Şimdi Ara

Windows Phone battı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ddnet

vala benimde gönlüm wpden yana. ama öyle bi eleştiriler var ki... gerçi ms hata yapmadı değil. fakat basın yoluyla adamlar resmen baskı altında. buna ms'nin hatalarıda eklenince insan korkuyor.

şimdi 650'den daha iyi performans veren 640xl sıradaki güncellemeyi almazda 650 alırsa benim için hayal kırıklığı olur. yoksa 640xl alcam hemen. sırf bu yüzden beklemede kaldım.

Android varsa aklında dene derim. Güzel sistem, launcherlar olsun, mağazası olsun, arkasında ki destek vs. deneyimlenmeden tam olarak anlaşılmaz. MS'nin hata üstüne hata yapmasının tek sebebi şu koskoca platformda yanlız olmasıdır. Tek başına anca bu kadar oluyor. Acer, HP telefon üretecekti, hala daha bir şey yok ortalıkta. Adamlar sadece yazılıma ağırlık verseler belki bir şeyler olacak. Hoş, şuan ki halini beğeniyorum, Android'den aradığım tek özellik kalem desteği. Note serisi gibi bir telefon olsa Windows tarafında tadından yenmeyecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hep aynı terane uygulama yazmak zor sanki uzay mekiğine uygulama yazıyorsun en büyük işlevi hesap makinesi olarak kullanılan bir işletim sistemi işte, forumdonanım mikisoft yüceltme derneği üyeleri basmış konuyu.

• "Microsoft will continue to develop Windows 10 Mobile and support Lumia phones such as the Lumia 650, Lumia 950 and Lumia 950 XL, and phones from OEM partners like Acer, Alcatel, HP, Trinity and VAIO."

Hayırlı olsun 640 ve 535 gibi 8.1le çıkan cihazlarda muhtemelen rs1den sonra terk edilecek. 3 saat önce yazmıştım yukarıya. Gerçi tahmin etmek için kahin olmaya gerek yok şu 1-2 yılın msnin mobileki son yılları olduğu w10'un durmadan ertelenmesiyle belli olmuştu.
  • 830'a 640'a redstone 2 de verileydi keşke. Bizim redstone 3 garantiydi o zaman. Redstone 2'yi verseydi 830'a 3'ü de isterlerdi o vakit biliyorum ben. 3'ü istedikleri vakit bize 4'ü vermeleri gerekirdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resmiyette duruyor ama pratikte battı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows phone öldi mü?
    Wp'ler issız kaldı mu?
    IOS öçin aldı mu?
    emdi yürek yırtılur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yaklaşık 3 sene Lumia 820yi ilk çıktığı an alıp kullanmaya başladım telefondan başta gayet memnundum ama ne zaman Nokia ms ye satıldı ondan sonra wp tarih oldu bence şimdiki telefonum note 5 tabiki kıyaslanamaz ama wp artık bitti bunu Lumia950 xl 2550 telden çıktığında anlamak gerekirdi rakipler o fiyata sd820 li telefon satıyor neredeyse microsoft'un tüm planları yanlış

• Bence başlığı windows phone/mobile her ne karın ağrısıysa kaldı mı diye değiştir kardeş yıl 2016 keza nasa marsa kolini kuruyor bizim arkadaşlar instagram betadan çıktı diye seviniyor. Yazık..

• Microsoft batmaz arkadaşlar, Mobil bölümü sürekli zarar etse de MS fonlar o departmanı

Yalnız MS mobilde pazar payını nasıl kaybetti?

-Lumia 1320 kullandım, kullanırken çok keyif aldım.
    -Lumiaya geçiş amacım çok yoğun kullandığım android camiasından biraz uzaklaşmaktı.
    -Bir nevi uygulama orucuna girmiştim yani :)

WP8 ve 8.1 ve betalarını kullanırken gözlemlediklerim:
    -Cihazın ayarlar menüsü inanılmaz derecede karmaşıktı, kim tasarlamış çok merak ettim hep.
    -Cihaz çok rahat çalışıyordu ama uygulama geçişlerindeki sürdürülüyor olayı çok optimize edilemedi güncellemelerde.
    -Uygulama sayısı gerçekten azdı, temel uygulamaların varlığında bile problem vardı.
    -Bu konuda apple ve google'ın gelkiştiricilere baskı kurduğu yönünde yorumlar yapılmıştı ama ne kadar doğrudur bilemem.
    -1 sene kullandım, uygulama marketi bir arpa boyu yol gitti diyemem.
    -İlk aldığımda windows phone'da uygulama yöneticisi bile yoktu, bu nokta çok önemli
    -Windows mobile 2001'de bile dosya yöneticisi vardı, symbianda vardı, series40 telefonlarda bile vardı lan neyin kafası bu?
    -Sonradan geldiğinde dahi çok stabil çalışmıyordu ve çok basitti.

