Şimdi Ara

Windows Phone 7 alacağım [Aldım] (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cakitay

yeni güncellemeler cikti cihaza neler kazandırdı ip4 bu arasında gidip geliyorum

iphone al hocam bak keyfine
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-Slim

quote:

yeni güncellemeler cikti cihaza neler kazandırdı ip4 bu arasında gidip geliyorum

nedenini de yazsaydiniz iyi olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blanchimont

quote:

quote:

ios eglenceli cunku ;)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ios eglenceli cunku ;)

Bu mu yani hahaha altından böyle saçma bir cevap gelecegi belliydi. Aynen fanatik olduğunuzun belli olduğu gibi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ios eglenceli cunku ;)

Bu mu yani hahaha altından böyle saçma bir cevap gelecegi belliydi. Aynen fanatik olduğunuzun belli olduğu gibi.

Benim yorumum sana sacma gelebilir ama benim gibi düsünenlerde var . fanatik olsam suan apple macbook alirdim iphonem olurdu

• quote:

Valla hocam güncelleme olayı baya bi karışık şu anda. MS windows 7 telefonlarını carrier (Servis sağlayıcı) aracılığı ile yapıyor (eğer kontratsız onalrdan bağımsız avrupadan bi telefon almadıysan). Mesela benim telefon T-Mobile (amerika) dan alınmış, her ne kadar Turkcell ile kullanıyorsam da güncellemenin bana gelmesi için T-mobile'ın onayı gerekiyor. Yani benim (muhtemelen, tahmin ediyorm burda) imei numaram ok'lenince update bana da gelecek.

T-mobile bu ilk güncelleme için HTC HD7 modellerine henüz ok vermedi dolayısı ile ben henüz güncellemeyi almadım. Ancak bu güncelleme zaten sadece asıl güncellemeye telefonu hazırlayan birkaç satır koddan ibaret, yani bişey içermiyor, dolayısı ile sıkıntı yok.

MS yaptığı anlaşmanın sonucu şöyle; servis sağlayıcıları en fazla 1 güncelleme durdurabiliyorlar, ikinci güncelleme çıktığında mecburen ikisini BERABER onaylamak zorundalar. O bakımdan asıl güncelleme çıktığında bende güncellemiş olacağım.

Asıl soruna cevaben; bu güncellemede gelecek olanlar;
    • Kopyala yapıştır desteği
    • Programlarda performans artışı
    • Geliştiricilere pusula API'lerinin açılması
    • Marketplace'in yeniden düzenlenmesi
    • CDMA desteği (amerikadaki bazı servis sağlayıcılarına yönelik destek)
    • Bazı bugların giderilmesi (detayları bilmiyorum)

Bu mart'ın sonuna doğru çıkacak, yani 1 hafta içinde alırız.

2011'in ortasına doğru, ikinci güncelleme;
    • Daha derin chat entegrasyonu (MSN ve FB chat'in direk işletim sistemine entegre edilmesi galiba)
    • Zil sesi desteği (MP3'den zil sesi seçebilme v.s.)
    • Zune programıyla daha fazla entegrasyon (valla şu anda tam entegre, bunu çok anlamadım)

2011'in ikinci çeyreğinde gelecekler (bir öncekiyle aynı zamanda olabilir bu);
    • Mobil internet explorer 9, (hardware render desteği, HTML5 v.b. şeyleri, demosunu gördüm)
    • Gerçek zamanlı multitask (app changer'ı da olacak, demosunu gördüm)
    • Twitter entegrasyonu (aynı şu anda Facebook'un telefon işletim sistemine entegre olması gibi, twitter'da olacak)

2012'de gelecekler;
    • VoIP desteği, skype v.s. için
    • Canlı video out ve ekran görüntüsü yakalama desteği (demosu var)
    • Nokia cihazları (bunlar bu yılın sonuna doğru da çıkmaya başlayabilir)

---------

Bu aralar çok yoğun olduğum için (yeni bir işe girdim) telefonun tanıtımını yazamadım henüz, ancak yakında fotoğraflarla birebir kullanıcının ağzından yazılmış bir tanıtım hazırlayacağım.

Telefon, daha doğrusu işletim sistemi, hakkında sorularınız varsa, türkiyede 1 aydır kullanan birisi olarak cevaplayabilirim

kolay gelsin.

• peki sıkıcı bir telefon mu.istediğiniz gibi telefonu kişileştiremiyorsunuz galiba zil sesi mesaj sesini istediğiniz melodi olarak belirleyemiyormusunuz.telefondan sıkıldınız m
  • Hayır, telefondan KESİNLİKLE sıkılmadım, sıkıcı değil. Zil, alarm, mesaj, e-mail v.b. uyarı melodilerini üzerinde yüklü gelen 100+ civarı hazır melodiden seçebilyorsunuz, güncelleme gelene kadar farklı melodiler yok.

Telefonun duvar kağıdı mantığı yok, arka plan sade siyah yada beyaz (ve bu sayede üzerinde live tile denilen kareler daha ön plana çıkıyor). Sadece karelerin renklerini seçebiliyorsunuz. Ancak buradaki güzel şey karelerin kendiliğinden doluşması, bunu bağladığınız servislerden aldığı bilgilerle yapıyor.

