Şimdi Ara

Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
12
Favori
155.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1. yöntemi denedim ama malesef işe yaramadı
  • quote:

Orjinalden alıntı: GibsonLesOttoman

1. yöntemi denedim ama malesef işe yaramadı

Hazırladığınız CD nin çalıştığından emin misiniz? Biryerde hata yapıyor olmalısınız. İkinci yöntemi de deneyiniz.

Bir de nasıl bir hata alıyorsunuz, nerede takılıyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Hazırladığınız CD nin çalıştığından emin misiniz? Biryerde hata yapıyor olmalısınız. İkinci yöntemi de deneyiniz.

diski bulmuyor

enter a basıp devam ediniz dedikten sonra,basıyorum.ve diski bulamıyor.

tamamen doğru yaptığıma eminim.adım adım gittim.
  • quote:

quote:

quote:

diski bulmuyor

Yani %90 olması lazım. Ben de CD yi hazırlarken 2-3 tane harcadım. Hep doğru yaptığım zannediyordum ama bazı yerlerde hata yapıyormuşum. Bilgisayarı bi açıp kapatın ve yeniden hazırayın. (Herşeyi baştan uygulayın. Yeni bir klasör açarak xpnin kopyalanması, klasörlerin oluşturulması..vs gibi)
    Dediğim gibi olmazsa 2. yöntemi deneyiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

diski bulmuyor

Yani %90 olması lazım. Ben de CD yi hazırlarken 2-3 tane harcadım. Hep doğru yaptığım zannediyordum ama bazı yerlerde hata yapıyormuşum. Bilgisayarı bi açıp kapatın ve yeniden hazırayın. (Herşeyi baştan uygulayın. Yeni bir klasör açarak xpnin kopyalanması, klasörlerin oluşturulması..vs gibi)
    Dediğim gibi olmazsa 2. yöntemi deneyiniz.

kaldı geriye 1 veya 2 tane boş cd :) onlarda giderse hepten bittim :)

• dejaay:
    Bagzi güney koprulerinin hardware id leri intelin dagittigi sürücü paketi (ahci) de bulunmadigindan disk tanimama problemi olabiliyor (bizzat yasadim).

hwid: hardware idhttp://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=hardware+id

Sorun Suruculerle cozulmek (yazdigin 1. yontem) istendiginde 3 cozum var,
    1) Intelin sürücü paketi ile

2) Fernando nunu modifiye sürücü paketi ile
    intelin unuttugu hwid leri sürücülere ekleme yaparak dagitiyor.

http://www.msfn.org/board/Integration-of-Intel-Sata-and-Raid-drive-t107504.html&view=findpost&p=711041#entry711041

intel farkli tip güney koprulerinde ayni isimde sürücü kullandigindan a ) b ) c ) d ) e) diye ayirmis, a ) ve b ) yeni anakart alanlarin cogunun isini gorecektir. Zaten bende fernando ile temasa gecip kendi hwidimi verdim ve beraberce sürücü paketine ekledik.

3) DPs Mass Storage paketi (sadece 32bit icin), onlarin paketinin düzenlenme seklinden dolayi intel sürücülerini a ) b) c ) d ) e ) diye ayirmalarina gerek olmuyor, tek seferde hepsini gorecek sekilde ayarlama yapmislar. Onlarada kendi hwidimi verdim, DPs806 artik benim hwidi taniyacak. (Paket oldugu icin yeni sürüm gec cikiyor)
    not (baskalari icin): DPs paketi nlite ile degil, sitesinden alinan basit bir programla xp ye entegre ediliyor.

2. ve 3. yontemde de unutulan hwid ler olabilir, zaten forum larinda yeni hwidler sürekli geliyor, benim chipim eski ( Intel 82801HB ICH8 ) olmasina ve anakartimi (AsusP5B) 1 sene once almama ragmen ne intelin resmi sürücüleri, ne Fernando nun sürücüleri, ne de DPs in sürücü paketi problemimi cozmedi. Tabi ugrasarak ve yardim alarak sonunda kendim cozdum.

Eger hicbirsey yapilamazsa Senin yazdigin 2. yontem zaten ana anakartimi aldigimda sans eseri ilk yontemimdi, 2. yontemin 8. adiminda hwid otomatik tanimasi yerine kişi kendisi listeden sectigi icin (ben windows u kurduktan sonra kendi bilgisayarimda Intel 82801HB ICH8 icin ICH9 u secmitim) windows donanimin hwid ini elle gosterilen sürücü ile bagdastiriyor ve sorun cozulmus oluyor.

• GibsonLesOttoman:
    2. yontem kesin isine yarayacaktir
    hatta 3. yontem olarak disket sürücün varsa kurulumda basta F6 ya basarak ta sürücüleri yukleyebilirsin (2. yontemin 8. adimi gibi olur). 3. yontemde Disket yerine usb flash disk kullanmak var (buralarda bi ara yazmistim), ama hic denemedigimden bisi diyemiyorum. Her halukarda dejay in yazdigi 2. yontem isine yariyacaktir.

anakart bios larinda ahci nin ide yapildigi 2 yer olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

dejaay:
    Bagzi güney koprulerinin hardware id leri intelin dagittigi sürücü paketi (ahci) de bulunmadigindan disk tanimama problemi olabiliyor (bizzat yasadim).

hwid: hardware idhttp://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=hardware+id

Sorun Suruculerle cozulmek (yazdigin 1. yontem) istendiginde 3 cozum var,
    1) Intelin sürücü paketi ile

2) Fernando nunu modifiye sürücü paketi ile
    intelin unuttugu hwid leri sürücülere ekleme yaparak dagitiyor.

http://www.msfn.org/board/Integration-of-Intel-Sata-and-Raid-drive-t107504.html&view=findpost&p=711041#entry711041

intel farkli tip güney koprulerinde ayni isimde sürücü kullandigindan a ) b ) c ) d ) e) diye ayirmis, a ) ve b ) yeni anakart alanlarin cogunun isini gorecektir. Zaten bende fernando ile temasa gecip kendi hwidimi verdim ve beraberce sürücü paketine ekledik.

