Şimdi Ara

Windows Hangi İşletim Sistemini Kurmalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar leptopum için hangi işletim sistemini kurmalıyım Asus i5 4 gb ram 2.3 ghz işlemci hizi bilgisayarı kasmayan her işlemi rahatça yapacagım işletim sistemi hangisi acaba ?

• Windows 10. Günceli iyisidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: II Abdülhamid

Windows 10. Günceli iyisidir.

8 iyi diyolar ama 10 kurdum da sanki biraz kasmıstı
  • Windows 10
  • Windows 7 veya Windows 10...ikisinide dene tarafını seç
  • 7,8.1 ya da 10.

Ama en günceli en iyisidir :)

Her üçüde güncelleme alıyor ama W7 sadece güvenlik güncellemeleri alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Windows 10

7,8.1 ya da 10.

Ama en günceli en iyisidir :)

Her üçüde güncelleme alıyor ama W7 sadece güvenlik güncellemeleri alıyor.

En günceli en iyidir diye birşey yok , öyle olsaydı Windows XP kullanıldığı dönemlerde Windows Vista çıkınca herkesin koşarak Vista'ya geçmesi gerekirdi.Ama öyle olmadı..Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer'in istifa ederken "Microsoft'ta CEO'luk kariyerim boyunca yaptığım en büyük hata Vista'ydı" şeklinde yazdığı veda mektubunu oku istersen :)

XP'den sonra bilgisayar kullanıcılarının tercih ettiği en iyi işletim sistemi kullanım kolaylığı ve 64bit desteği sayesinde Windows 7 oldu...Daha sonra Windows 8 çıktı fakat kullanımı zor ve görüntü kirliliği hat safhada olduğundan çöp denebilecek ikinci bir vista vakasıydı..

Windows 10'da durum yeniden toparlansada Microsoft haddini aşacak bir işe kalkıştı.. Microsoftun Windows 10 kullanıcılarını Zorla (CEIP) müşteri deneyimi geliştirme programına dahil etmesi , Windows Update dayatmasıyla kullanıcıya tercih hakkı bırakmaması,bir casusluk teknolojisi olan telemetri özelliğiyle bilgisayarlarınızı uzaktan izlemesi ve verilerinizi toplaması gerçekten alçakca bir hareket olarak tarihe geçti..

• 7 veya 8.1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vampir Masquerade V kullanıcısına yanıt
    Eee o zaman MS W7 den W10'a geçiş vermeseydi ? :)

Neden verdi demek ki adamlar bişeyler yapmışlar ki veriyorlar güncellemeyi

Hatta ve hatta build 1511 den sonra ücretsiz lisansta vermeyebilirdi ?

Hem Vista'nın lafını etmedim zaten ben 7,8.1 ve 10 dedim

3 sistemi de kullandım W10 un arkasından W7 geliyor onun da arkasından W8.1

Vistaya geçememelerinin sebebi ise çekirdek değişikliğiydi. Ama W7 de veya W10 da öyle değil.

Çekirdek aynı ise driverlar da aynıdır yani W10'un kötülenecek bir yanı yok :)
  • Windows 10 W kullanıcısına yanıt
    Vistayı örnek vermemin nedeni windows xp'den sonra çıkarılmış güncel fakat başarısız bir işletim sistemi olmasıydı..

Demek istediğim Bazen gelen gideni aratır..
  • Vampir Masquerade V kullanıcısına yanıt
    Ona bişey demiyorum zaten.

Ha bu arada W7 kurdum daha da hızlandı bilgisayar İstifamı verdim artık W10 taraftarı değilim !!!

Ücretsiz yükseltme vermişmiş banane yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows 10 -- 25 Kasım 2016; 11:3:17 >
  • Windows 10 W kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlaşılma olmasın, bende güncel ve yeni olandan yanayım, fakat son yıllarda Microsoft'un müşteri memnuniyetini gözetmek yerine müşteriyi gözetleme politikasını eleştiriyorum..

Bir Buzdolabı satın aldığınızda , buzdolabı üreticisi firma canı istediği zaman izinsiz bir şekilde evinizin mutfağına girip dolabınızda hangi yiyecekler var kontrol edemez...Bunu müşteri deneyimi geliştirme adı altında yasal kılıfına uydurup bir dayatma yoluyla yapıyorsa ortada ciddi bir ardniyet var demektir...

(buarada Win7 için yayınlanan kb:3080149 gibi bazı güncelleştirmelere dikkat)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.