Örneğin:

• rehber bölümü (karesi) rehberinizdeki kişilerin INTERNETTEN aldığı (FB ve Live) fotolarla doluyor
    • ana ekrana eklediğiniz kişi varsa (herhangi birini ana ekrana koyabiliyorsunuz) karesi sürekli hareketli, 1-resmini gösteriyor, 2-adını gösteriyor 3-en son paylaştığı iletiyi gösteriyor 4-en son paylaştığı resimi (buna dikkat etmedim 1 kere olduğunu farkettim) gösteriyor. Bunu güzel bir animasyonla sürekli yapıyor.
    • Zune (yani müzik ve video merkezin) karesinin arkaplanı farklı sanatçıların resimleri ile doluşuyor (bunların bazıları bende yok, galiba internetten de resim bulup gösteriyor orada)
    • resimler karesinin arkaplanı senin çektiğin bir resim olarak görünüyor
    • yüklediğin birçok programın karesi sürekli benzer bilgilerle animasyonlarla değişiyor (mesela hava durumu yada flickr programıının sürekli yeni bir resim göstermesi gibi).

Bunlar gibi birçok şey daha mevcut, dolayısı ile telefon kullanamaya başladığın andan itibaren senin hayatın ve zevklerinden oluşan ufak bir kesiti sürekli olarak yansıtıyor.

Bir başka nokta da animasyonlar. Telefonu ilk aldığımda animasyonlara bayıldım (tüm menülere giriş çıkış, seçtiğiniz her nesne bir animasyonla gidiyor/geliyor v.s.). Ancak kısa sürede bundan sıkılacağımı, bir an önce seçtiğim nesnenin açılmasını isteyeceğimi düşünüyordum. Halen sıkılmadım, animasyonlar telefonun bir parçası, hatta zamanla daha fazla alıştım diyebilirim.

Aklıma gelenler bunlar, birçok şey daha var, ama telefon KESİNLİKLE sıkıcı değil.

• Hayırlı olsun.Açıklamalar iyi olmus cok sagol.
  • fotoğraflı incelemenizi bekliyoruz
  • quote:

fotoğraflı incelemenizi bekliyoruz

Buyrunuz ;)

http://forum.donanimhaber.com/m_47642228/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47642228
    quote:

fotoğraflı incelemenizi bekliyoruz

Buyrunuz;

http://forum.donanimhaber.com/m_47642228/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47642228

:=)

• Marketin tamamı Türkiyeye açıkmı? Ücretli uygulamarda dahil? Açıkçası benim için en önemli şey market ve browser. İki yıldan fazla süredir android telefon kullanıyorum (Nexus One, Nexus S). Ama oturup marketin Türkiye ye açılmasını beklemekten, işletim sistemine (en azından browsera) donanım hızlandırma gelecek diye her updatede umutlanıp avucumu yalamaktan sıkıldım açıkçası. Google uygulamaları güzel ama işletim sistemi optimize olmaktan çok uzak, hantal, stabil değil. Market çöp uygulamalarla dolu (bana root et market enabler kullan demeyin). Google`ın gitgide tekelleşme yolunda ilerlemesi cabası zaten. Bi sonraki telefonumu Wp7 düşünüyorum, bu sorumu cevaplaya bilirsen çok sevinirim.. Hayırlı olsun bu arada telefonun, kim nederse desin Microsoft güzel iş çıkarmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kalavera

Marketin tamamı Türkiyeye açıkmı? Ücretli uygulamarda dahil? Açıkçası benim için en önemli şey market ve browser. İki yıldan fazla süredir android telefon kullanıyorum (Nexus One, Nexus S). Ama oturup marketin Türkiye ye açılmasını beklemekten, işletim sistemine (en azından browsera) donanım hızlandırma gelecek diye her updatede umutlanıp avucumu yalamaktan sıkıldım açıkçası. Google uygulamaları güzel ama işletim sistemi optimize olmaktan çok uzak, hantal, stabil değil. Market çöp uygulamalarla dolu (bana root et market enabler kullan demeyin). Google`ın gitgide tekelleşme yolunda ilerlemesi cabası zaten. Bi sonraki telefonumu Wp7 düşünüyorum, bu sorumu cevaplaya bilirsen çok sevinirim.. Hayırlı olsun bu arada telefonun, kim nederse desin Microsoft güzel iş çıkarmış.

Market TR'ye tamamen kapalı (bedava uygulamalar dahil), bunu aşmanın tek yolu live hesabınızı oluştururken amerika veya ingiltere gibi marketplace i açık olan bir ülkeden seçip açmanız. Benim live hesabım şans eseri ingilterede görünüyordu o bakımdan marketplace erişimim var. Ek olarak kredi kartımı da tanıttım (zune bi türlü "yemedi" ancak telefondan girip "kredi kartımı tanıtacam" dediğimde okeyledi ve tanıttım) ücretli / ücretsiz her türlü program indirebiliyorum. Ancak TR'de marketplace açık olmadığından TR destekli programlar yok (yani banka v.s. programları).

Umarım yardımcı olur.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.