Şimdi Ara

Windows Vista Hizmet Paketi 2 Beta'nın performansı mercek altında (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
0
Favori
16.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • insan bari test sonuçlarını yayınlamaz :D sanki bi başarım sağlanmış peh indirip yüklediğimize değmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaiserclown

Vista yeni donanım driverları ile çok daha optimize ve stabil çalışıyor ayrıca 4GB RAM'inizi XP'de nasıl kullanıyorsunuz?? Düşük sistemi olmayan kullanıcılar için XP MANTIKSIZ belli miktar üstü RAM'i tanımıyor Quad çiplerin bazıları ile stabil değil. DX11 desteği yok. Görsel değil. Kullanıcı tabanlı ve sade tasarımlı Vista en azından MAC'e yaklaşmaya çalışan bir kullanıcı temelli yapıya sahip. Oldukça güvenli UAC ve Firewall'u full açarsanız 2 yıl asla format atmazsınız

Ancak;
    UAC nedeni ile ya bu çok hata mesajı veriyoooooo? veya herşeye onay vermeli miyim? gibi cehalet sergilemezseniz biraz olsun kurcalarsanız çok daha iyi olduğunu farkedeceksiniz! Ayrıca Seven beta'yı kullandım bekleyenlere sadece HAHAAAYY gülerim.. Vista'dan görsel oalrak 1 farkı yok sadece alt barında 2 değişiklik gördüm biri SAYDAM yapabiliyoruz 100de100 artık ve pencereler arasında ön görüntüde farklılıklar var ve sidebar yanında artık widgetler tam masaüstüne düşüyor. ve Linux lar gibi driver ve OEM leri otomatik tanıyor.. Server 2008 e gelince dünyada serverların ve GSM sektöründeki networklerin yüzde 90'ı Linux kullanırken ve test lerde hala Çook gerideyken server 2008 gibi ek güvenlik özelliklerine sahip bir işletim sisteminin son kullanıcıya hitap etmesi MANTIKSIZ!

Server 2008 in vista dan hızlı olması gayet doğal zira server mach lerçoğunlukla görsellikten uzaktır müdahale edilmeden uzun süre kapanmadan stabil çalışmaları gerekir oldukça hızlı HDD performansı ve CPU performansı sağlamallılar bu endenle server 2008i öven arkadaş bunalrı da okumalı. Ancak Server 2008 in 3d destekli Autocad adobe serisi birçok oyun performansı tabii ki Vista nın altında kalmaktadır.

Vista'ya çamur atmayı bırakıp bu tür yazıları okuyan var mı? Objektif olunca tadından okunmuyor gerçekten böyle yazılar.

Şunu sormadan edemeyeceğim; kaç kişi XP ilk çıktığında Windows 98 SE çok daha güzeldi demedi acaba? Komik olmayın arkadaşlar. Üstelik 98'den sonra XP'ye tanınan süre, XP'den sonra Vista'ya tanınan süreden çok daha kısa nedense. Sonra da "olmuyor, yapamıyorlar" diyorsunuz.

Tabi bana kalsa ortalama bir kullanıcı olarak paşa paşa Ubuntu'yu kurarım, asgari sorunla ve azami performansla keyfime bakarım ama Windows açısından bakınca hiç de gerçekçi yorumlar yapılmıyor.

• Microsoft kabul etmişken Vista nın bekleneni veremediğini siz hala neyini savunuyorsunuz anlamıyorum.O kadar iyidi de neden alel acele Windows 7 yi çıkartıyorlar.Vista çıkalı kaç sene oldu.Xp 2002 den beri kullanılan ve hala yeri doldurulamamış bir işletim sistemidir.Vistayı savunan arkadaşlar bunların cevabını versin lütfen.Şimdi bana Vista yı hiç kullandın mı muhabeti yapmayın çünkü 1 ay kesintisiz kullandım.Ve kesinlikle XP derim.Şimdiye kadar zaten hep bir iyi bir kötü işletim sistemi çıkardılar.97-kötü, 98-iyi, 2000-kötü, XP-iyi, Vista-kötü, Windows 7- iyi (?).Ben de direk Windows 7 ye geçenlerden olacağım büyük ihtimal.Tüm umutlarım 7 de umarım hayal kırıklığı yaratmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: -dehşet-

