Dinlediğim müzikler daha çok klasik, caz, rock, punk türleri. Ama yeri geldiğinde pop da dinlerim, arabeski de tadarım. Baslar konusunda abartıya ihtiyaç duymadım bugüne kadar.
Evde yatarken daha çok Grado SR80i kulaklıklarım ile müzik dinliyorum. Kaynak olarak da iPhone telefonumu kullanıyorum. Bana inanılmaz derecede güzel geliyor bu sesler. Dinlediğim mp3'lerin büyük çoğunluğu 320kbps.
Ancak işte bilgisayarımda sadece Creative'in modelini bilmediğim ve zamanında cahillikten aldığım (ki cehaletim hala baki, en azından kabullenmiş oldum) 4+1 hoparlörler var. Oyun hiç oynamıyorum. Film seyrederken de surround sound vs. çok önemsemiyorum. Yani amacım daha çok müzik dinlemek.
Amacım kısık seste dahi dinlesem sesleri temiz ve net olarak alabileceğim bir sistem oluşturmak. Bunun için yaptığım araştırmalar sonucu kendime dün Edifier R1900T II hoparlör siparişi verdim. Eminim mevcut sistemime göre çok daha farklı bir ses ile karşılaşacağım.
Ama asıl soru şimdi başlıyor.
İşte kullandığım pc Windows 7 64bit ve onboard ses kartını kullanıyorum. Anakartım Asus P8Z68-V Pro. Üzerindeki ses bileşenleri sitesinde şurada verilmiş.http://goo.gl/BzOPI
Şimdi ben Edifier hoparlörlerimi direkt olarak pc'ya bağlasam yeterli olmaz mı?
En fazla 200 TL gibi bir bütçe ayırabilirim. Audiotrak Prodigy Cube tavsiyeleri okudum. Mesela Prodigy Cube'u alsam değer mi? Veya ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Bir de belki ilerde Edifier hoparlörlerimi eve götürebilirim. O yüzden de alacaksam eğer usb ses kartının MacOS'a da uyumlu olması gerekecek, veya değmesi gerekecek.
Bilgi paylaşımlarınız için şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.