Şimdi Ara

Windows Phone nasıl adam olur işte plan! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ayfon mu kullanıyor acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wi Fi kullanıcısına yanıt
    Konuyla ilgili tavsiyen fikrin varsa yaz yoksa neden mesaj kalabalığı yapıyorsun? Birilerini iyi kötü fikri olması ortaya birşey çıkarması mı seni geriyor? Yoksa sen düşünemediğin için neden benim aklıma gelmedi diye hayıflanıyor musun? Arkadaş ne dedim skype için 8.5 milar dolar harcamışlar o kadar parayı windows phone için harcasalardı bu sistem adam olurdu diyorum sen züğürt diyorsun. Ben ve bu sitedeki binlerce kullanıcı bu sistemi taaa windows mobile 2003'ten bu yana kullanıyoruz. Elbetteki müşterisi olduğumuz firma hakkında fikir yürüteceğiz ve talepte bulunacağız.

Ne zaman biri bu sitede iyi birşeyler yazsa biri geliyor şunları yazıyor:

- çöp

- züğürt tesellisi

- boş işler

- kim ne derse desin iphone

vs.

arkadaş ağacın dallarını baltalayacağına bir fikirde sen at ortayada belki biri okurda feyz alır taleplerimizden.

Ne oldu sen bize züğürt derken iyiydi değil mi sana dediklerinde sinirlendin birden. Burada senin için zaman harcamak boş iş ama bizim için değil biz kullanıcılarız ve talep ediyoruz.

• Windows platformuna 1520 gibi bugun icin bile iyi ozellikleri olan sağlam ve guclu telefonlar yapildi ancak yazılım konusunda ne avantaj sunuldu. O donemlerde phablet kategorisinde karsindaki Note modelleri ile kiyaslanabilecek muthis bir telefon yazilim desteksizligi yuzunden bence hakettigi ilgiyi görmedi. Samsung un kendisine ait olmayan bir isletim sistemi ile Note serisini getirdiği yere bakin 1520 ile başlayan surecte gelen noktaya bakin.

En baslarda kişisel kullanım icin kullananlar neyse de is hayati icin 1520 den cok umitliydim. Gelinen noktada Microsoft un kendi Office yazilimi, ne bileyim remote desktop u kendi platformu haric her isletim sisteminde daha stabil calisiyor.

Continuum ozelligi denildi bir devrim olarak 1520 gibi bir telefona gelip gelmeyeceği belli degil daha Win 10 haritasi ortada tam olarak yok.

Su microsoft u anlamak mumkun degil ilk Windows phone denemelerinde Palm Handspring ezildiler. Arkasindan gelen tum projeler patladı. Ortada IOS Android gercegi varken hala sacma sapan dayatmalarından vazgecmeyip gelecege dair umut dağıtıyorlar. Inanan varsa hic lafim yok, bu platformdan memnun olana da saygim var.

Ama gelecek pek umut vaad etmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hakancez

Windows platformuna 1520 gibi bugun icin bile iyi ozellikleri olan sağlam ve guclu telefonlar yapildi ancak yazılım konusunda ne avantaj sunuldu. O donemlerde phablet kategorisinde karsindaki Note modelleri ile kiyaslanabilecek muthis bir telefon yazilim desteksizligi yuzunden bence hakettigi ilgiyi görmedi. Samsung un kendisine ait olmayan bir isletim sistemi ile Note serisini getirdiği yere bakin 1520 ile başlayan surecte gelen noktaya bakin.

En baslarda kişisel kullanım icin kullananlar neyse de is hayati icin 1520 den cok umitliydim. Gelinen noktada Microsoft un kendi Office yazilimi, ne bileyim remote desktop u kendi platformu haric her isletim sisteminde daha stabil calisiyor.

Continuum ozelligi denildi bir devrim olarak 1520 gibi bir telefona gelip gelmeyeceği belli degil daha Win 10 haritasi ortada tam olarak yok.

Su microsoft u anlamak mumkun degil ilk Windows phone denemelerinde Palm Handspring ezildiler. Arkasindan gelen tum projeler patladı. Ortada IOS Android gercegi varken hala sacma sapan dayatmalarından vazgecmeyip gelecege dair umut dağıtıyorlar. Inanan varsa hic lafim yok, bu platformdan memnun olana da saygim var.

Ama gelecek pek umut vaad etmiyor.

