Şimdi Ara

Windows'tan Lunix'a geçiş

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim donanım iyi sayılır. i7 2670qm var 6 gb ram var ekran kartı 525m hd. freedos geldi pc şimdi ben bilgisayarı kullanım amacımı falan düşündüm yani windows'la işim yok benim. Bıktım windowsun şu sıkıntılarından fan susmuyor artık normal kullanım sırasında bile birşeyler dönüyor bilgisayarda ya 2 tane flash açınca kitleniyor acayip acayip şeyler. Başta böyle değildi sonradan başladı.

ubuntu 12.10 indiriyorum da amd64 yazıyor. amd için mi yani bu sürüm. :) benim işlemcim intel ne yapayım. yanlışlarda mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terlikator -- 16 Şubat 2013; 16:36:29 >

• Hayda büyük sıkıntı oldu =) şimdi benim mouse'un bir özelliği var scroll whell sola veya sağa çekebiliyorsun tık tık yapıyor yani buton var ekstradan. Logitech tech point diye bir programı vardı onun sayesinde sola çekince geri sağa çekince ileri yapabiliyordun sayfalarda gezinirken. E bu programın linux desteği yok ayvayı yedik :D

I must have a blacker googlfu belt :-) 

Here is a xorg.conf for a MX500 but the creator stated it should work for most MX logitech mice, if nothing else it looks like a good start for you and you could always tweak it a bit if need be. You should check how your mouses buttons are setup compared to the MX500 and see if anything needs to be changed.

Section "InputDevice"
    Identifier "Configured Mouse"
    Driver "mouse"
    Option "CorePointer"
    Option "Device" "/dev/input/mice"
    Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
    Option "Resolution" "800" #optional
    Option "Buttons" "10"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"
    Option "ButtonMapping" "1 2 3 6 7"
    EndSection

Hope that works for you I felt compelled to try and help since you had been asking for a day without any replies.

şöyle birşey buldum tahminime göre bir dosyayı değiştir diyor ama hiçbir şey anlamadım burada ne demiş bu adam.

• quote:

Orijinalden alıntı: terlikator

Arkadaşlar benim donanım iyi sayılır. i7 2670qm var 6 gb ram var ekran kartı 525m hd. freedos geldi pc şimdi ben bilgisayarı kullanım amacımı falan düşündüm yani windows'la işim yok benim. Bıktım windowsun şu sıkıntılarından fan susmuyor artık normal kullanım sırasında bile birşeyler dönüyor bilgisayarda ya 2 tane flash açınca kitleniyor acayip acayip şeyler. Başta böyle değildi sonradan başladı.

ubuntu 12.10 indiriyorum da amd64 yazıyor. amd için mi yani bu sürüm. :) benim işlemcim intel ne yapayım. yanlışlarda mıyım?

wubi indirin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: terlikator

Hayda büyük sıkıntı oldu =) şimdi benim mouse'un bir özelliği var scroll whell sola veya sağa çekebiliyorsun tık tık yapıyor yani buton var ekstradan. Logitech tech point diye bir programı vardı onun sayesinde sola çekince geri sağa çekince ileri yapabiliyordun sayfalarda gezinirken. E bu programın linux desteği yok ayvayı yedik :D

I must have a blacker googlfu belt :-) 

Here is a xorg.conf for a MX500 but the creator stated it should work for most MX logitech mice, if nothing else it looks like a good start for you and you could always tweak it a bit if need be. You should check how your mouses buttons are setup compared to the MX500 and see if anything needs to be changed.

Section "InputDevice"
    Identifier "Configured Mouse"
    Driver "mouse"
    Option "CorePointer"
    Option "Device" "/dev/input/mice"
    Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
    Option "Resolution" "800" #optional
    Option "Buttons" "10"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"
    Option "ButtonMapping" "1 2 3 6 7"
    EndSection

Hope that works for you I felt compelled to try and help since you had been asking for a day without any replies.

şöyle birşey buldum tahminime göre bir dosyayı değiştir diyor ama hiçbir şey anlamadım burada ne demiş bu adam.

Orada yazanı çat pat bir çevireyim sana:

MX500 modeli için "xorg.conf" adlı, o aşağıda yer alan konfigürasyonu önermiş.
    O konfigürasyonun yaratıcısı pek çok MX Logitech faresi için bunun işe yarayacağını söylemiş.
    Eğer başka bir çözüm yolu bulamadıysan bu senin için iyi bir başlangıç olabilir diyor ancak zaman zaman (ve gerekirse) arada ince ayar yapman gerekebilirmiş.
    Senin mouse modelinin düğme ayarlarının MX500'e oranla nasıl olduğunu bir kontrol etmeni öneriyor, ki konfigürasyonda değişmesi gereken bir şey var ise fark edebilesin.

Çevirisi bu. Konfigürasyon nereye eklenecek onu bilemiyorum ama, acaba terminale mi? Ben de taze Ubuntu kullanıcısıyım, elimden gelen bu valla :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.