Microsoft kabul etmişken Vista nın bekleneni veremediğini siz hala neyini savunuyorsunuz anlamıyorum.O kadar iyidi de neden alel acele Windows 7 yi çıkartıyorlar.Vista çıkalı kaç sene oldu.Xp 2002 den beri kullanılan ve hala yeri doldurulamamış bir işletim sistemidir.Vistayı savunan arkadaşlar bunların cevabını versin lütfen.Şimdi bana Vista yı hiç kullandın mı muhabeti yapmayın çünkü 1 ay kesintisiz kullandım.Ve kesinlikle XP derim.Şimdiye kadar zaten hep bir iyi bir kötü işletim sistemi çıkardılar.97-kötü, 98-iyi, 2000-kötü, XP-iyi, Vista-kötü, Windows 7- iyi (?).Ben de direk Windows 7 ye geçenlerden olacağım büyük ihtimal.Tüm umutlarım 7 de umarım hayal kırıklığı yaratmaz.

Çünki BiR At GÖZLüğüdür Takmış'sınız Ve Hala Vistayı Karala Senaryolarına Devam Ediyorsunuz Vista Şuan Xp Den Kat Ve Kat Hızlı . Xp DeN Vistaya Gectim Ve Hala Vista Kullanıyorum. Donanımsal Yazılımsal Hicbir Problem Yaşamadım 64 Bit Vista Kullanmama Rağmen. ÇOK Akıcı Ve GÖrsel Bir Yanı Da Var ViSTanın O Klişeleşmiş Ara Yüzlerden Temalardan Kurtuldum. Windows 7 Cıktığın da Muhakkak Vistadan Hızlı Olucak Cünki Vista İlk Cıktığında Stabilite Azdı Programlarla Uyumluluk Sağlanmamıştı Ama Sp1 İle Şuan CoK Daha İyi Oldu. Sen 1gb Ramle Vista Kullanırsan TABİ Beyenmeyebilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: KeNaN-AsLaN

quote:

Microsoft kabul etmişken Vista nın bekleneni veremediğini siz hala neyini savunuyorsunuz anlamıyorum.O kadar iyidi de neden alel acele Windows 7 yi çıkartıyorlar.Vista çıkalı kaç sene oldu.Xp 2002 den beri kullanılan ve hala yeri doldurulamamış bir işletim sistemidir.Vistayı savunan arkadaşlar bunların cevabını versin lütfen.Şimdi bana Vista yı hiç kullandın mı muhabeti yapmayın çünkü 1 ay kesintisiz kullandım.Ve kesinlikle XP derim.Şimdiye kadar zaten hep bir iyi bir kötü işletim sistemi çıkardılar.97-kötü, 98-iyi, 2000-kötü, XP-iyi, Vista-kötü, Windows 7- iyi (?).Ben de direk Windows 7 ye geçenlerden olacağım büyük ihtimal.Tüm umutlarım 7 de umarım hayal kırıklığı yaratmaz.

Çünki BiR At GÖZLüğüdür Takmış'sınız Ve Hala Vistayı Karala Senaryolarına Devam Ediyorsunuz Vista Şuan Xp Den Kat Ve Kat Hızlı . Xp DeN Vistaya Gectim Ve Hala Vista Kullanıyorum. Donanımsal Yazılımsal Hicbir Problem Yaşamadım 64 Bit Vista Kullanmama Rağmen. ÇOK Akıcı Ve GÖrsel Bir Yanı Da Var ViSTanın O Klişeleşmiş Ara Yüzlerden Temalardan Kurtuldum. Windows 7 Cıktığın da Muhakkak Vistadan Hızlı Olucak Cünki Vista İlk Cıktığında Stabilite Azdı Programlarla Uyumluluk Sağlanmamıştı Ama Sp1 İle Şuan CoK Daha İyi Oldu. Sen 1gb Ramle Vista Kullanırsan TABİ Beyenmeyebilirsin.