Evet sizde çok güzel bir noktaya değindiniz. 1520 gibi bir telefon bile harcandı Lumia 920 vardı bende o telefondaki potansiyeli o kıytırık uygulamalar kullanamadı. Microsoft'un kendi uygulamaları bile android ve IOS'ta, WP'den daha stabil çalışıyorsa bu rezilliğin bir açıklaması olmalı. Sizinde dediğiniz gibi geleceği umut vaad etmiyor.

Elbette yapsınlar istiyoruzki piyasaya rekabet gelsin, çoğu insan IOS performansını ucuz windowslarda kullanmak istiyor ama uygulama sıkıntısından bunalıp bırakıyor.
    Yukarda da yazdım ya Windows phone

ilk 1 saat harika bir sistem
    ilk bir gün sonunda galiba biraz eksikleri var diyorsun
    ilk bir hafta sonunda ilk bankacılık işleminde olayın farkına varıyorsun
    1 yıl sonunda ise yok bundan adam olmaz demek zorunda kalıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Wi Fi

Sanane, belki ezikleri rencide etmeyi seviyorum, banane ise senide ilgilendirmiyor, burası özgür bir platform ise bende kurallar çerçevesinde dilediğimi derim, ikile...

Seninle uğraşamam direk şikayet ettim.

• Microsoft un pinti bir şirket olduğunu bilmeden yazmışsın bunları. Mağazaya kuruş harcamaz Microsoft. 3. parti uygulamalarla ayakta kalır o kadar. Daha fazlasını beklemeyin. Microsoft un TR ayağı ise kelimenin tam anlamıyla rezalet. Ofiste ne yaptıklarını Allah bilir .

• quote:

Orijinalden alıntı: cambaz_blood

Microsoft un pinti bir şirket olduğunu bilmeden yazmışsın bunları. Mağazaya kuruş harcamaz Microsoft. 3. parti uygulamalarla ayakta kalır o kadar. Daha fazlasını beklemeyin. Microsoft un TR ayağı ise kelimenin tam anlamıyla rezalet. Ofiste ne yaptıklarını Allah bilir .

Valla dostum keyifleri bilir ben zaten Galaxy s6 kullanıyorum mağazayı adam etmezlerse çokta umurumda değil. Kendileri kaybeder ben çıkarım hangi sistemdeyse oraya giderim şimdilik çıkarım androidde oraya gittim yoksa Microsoft babamın malı değil hiçte umurumda olmaz. Ama işte piyasa ne kadar kızışırsa biz kullanıcıların alternatifi artıyor ve kalitede artıyor. Ayrıca çok pinti şirket ama olmadık projelerede milyar dolarlar gömdüklerini hepimiz biliyoruz çoğunun dosyasını kapatıp vazgeçtiler yazık ettiler nedense aynı bonkörlüğü mobil bölümünde göstermiyorlar millet bekleyip duruyor ama ben beklemedim androide 2 sene evvel geçtim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

quote:

Orijinalden alıntı: Wi Fi

Sanane, belki ezikleri rencide etmeyi seviyorum, banane ise senide ilgilendirmiyor, burası özgür bir platform ise bende kurallar çerçevesinde dilediğimi derim, ikile...

Seninle uğraşamam direk şikayet ettim.

Malum şirkette çalışan ama hiçbir iş ortaya koyamayan arkadaşlardan biri olabilir takma kafana o maaşını almaya devam etsin sen düşüncelerini yazmaya devam et. Ezikleri rencide etmeyi severmiş sonunda sokak ağzı kültürünü bu foruma soktular ya yönetime yazık...

• quote:

Orijinalden alıntı: chtsydn

Ayfon mu kullanıyor acaba

İphone Pro.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanxml

quote:

Microsoft un pinti bir şirket olduğunu bilmeden yazmışsın bunları. Mağazaya kuruş harcamaz Microsoft. 3. parti uygulamalarla ayakta kalır o kadar. Daha fazlasını beklemeyin. Microsoft un TR ayağı ise kelimenin tam anlamıyla rezalet. Ofiste ne yaptıklarını Allah bilir .