-Son olarak microsoft WP mühendisleri ya işinin ehli değil ya da ekibi yönetende problem var.
    -Departmanın argesine yeterince kaynak aktarılmıyor da olabilir.
    -Mimariyi de değiştiriyorlar, belli ki bazı noktalarda tıkanıyorlar ve ilerisinde çıkmaz yaşıyorlar.
    -Arkadaşım bunu baştan düşüneceksin, sürekli mimari değiştir, eski telefonları çöp et, kullanıcı bunu affetmez.
    -Bir de cin olmadan adam çarpmaya çalışıyorlar. Android ve IOS'un çeyreği işlevsellik sunamıyor ama fiyatlar ona göre, tripler ona göre.

Sormak lazım bu WP mühendisleri bu cihazı uzun süreli kullandılar mı ceplerinde :)

Pazar payı %1'in altına düşmüş. Nokianın adını silmeye çalıştılar, nokia'nın yüzü suyu hürmetine aldıkları pazar payı da gitti.

• zurrani kullanıcısına yanıt
    Zaman zaman her firma kullanıcısına ufak tefek kazıklar atabilir. Güncelleme gelecek der gelmez, hatalı üretim olur kabul etmez, ... AMA MS gibi kazık atanı da yok. Adamlar müşteriye doymuşlar mıdır nedir? Son kullanıcıyı üzmeyeceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmucit

Zaman zaman her firma kullanıcısına ufak tefek kazıklar atabilir. Güncelleme gelecek der gelmez, hatalı üretim olur kabul etmez, ... AMA MS gibi kazık atanı da yok. Adamlar müşteriye doymuşlar mıdır nedir? Son kullanıcıyı üzmeyeceksin.

Yapmak istedikleri tam olarak ne, o da belirsiz abi :)
    Çok vizyonsuz özetle, kullanıcıyı sürekli mağdur eden adama geliştirici de güvenmiyor hayliyle.

Bi haber okuyorum, Windows phone'a parmak izi okuyucu desteği geliyor!

Ünlem var bir de, çok heyecanlı bir haber.
    Ulan sene 2016 ortası, her markanın 3-4 tane parmak izli modeli var.
    Bu olay ta 5S'ten beri çok popüler olacağı belliydi.

Al sana adamların vizyonuna ufak bir örnek!
  • Bir de adamlar müşteriye nasıl doysun, pazar payları olmuş "binde 7"
    Adamlar pc ve server da iyiler. Office bile sağlam para kazandırıyor. Bu sebeple mobilde batsalar bile hala gemiyi yürütebiliyorlar ve bu işi ben bilirim mantığıyla birşeyler yapıyorlar. Gerçi pc için win8 ve 8.1 de hatalarını çok iyi anladılar ama demekki mobilde böyle bir dertleri yok. Bizi, göz göre göre geçiştiriyorlar. Bakalım surface phone dan sonra ne çıkaracaklar. Bu arada bizi de yarı yolda bırakmaları çok muhtemel.
  • Androide geçtim rahatım, firma destek vermese bile kullanıcılar rom yapar gene destek verir bir yere kadar. Olmadı ben zaten ilgim var bu tür şeylere ben uğraşır öğrenirim portlarım rom gene alırım güncelleme gelmese bile. Ki aldığım telefon yeni bir model illa ki biraz destek verecekler. Uygulama mağazası da cabası.

Kullanmasını biliyorsan gram da virüs girmez.
  • Microsoft Klavye Mouse işine geri dönsün. Donanım üretimi konusunda becerebildiği tek alan bu. Klavye Mouse haricinde hangi alana el attıysa kurutuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATX_Babakart -- 27 Mayıs 2016; 11:06:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha yeni okudum windows mobile bölümünden eleman çıkarıyorlarmış.
  • Nokia telefon işini microsoft a satmamalıydı. Tam da toparlamış yükseliyorlardı. Microsoft işi eline yüzüne bulaştırdı.

Wp diye bir şey kalmadı da parmak izi okuyucu geliyor olması şöyle elestırılemez, elestırılmesı yanlıs yanı, çünkü zaten iris tarama var parmak izi yerine. Mesela bu da kımsede olmayan bır özellik. Parmak izi gelirse alternatif olması için gelebilir. Yani wp ye her türlü eleştiriyi haklı bulurum genelde ama eleştirilen nokta yanlış geldi bir an.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.