Şimdi Ara

Windows kurulmamış Yeni Bilgisayarda Mavi ekran sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vatan Computerdan bilgisayar topladım cuma günü ödemesini yaptım. Vatan computer dan da ancak bugün teslim aldım. Böyle bir özensizlik yok.Adamlar test bile etmeden vermişler bilgisayarı.Parçalarını taktığım bilgisayarı insan çalışıyor mu diye açar bakar.Neyse

Eve geldim. Hiç bir şekilde windows kurulamıyor.Mavi ekran hatası veriyor. Mecburen Windows Memory Diagnostics Tool başlatmak zorunda bırakıyor beni. Onda da test yapıp duruyor. Araştırdım ettim yabancı forumlarda ram problemi olduğu yazıyor.

Testlerin yapılış kısmında donanım problemi bulduk v.s anlamına gelen bir yazı var. Anlaşılan vatan computer bana bozuk ram vermiş.Yabancı forumlarda aynı sorunu yaşayan kişilerin ramin bozuk çıktığından bahsetmiş. Windows Memory Diagnostics Tool da status/durum kısmında yazan şey de şu:

Status:
    Hardware problems were detected. To identify and repair these problems, I will need to contact the computer manufacture...

Sen donanımın montajını yapıyorsun arkadaş kalkıp bi pc'nin tuşuna basmıyorsun çalışıyor mu acaba diye.Yarın Hafx full tower kasayı (boşken 13kg) tekrardan oraya götüreceğim.

Size soruyorum arkadaşlar bu sorun nedir? Ram olduğunu düşünüyorum. Dha önce bu sorunu yaşamış etmiş olan varsa benimle fikrinizi paylaşırsanız şu stresli günde beni mutlu edersiniz.Saygılar.

• Freedoss mu bilgisayar işletim sistemi var mı yok mu ? Windows kurulmamış yazmışsınız ya neyse ben size anladığım kadar yardımcı olmaya çalışayım.

Bilgisayar açılırken monitorde bir marka belirir ya , orada BOOT,BIOS menüleri karşınıza çıkıyor mu ?

Eğer boot çıkıyor ise usb belleğin içine uygun şekilde işletim sistemini yükleyerek boot şeklinde yeni işletim sisteminizi bilgisayarınıza gönül rahatlığı ile kurabilirsiniz hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.