Arkadaşın 1 gb ram ile vista kullandığını nereden biliyorsun da kendi dediklerini haklı çıkarmak için böyle konuşuyorsun.
    Vistayıda xp yide iyi bir sistemde kullandım, kesinlikle xp yi sildirip kendini kurdurtacak bir işletim sistemi değil.Eğer görünümü sevdiyseniz xpye birkaç tema yapıp vista görünümünde kullanabilmek varken vistaya hiç bulaşmam.
    Zaten bence xpnin teması vistadan daha göze hoş geliyor.Yıllardır kullanıyorum ama tema yüklemek bile içime sinmiyor ama vistanın o abartı görünümü insanın 1 ayda sıkmaya başlıyor.
    Umarım windows 7 güzel olur yoksa xp kullanmaya yine devam edeceğim çünkü değiştirmeye ihtiyac duyacak ciddi değişiklikler artık olmuyor.

• Bence hiç tartışmaya gerek yok cünkü herkezin kullandığı işletim sistemi kendi gereksimlerini karşılıyor bence..
  • Komik olmayın. Görsellikte kalmışsınız siz daha. Hele Vista'dan 1-2 görsellik unsuru dışında henüz farkı olmayan Windows 7'ye direkt olarak geçeceğim demek hepten absürd.

Güvenlik ve kodlama alanındaki başarılardan niye söz etmiyorsunuz? Artık servis paketlerinin yüklenmesiyle iyi ce hızlanan ve sağlamlaşan bir işletim sisteminden bahsediyoruz. İnternette çok daha hızlı ve güvenli bir şekilde gezilebildiğini niye anlatmıyorsunuz?

97 kötü 98 iyi 2000 kötü xp iyi falan bu ne ya? Toto-loto mu bu? Böyle giderseniz daha çok uğraşırsınız. Tarihte yaşıyorsunuz malesef. Hala Vista'yı kağnı hızında çalışıyor sanıyorsunuz. Aslında size modifiyeli Windows 98 lazım. At üstüne bir XP teması. Oh paşalar gibi. Maksat salt hız değil mi? 95 bile yeter gerekirse...
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRAPS

quote:

Orjinalden alıntı: KeNaN-AsLaN

quote:

Arkadaşın 1 gb ram ile vista kullandığını nereden biliyorsun da kendi dediklerini haklı çıkarmak için böyle konuşuyorsun.
    Vistayıda xp yide iyi bir sistemde kullandım, kesinlikle xp yi sildirip kendini kurdurtacak bir işletim sistemi değil.Eğer görünümü sevdiyseniz xpye birkaç tema yapıp vista görünümünde kullanabilmek varken vistaya hiç bulaşmam.
    Zaten bence xpnin teması vistadan daha göze hoş geliyor.Yıllardır kullanıyorum ama tema yüklemek bile içime sinmiyor ama vistanın o abartı görünümü insanın 1 ayda sıkmaya başlıyor.
    Umarım windows 7 güzel olur yoksa xp kullanmaya yine devam edeceğim çünkü değiştirmeye ihtiyac duyacak ciddi değişiklikler artık olmuyor.

