Şimdi Ara

Windows Server Kuruldu fakat ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben kaza bela zorla windows server kurdum statik ip almadım almayıda düşünmüyorum :D sadece ben ve arkadaşlarım kullanacak buna apache , mysql ,ftp ve remote ayarlrını yaptım. Ama ben burda birden fazla web sitesi barındrımak ve alana adı bağlamak istiyorum ben şuan duckdns li veya external ip kullanarak giriş yapıyorum ve tabi çoklu bir şekilde . Öneri değil cevap arıyorum sabahtan beri Active Director ve Dns le uğraşıyorum ama tam bir netice alamadım . Şimdiden teşekkürler

• Soru nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklıma geleni yazmışım kusura bakmayın. Ben kendi alan adımı kendi sunucuma bağlamak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim.
  • Bilgisi olan yok mu acaba ?
  • ne istediğini anlatmamışsın ki...
    istediğin şeyle active directory nin alakası yok ve statik ip al. her ip değişitğinde tekrar konfigürasyonda değişiklik yapman gerekecek ve dnslerin oturması zaman alacak. arkadaşın eğer aynı networkteyse, nat ip adreslerini kullan.
  • Neden Windows Server?

• İlk server denemem ve windows server kurdum server ve networkle fazla alakam yok. statik ip almak isterim ama şuan değil :D önce sistemi kullanmayı öğreneyim kurulumu yapayım ileride statik ip alırım.

Ve istediğim açıkçası hiçbir host yada server firmasına bağımlı olmamak ben oyun yapımıcısı ve yazılımcıyım sürekli server , verştabanı vsvs lazım oluyor bunlara ücret ödemek yerine bu kendi serveri mi kurup kullanmak istiyorum açıkçası
  • my_x ben bir yazılımcıyım yaptığım oyun, programlarda ve web sitelerimde sürekli bir server ihtiyacım oluyor. Bunun için dışa bağımlı olmak yerine hepsini kendi serverimde barındırmak istiyorum.Statik ip konusuna gelince şuan sistemi kurabilirsem zaten ağımı 100mbit fiber nete geçirip statik ip almayı planlıyorum ama önce kullanmayı öğrenip denemek istiyorum.

KillForYou! Server ve network konusunda fazla iyi değilim şuan ki işim sayesinde bu işe girdim ve windows serverdan başka birşey gelmedi aklıma daha iyi bir alternatif varsa neden olmasın.

Teşekkür ederim şimdiden.
  • CentOS tavsiye ederim.

• Abi CentOS da denenebilir fakat windows server daha çok kullanılırken bu sorunla karşı karşıyayım bir amator için pek elverişli olduğunu sanmıyorum :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.