Valla dostum keyifleri bilir ben zaten Galaxy s6 kullanıyorum mağazayı adam etmezlerse çokta umurumda değil. Kendileri kaybeder ben çıkarım hangi sistemdeyse oraya giderim şimdilik çıkarım androidde oraya gittim yoksa Microsoft babamın malı değil hiçte umurumda olmaz. Ama işte piyasa ne kadar kızışırsa biz kullanıcıların alternatifi artıyor ve kalitede artıyor. Ayrıca çok pinti şirket ama olmadık projelerede milyar dolarlar gömdüklerini hepimiz biliyoruz çoğunun dosyasını kapatıp vazgeçtiler yazık ettiler nedense aynı bonkörlüğü mobil bölümünde göstermiyorlar millet bekleyip duruyor ama ben beklemedim androide 2 sene evvel geçtim.

Wp ye katlananların çoğu inanıyorum benim gibi para derdi olan insanlardır. Yeni telefon alacak durumu olup wp de kalan kişilerin aklıyla zoru olduğuna inanıyorum.

• akıl zoru ya da para-pulla alakalı değil. her insanın telefondan daha doğrusu telefon dediğimiz o cep bilgisayarından farklı beklentileri var.

dünyanın en iyi cep telefonu diye bir şey yoktur kanaatimce. kullanacak kişinin ihtiyacını en iyi şekilde karşılayabilecek olan cihaz, o kişi için dünyanın en iyi cep telefonudur. görecelidir yani. kimine göre Iphone, kimine göre android, bazılarına göre WP. belki şakayla söylüyorsunuz (?) ama herkesin tercihine saygı duyup akılla ya da parayla ölçmemek gerekli bence.

haa, bir de; teknoloji dehası (!) "kablosuz ağ" üyemiz de, daha yukarı kısımlarda (silinmiş galiba) saygı içerisinde görüşlerini paylaşan değerli arkadaşlarımıza "zekası ölçüsünde" hakaret etmeye çalışıyor. insanları hor görüp, dilediğine istediğin lafı söylemekle, hakaret etmekle "onuncu köyün yolcusu" olunmaz.

kötü söz ancak sahibine aittir.

bu arada, tebrik ederim; çok faydalı bir konu olmuş gerçekten, keşke microsoft WP bölümünden yetkili kişiler burada yazanları okusalar.. sanmayın ki onlar herşeyin farkında, hiç alakası yok. yüksek üniversitelerin bölümlerinden mezun olup da hiç saha çalışması yapmadan, sadece yalın yavan yapılmış kullanıcı anketleri ve sistem verilerinden çekilen istatistiki bilgilerle hareket eden çok fazla programcı, mühendis ve yönetici var. hemen her büyük şirkette bu maalesef böyle. saha tecrübesi olmayan, kullanıcı seviyesine inmeyen bir yönetim, tasarım ve planlama olursa bu WP'nin gelişimi, şu anda olduğu gibi saç baş yoldurur maalesef.

ayrıca telefon tercihini iphone ya da androidden yana kullanınca zengin ya da "akıllı" olunmuyor maalesef, üzgünüm ama öyle :) WP kullananları "teknolojiden anlamayanlar" olarak gören arkadaşlarımızın düşüncelerini değiştiremem belli ki.. varsınlar, kendileri teknolojiden çok iyi anlasınlar (?) ama keşke bir işletim sistemi nasıl çalışır, hangi katmanlardan oluşur, öğrenip de, farklı sistemlere bir kaç parça kod yazsalar, kim akıllıymış daha iyi anlarlar kanaatindeyim son yazdıklarımı şakayla karışık yazdım ama umarım kırıcı olmamışımdır, herkese, her düşünceye saygım var.

neticede bizi biraraya getiren şey bilişim, araştırma, ilgi, teknoloji merakı, tecrübe vs. ama bizi birarada tutacak tek şey ise saygı.

syg.

• seckinar kullanıcısına yanıt
    Yorumunuzun her kelimesine katılıyorum son derece seviyeli, saygılı ve zekice bir yorum olmuş. Bende demiştim ya CEO'ları ve mühendisleri bizim kadar WP kullansaydı neyin eksik olduğunu kısa sürede anlayabilirlerdi. Bu arada Türkçe kullanımına olan dikkatiniz böylesi seviyenin yerlere indiği bir ortamda takdire şayan.
  • quote:

Yorumunuzun her kelimesine katılıyorum son derece seviyeli, saygılı ve zekice bir yorum olmuş. Bende demiştim ya CEO'ları ve mühendisleri bizim kadar WP kullansaydı neyin eksik olduğunu kısa sürede anlayabilirlerdi. Bu arada Türkçe kullanımına olan dikkatiniz böylesi seviyenin yerlere indiği bir ortamda takdire şayan.

seckinar'a katılmakla beraber emin olun bu sistemin eksiğini fazlasını bizden daha iyi biliyor Microsoft. 8.5 milyar dolara Skype örneği ise bunun somut kanıtı, yatırım yapmak istemiyorlar şuan, bu konuyu uzatılmamalı 2,5 milyara Minecraft alan firma istese zaten Windows Phone'a bütçe ayırıp adam eder. Kafa yorulması gereken bir durum yok ortada

• windows phone zaten adamdır !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

quote:

seckinar'a katılmakla beraber emin olun bu sistemin eksiğini fazlasını bizden daha iyi biliyor Microsoft. 8.5 milyar dolara Skype örneği ise bunun somut kanıtı, yatırım yapmak istemiyorlar şuan, bu konuyu uzatılmamalı 2,5 milyara Minecraft alan firma istese zaten Windows Phone'a bütçe ayırıp adam eder. Kafa yorulması gereken bir durum yok ortada

Dostum çok iyi niyetlisin umarım dediğin gibi olur Microsoft sistemi adam eder. Ama bak: 2014 yılında Windows Phone; yüzde 3.0’den, yüzde 1.7’ye düşmüş durumda. Bırak adam etmeyi çocukluk çağındaki sistem ufalıp bebeğe döndü. %1.7 nedir ya? Yıllardır en ufak ilerleme yok ne zaman adam edecekki? Ben severek WP kullandım ama cidden saçma sapan eksiklerinden bıktım usandım androide geçmek zorunda kaldım. Örneğin ne demek flash açmamak arkadaş? O zaman neden iphoneda onlarca tarayıcı flash açıyorum diye övünüp reklam yapıyor? Evernote bile androidle aynı performansta çalışmıyor daha pek çoğu. Tarayıcıda eklenti desteği yok reklam engelleme yok. Bankaların çoğu yok olanlarda rezil durumda bu gerçek yıllardırda düzelmedi. Ben 2013te bıraktığımda WP bankacılık uygulamalarında değişen akbank olmuş pekte bir ilerleme yok. Gerileme var ben bıraktığımda yapıkredi uygulaması çalışıyordu şimdi giriş bile yapılamıyormuş. Nedir bu WP kullanıcılarının çektiği kardeşim arabesk bir hayat tarzı oldu bu iş acıdan çileden zevk almak gibi. Bu iş 950 XL işe falan olmayacak gün gibi ortada 2500 lira ver pişman ol sonra 1000 liraya bile müşteri bulama bunu bir daha yaşamak istemiyorum.

İstatistik kaynağı:http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber/bilim-teknik/426129/Windows_Phone_kullanim_oranlari_aciklandi.html

• Farklı gruplar , fikirler var şirketlerde.Belliki wp yi istemeyenler de var microsoftta yoksa sıfırdan bile sistem yazabilirler o büyüklükte bir yazılım şirketinde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhdediff

Farklı gruplar , fikirler var şirketlerde.Belliki wp yi istemeyenler de var microsoftta yoksa sıfırdan bile sistem yazabilirler o büyüklükte bir yazılım şirketinde

Olaya değişik bir açıdan yaklaştınız evet bu doğru olabilir. Hatta içerde bir kesime belkide rakipler bazı "fırsatlar verip" (anladınız siz onu) işi gevşeltiyorda olabilir o rakibin kim olduğuda malum. Tıpkı oyun firmalarına para yedirip androide oyunu geç vermeleri için destek olan firma gibi.
  • quote:

Zarar etme konusunda hiç pinti değiller.

• Ben farklı düşünmeye başladım artık.MS herkesi oyalıyor.Çünkü MS bu işte de başarısız olursa rezil olacak.Bu yüzden şuan zaman kazanmaktan başka birşey yapmıyor.Kendini hatırlatmak ve lumia fanlarını bıktırmamak için telefon çıkartmaya devam edebilir.Ve şunu da söyliyim milletin microsoftun zararını umursadığı kadar kendileri umursamıyordur diye düşünüyorum.2016 bin sonlarına kadar büyük bir yenilik beklemeyin derim.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.