Kendimi Haklı Cıkarmak İcin Bir Örnek Vermiş Olsam CoK Başka Örnekler Verirdim Ama Bu Herkezin Yaptığı Suclamaların Bariz Bir Ortak Yanı . Vistanın Görünümünü Sevdim Evt Ama Vistayı Kullanmam İcin Bir Neden Değil Bu.Ben Performans'Dan Bahsediyorum Vista İlK Cıktığında CoK Sorunu Vardı Evt Doğru , CoK Hantaldı Oda Doğru Ama Şuan Xp Den Performans Olarak Ve Görünüm Olarakda CoK iLerde.Bİliyorum Siz Hala Diyiceksiniz, Hyr Değil ,YOK Şöyledir, Böyledir Ama Neden Bircok Kişi Vistayı TErcih Ediyor Sp1 Den Sonra Hic DÜşünmediniz Mi ? Ben Sistemimden Memnunum Dileyen Dilediği İşletim Sistemini Kullanmakda Özgür istersen Ubuntu Kullan ODa Seni Tatmin Eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİT GYM -- 23 Şubat 2009; 22:36:09 >

• Bugün Vista'ya SP2 yükledim ve sonuç beni memnun etti diyebilirim. SP1 sürüme göre daha az ram yemesi dikkatimi çeken ilk değişiklik oldu. Zamanla diğer değişikleri de fark edeceğime inanıyorum.
  • Şuğursuzca işletim sistemi kullanmak varrrr birde bilincli şekilde kullanmak var kimisi vistayı kullanır ama yavaşken hızlı der kimisi xp kullanırken hızlı iken yavaş der kimisi hele kafadan yorum yapar işletim sisteminin ne olduğunu bilmez ms her işletim sistemi güncellediği zaman alt hizmetlerin sürüm no sunu günceller mesela ııs hizmetleri xp de 6 versiyondur ama vista hem 6 hemde 7 versiyon olarak gelir buda vista işletim sisteminde Internet Explorer tarayıcısında farklı uygulamalar ilen calışacağımız anlamına gelir bu sadece 1 örnek geri kalan özelliklerini saymaya kalkmayacağım bitmez acıkcası yani anlayacağınız ms sizin isteklerinize göre değilde kendi istekleri doğrutulsunda işletim sistemi cıkarıyor tabi bize yayarlı olacak şekilde en cok ticaret alanına yarar sağlayacak şekilde bu daha doğru olur hız isteyenler bence core 2 işlemcili makinelerine win 95 yüklesin kurtulsun zaten amac belli hız onlara sadece hız versinler başka bir şey istemezler kendileri neyse lafı fazla uzatmayim her yeni cıkan sürüm bizim için kolay kullanışlı güncel pratik ve daha cok işlev sağlar günlük hayatımızda ne işlen uğraşıyorsak o pc de yeni yazılımlar kolaylık olsun diye bize sunulur kısacası yenilik selametlen..

• bence windows 7 nin tek cikma sebebi en alt sinifi bi uste terfi ettirmek yani yeni cikacak oyunlarda vista ve windows 7 desteklenecek xp 98 muamelesi gorecek haliyle insanlar xpyi terk edip ya vista yada windows 7 gecmeye baslayacak fakat windows 7 yeni ciktigindan ilk once herkez oturmus olan vistaya terfi edicek sonra zamanla vistadan windows 7 ye gecisler basliycak bu tamamen kendi dusuncemdir
  • xp hala çok güzel vista boş tema yükleyin aynı şey sadece flaşdiskden hızlı atıyor doyaları ve kopyalama hızları bariz üstün ama cp daha stabil daha sağlam sistem aşırı gereksinim istemiyor

windows7 yükledim deneme aşamasındayız:)
  • Dünyanın%80ni xp kullanıyorsa tartışmayı bırakalım microsoft bile bu gerçeği görmüş siz hala neyi savunuyonuz ben onuda anlamadım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetsary

Dünyanın%80ni xp kullanıyorsa tartışmayı bırakalım microsoft bile bu gerçeği görmüş siz hala neyi savunuyonuz ben onuda anlamadım.

saçmalamaya gerek yok,her geçiş döneminde yaşanır bu durum...ayrıca vista kullanmadan vistanın ram kullanımını eleştirenleri hiç anlamıyorum
  • vistanın aşırı rem tüketimi hiç bir zaman kullanıcıya + bir getirsi olmadı.Rem tüketimi ile ilgili bilgisizce konuşmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dogan23

Sistemim; Q9550 @ 3.82Ghz, 8GB OCZ Reaper DDR3 RAM, 9800GT Ekran Kartı...

