bir oyunla yüke sokarsam sıkıntı çıkarır mı ?
  • Sealine kullanıcısına yanıt
    Oyun kısmını bilmiyorum. Genelde bilgisayarda oyunla işim olmaz. Bu embedded sürümün esprisi, normal sürüme göre daha temiz gelmesi ve bunun sağladığı hız.

• Azda olsa tatmin oldum fakat daha detaylı anlatan biri çıkarsa kuracağım bu sistemi.
  • Şu an kullanan var mı bu sürümü arkadaşlar. Düşük özellikli makinelere kurulabilir mi . Az mı yer kaplar diskte nedir bu sürümün durumu acaba.

• quote:

Orijinalden alıntı: hacker_127

Şu an kullanan var mı bu sürümü arkadaşlar. Düşük özellikli makinelere kurulabilir mi . Az mı yer kaplar diskte nedir bu sürümün durumu acaba.

Normalinden çok farkı yok . Metro arayüzündeki gereksiz uygulamalar yok onları kendin kurabiliyorsunuz sonradan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V++ desteği yok hocam

, kurduktan sonra bir kaç uygulamada hata verdi. Araştırdım yabancı forumlarda vs visual++ desteğinin olmadığını yazmışlardı. Daha çok atm'ler ve benzeri cihazlar için hazırlanmış hafif bir Windows.

• quote:

V++ desteği yok hocam

, kurduktan sonra bir kaç uygulamada hata verdi. Araştırdım yabancı forumlarda vs visual++ desteğinin olmadığını yazmışlardı. Daha çok atm'ler ve benzeri cihazlar için hazırlanmış hafif bir Windows.

Sonradan kurulabiliyor olması lazım. Crysis var bende kendi kurmuştu visual pprogramını

• Kurmaya çalıştığımda garip hatalar verdi hocam. Art arda aldığım hatalarla uğraşmak istemedim . Ben de 8.1 32 bit kurdum.

• quote:

Kurmaya çalıştığımda garip hatalar verdi hocam. Art arda aldığım hatalarla uğraşmak istemedim . Ben de 8.1 32 bit kurdum.

Windows updateden bütün önemli güncellemeleri yapman lazım bende de hata vermişti güncellemeleri yükleyince düzeldi.

• Fikir ve ilginiz için çok teşekkür ederim hocam. İlk fırsatta deneyeceğim.

• Konuyu hortlatıyorum ama yiğidin biri şuna bütün güncellemeleri entegre ettiği bir iso dosyası oluştursa tadından yenmez.
  • vaider V kullanıcısına yanıt
    Güncelleme entegre etme işi biraz zaman alan bir işlem. Herkesin buna ayıracak boş vakti olmuyor.
    Birileri bu işi kolaylaştırmak için Dism++ diye bir uygulama yapmış. Kullanımı oldukça kolay, türkçe desteği de var. Boş zamanlarınızda kurcalayabilirsiniz.

İşleme başlamadan önce HDD'de dört ya da beş klasör oluşturun. DVD, mount, Driver, Update, App(isteğe bağlı) şeklinde. ISO içeriğini komple DVD klasörüne çıkarın. . Entegre etmek istediğiniz sürücüleri driver klasörüne, güncellemeleri update klasörüne, varsa mağaza uygulamalarınızı da app klasörüne kopyalayın. Sürücüler inf olmalıdır, exe şeklindeki sürücüler olmaz. Alt klasörler oluşturmayın, mümkünse her şey aynı klasörde olsun. Her sürücü için ayrı klasör açarsanız tek tek eklemeniz gerekir. Hepsi aynı klasörde olursa tek seferde hepsi eklenir. Dism++'ı yönetici olarak açın. Dosya > Kalıbı tak seçin. Açılan ekranda wim(esd) dosyasını(\DVD\sources klasörü içinde yer alır.), dosyanın mount edileceği klasörü(mount) ve açılacak imajın numarasını hedef kalıp kısmından seçin. Tamam'a basın. Ardından oturum aç'a basın. Üstteki bar dolacak, ardından bir daha oturum aça basın. Hazır.
    Ardından sol panelden istediğiniz işlemi yapabilirsiniz.
    Ben örnek olarak boot.wim* dosyasını mount ettim.

Windows Embedded 8.1 Industry Pro with Update (x64) (x86) - DVD (Turkish)

*Bazı isolarda sistem imaj dosyası wim yerine esd olabilir

*Boot.wim Windows kurulumunu yapacak olan programı çalıştıran mini Windows'u (WinPE) barındırır. Kurulum ortamı bazı donanımları görmüyorsa, donanımların sürücüleri bu imaja eklenerek sorun çözülebilir.

**Uygulama temelde sizin tıklama sureti ile verdiğiniz komutları işletim sisteminde yer alan dism.exe'ye gönderir, gelen sonucu da görsel olarak gosterir. Uygulama doğrudan Windows üzerinde düzenleme yapmamaktadır, sadece aracılık etmektedir. Dolayısı ile güvenebilirsiniz. Uygulama da açık kaynak zaten.

Güncelleştirme dosyalarını topluca indirmek için WHDownloader kullanabilirsiniz.

Güncelleme ekleme işi bittiğinde temizlik kısmından Değiştirilmiş WinSxS paketlerini temizleyin. Yoksa İSO dosyasının boyutu çok büyük olur.

Her şey bittikten yaptıüğınız değişiklikleri kalıbı kaydet diyerek kaydedin. Sonra iso oluşturmak için araçlar, iso hazırlama kısmından DVD klasörünü göstererek iso dosyasını oluşturun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 16 Ekim 2020; 16:21:9 >

• Microsoft her ay aylık kalite toplaması adı altında 500 600 MB civarında güncelleştirme paketi çıkarır. Bu paket daha önce çıkmış olan güvenlik güncelleştirmelerinin yerine geçer. Bu paketi entegre ettiğinizde diğer güvenlik güncelleştirmelerini entegre etmenize gerek yok.

Windows güncelleştirmeleri daha önce çıkmış olan güncelleştirmelerin yerine geçebilir. Dolayısı ile tüm güncelleştirmeleri entegre etmeye çalışırken gereksiz bir sürü güncelleştirmeyi eklemiş olabiliriz. Mümkünse orjinal iso ile sanal makineye temiz kurulum yapın. Sanal makinede windows Update'i çalıştırarak güncelleme taraması yapın. Çıkan güncelleştirmelerin KB kodlarını not alın. Sadece bu güncelleştirmeleri entegre edin. Bu sayede sonra gelen güncelleştirmelerle kaldırılmış bir sürü güncelleştirmeyi boşu boşuna entegre etmemiş olursunuz.

Güncelleştirme dosyalarını program kullanmadan tarayıcı üzerinden indirmek istiyorsanız Microsoft Update Kataloğunu kullanabilirsiniz. Arama kutusuna güncelleştirmelerin KB numarasını girip arama yapmanız yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 3 Kasım 2020; 9:38:24 >

• vaider V kullanıcısına yanıt
    Dün sistemime sıfırlama yaptım. Bu güncellemeleri buldu. Entegre yapmak isteyenler sadece bu güncellemeleri entegre ederlerse sistemi gereksiz yere şişirmemiş olurlar. Zira çoğu zaman önceki güncelleştirme sonra gelen bir güncelleştirme tarafından geçersiz kılınabilmektedir. Aylık kalite toplamaları bu şekildedir mesela, en son kalite toplamasını yükledikten sonra öncekileri yüklemeye gerek kalmamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 18 Kasım 2020; 16:30:13 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.