Ve Vista'yı (64bit SP1+updates) deneyip, performans düşüklüğü yüzünden XP'ye geri döndüm.

Vista sistem kaynaklarınızı boşa harcıyor. İsterse süper bir sisteminiz, 32 GB RAM'iniz olsun, sorun bu değil... XP bu konuda çok daha başarılı.

Üstelik arabirimde pekçok kullanışsızlık ve buglar var. (Örneğin bir programda dosya kaydederken, eski kaydedilmiş bir dosyayı seçip alttan ismini değiştirince, Vista "üzerine kaydedeyim mi" diye soruyor! Buna benzer birçok bug var... Start menüsü ve Explorer da çok kullanışsız.)

İlk çıktığında da denemiş ve XP'ye dönmüştüm. Şimdi son update'leriyle tekrar denedim, malesef düzeleceği yerde daha kötü olmuş.... Windows 7'den de çok fazla umudum olmamakla birlikte, ona artık mecburen geçeceğiz sanırım.

Vista kötü değil Kullanamayan Kötüdür Vista 64bit varken Xp neymiş

• quote:

Orjinalden alıntı: Muhabbet Kuşu Boncuk

Vista kötü değil Kullanamayan Kötüdür Vista 64bit varken Xp neymiş

Kıçı kırık 1.86 ve 4 GB ramle Vistadan XPye göre çok daha iyi verim alıyorum.Millet 3.2lerden 8lerden bahsediyo verim alamıyoruz diyo.Ya biz başka bir tür Vista kullanıyoruz, yada Vistaya farklı şekilde kullanıyoruz.Başka bir seçenek daha ama onu söylemiyeceğim.

• kişilerin kullanım alanlarına göre değişiyor herşey.boşuna tartışmaya gerek yok.eğer oyun oynuyor ve oyunlardan yüksek performans almak istiyorsanız xp kuracaksınız ama benim için oyun 2.plan da diyorsanız vista kuracaksınız.

xp nin hala popularitesini yitirmemesinin sebeplerinden biri oyunlardaki performansı,ikincisi ise sistem stabilitesi
  • Bende Vista 64bit sp1 kullanıyorum ve şuan hiçbir sorunum yok işletim sisteminden kaynaklı. Gayet stabil ve hızlı çalışıyor. Xp den çok daha stabil olduğunu da herkes biliyor açıkçası.

O kadar para verip işlemci ekran kartı vs alıyoruz, gidipte dx9 kullanacak değilim. Eğer sisteminiz yeterli seviyede ise vista 64bit kesinlikle şuan en başarılı işletim sistemi bence.

" Resisting is futile ... "
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetsary

vistanın aşırı rem tüketimi hiç bir zaman kullanıcıya + bir getirsi olmadı.Rem tüketimi ile ilgili bilgisizce konuşmayın.

Oku Ve Öğren..

Bildiğiniz gibi bir bilgisayar, XP kuruluyken Görev Yöneticisinde sadece 350 mb RAM kullanılıyor gösteriyorken, bir web sayfasını açtığında Vistada 850 mb RAM kullanıyor gösteriyor. Bu çokRAM kullanıyor anlamına mı geliyor ? belkide.

bir çok Vista kullanıcısının bilmediği bir gerçek var Microsoft’un ancak Vista’da akıl edebildiği bir gerçek: “Kullanılmayan zeka, ziyan edilmiş zekadır” , daha iyi anlatmak gerekirse:

“Kullanılmayan RAM, ziyan edilmiş RAM’dir”

Peki nedir bu gerçek?
    Tabii ki Windows Vista’nın XP’ye göre bir çok albenisinin XP’ye göre biraz daha kaynak tüketimi olduğu bir gerçek, örneğin Aero arabirimi Windows XP’ninkine göre biraz daha fazla kaynak tüketse de, XP + Windows Blinds kurulmuş bir sisteme göre çok daha az bellek tüketiyor. Peki nerden geliyor böylesine inanılmaz bir RAM tüketimi(!)

İşte gerçek: Windows Vista, belleği sürekli bilerek DOLU tutuyor. Neler dolduruyor? En çok açtığınız programlar örneğin internet tarayıcınız (ne olursa olsun) , Messengerınız, Posta okuyucunuz, medya oynatıcınız veya artık bilgisayarınızda en sık ne kullanıyorsanız onların en sık kullandıkları kütüphanelerini ve yeri kalırsa kendileri.

Daha önce bir çok yerde ve CHIP Online’da da bahsettiğimiz ReadyBoost özelliği aslında sadece bunun bir yan ürünü. Yani Vista, RAM’inizi de ReadyBoost’un USB belleğinize yaptığı gibi bir “SuperFetch” için kullanıyor. Yani Firefox’unu açtığınız zaman Firefox’un kütüphaneleri diskinizden değil, RAM’inizden okunuyor. Böylelikle uygulama çalıştırma zamanları, XP gibi sabit diskinizden okumadığı için XP’ye göre saniyelerce daha hızlı oluyor ve program çalışırken dahi, gerekli kütüphanlerini RAM’den sağlıyor.

Peki Gigabytelarca RAM isteyen bir uygulama açılmaya çalışınca ne oluyor? Örneğin yeni çıkan bir oyun veya programcılık açısından sistem kaynağı optimizasyonu sıfır olan Adobe Photoshop. Açılan uygulamaya yeterli belleği sağlayabilmek için kullanım sıklığınızla orantılı kısımları RAM’inizden harddiskinize (veya ReadyBoost kullanıyorsanız, SuperFetch dosyasına) yavaşça aktarıp, açılmak istenen uygulamayı RAM’e doldurmaya başlıyor. Uygulamanın istediği RAM miktarı düşünce, yine düşük öncelikli bir işlem olarak RAM’deki dengelemeyi sağlamak için yedeklediği ön belleği RAM’inize yüklüyor. Kısaca RAM’inizde sürekli olarak bir balans ayarı mevcut ve harddiskinizi mümkün olan en az şekilde kullanma telaşı yaşanıyor.

“Ne yani aslında RAM’im var mı full görünse bile?”

Aynen öyle. RAM’inizin bir yere gittiği yok veya bir uygulamayı çalıştırmak istediğinizde “YETMEME” tehlikesi. Sadece PC sistemlerin belki de en hızlı parçasını kullanmamak aptallıkmış diyerek performansını arttırmak için bu hızı ziyan etmiyor. Bilmeyenler için söyleyeyim. Standart bir masaüstü ev bilgisayarındaki parça erişim hızları : RAM > USB 2.0 > Sabit Disk şeklinde sıralanabilir.

“Ben yine de sinir oldum, performans arttırmak istemiyorum, sadece RAM’im boş gözüksün, inat değil mi?” diyen varsa, Kayıt defterinden HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control Session Manager Memory Management PrefetchParameters içindeki Enable SuperFetch anahtarındaki değeri 0 yapabilirler. Kayıt defterinizi eğer bilmiyorsanız, karıştırmanızı önermiyorum.

Microsoft bu sistemin mucidi değil elbet, ilk kullanan da değil. Bazı Linux sürümleri bu sistemi yıllardır kullanıyor ve performanslarını buna borçlular. Ama bu zamana kadar Windows’larda böyle bir optimizasyonun yapılmaması asıl ilginç olan ve beni de meraka düşüren. Kısacası Windows Vista önceki Windows’lara göre Belleği çok daha agresif bir şekilde kullanıyor, keşke kullansaydı da bu zamana kadar.
    CHİP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FİT GYM -- 10 Mart 2009; 4:22:53 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.