3) DPs Mass Storage paketi (sadece 32bit icin), onlarin paketinin düzenlenme seklinden dolayi intel sürücülerini a ) b) c ) d ) e ) diye ayirmalarina gerek olmuyor, tek seferde hepsini gorecek sekilde ayarlama yapmislar. Onlarada kendi hwidimi verdim, DPs806 artik benim hwidi taniyacak. (Paket oldugu icin yeni sürüm gec cikiyor)
    not (baskalari icin): DPs paketi nlite ile degil, sitesinden alinan basit bir programla xp ye entegre ediliyor.

2. ve 3. yontemde de unutulan hwid ler olabilir, zaten forum larinda yeni hwidler sürekli geliyor, benim chipim eski ( Intel 82801HB ICH8 ) olmasina ve anakartimi (AsusP5B) 1 sene once almama ragmen ne intelin resmi sürücüleri, ne Fernando nun sürücüleri, ne de DPs in sürücü paketi problemimi cozmedi. Tabi ugrasarak ve yardim alarak sonunda kendim cozdum.

Eger hicbirsey yapilamazsa Senin yazdigin 2. yontem zaten ana anakartimi aldigimda sans eseri ilk yontemimdi, 2. yontemin 8. adiminda hwid otomatik tanimasi yerine kişi kendisi listeden sectigi icin (ben windows u kurduktan sonra kendi bilgisayarimda Intel 82801HB ICH8 icin ICH9 u secmitim) windows donanimin hwid ini elle gosterilen sürücü ile bagdastiriyor ve sorun cozulmus oluyor.

Bilgilendirme için teşşekkürler

• 2. yolu denedim oda malesef işe yaramadı.
  • quote:

2. yolu denedim oda malesef işe yaramadı.

Dsikinizin bağlantılarını doğru yaptığınızdan emin misiniz. ? İsterseniz bir daha kontrol edin ya da bağlantı yerlerini değiştirin.
  • quote:

quote:

2. yolu denedim oda malesef işe yaramadı.

Dsikinizin bağlantılarını doğru yaptığınızdan emin misiniz. ? İsterseniz bir daha kontrol edin ya da bağlantı yerlerini değiştirin.

onuda yaptım.üşenmesem matematik formülüyle kombinasyonunu alıp yapmadığım şey kaldımı diye bakıcam.ama yok sanırım
  • ah şu amd , her zaman bizi yoracak işlere imza atıyor.. şu an sata kullanıyorum tabi vistada sürücü yüklemek için usb bellek yetiyor.. ama vista sıkmaya başladı iyice sapıttı.bende emektar xp'me döneyim dedimki 10 cd yaktım olmuyor.. 690g sb600 için vistada kullandığım ahci driveri gömdüm nlite ile ama bi türlü olmadı..görmüyor görmüyor..satayı bozsak bi sürü dosyam heba olucak yedek almaya kenarda duran 80lik yetmez. yine vistaya kaldık..

amd tabanlı chipsetiyle sata destekli xp cd hazırlayabilen var mı??
  • ya raid0'a floppy kullanmadan nası (yeni raid sürücüleri entegre edilmiş windows cdsi yapmadan) kurucaz win xp yi? sırf bu yüzden vista kullanıyorum... USB belleklerei xp kurulumunda görüyormu acaba?ordan raid sürücülerini göstersek mesela
  • YAA ben bisey sorcam ben ilk yolu deneyip cd olusturdum bios tan cd-rom u basa da aldim ama cd de n onyukleme yapmak icin bir tusa basiniz yazisi cikmiyor bilgisayar acikken taktigimda yukleme sayfasi geliyor fakat yine xp yukle secenegine tiklayamiyorum

lutfen bi el atin kafayi yiycem 1 aydir bununla ugrasiyorum
  • Bilgi paylaşımı ve yardım için teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: barpotter

YAA ben bisey sorcam ben ilk yolu deneyip cd olusturdum bios tan cd-rom u basa da aldim ama cd de n onyukleme yapmak icin bir tusa basiniz yazisi cikmiyor bilgisayar acikken taktigimda yukleme sayfasi geliyor fakat yine xp yukle secenegine tiklayamiyorum

lutfen bi el atin kafayi yiycem 1 aydir bununla ugrasiyorum

BIOS daki boot seçeneklerinde 1. olarak cd-rom 'u seçiniz. (ya da seçili olup olmadığını kontrol ediniz.)
  • arkadaşlar benim de konuyla ilgili bir sorum olacak.
    ide destekli anakartıma pci karttan sata hdd takacağım. fakat şu an pcyi kullanabileceğim başka bir hdd yok. yani pci kartın sürücüsünü kuramayacağım. buna rağmen ilk mesajdaki ilk yöntem işe yarar mı?
    teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: alper24

arkadaşlar benim de konuyla ilgili bir sorum olacak.
    ide destekli anakartıma pci karttan sata hdd takacağım. fakat şu an pcyi kullanabileceğim başka bir hdd yok. yani pci kartın sürücüsünü kuramayacağım. buna rağmen ilk mesajdaki ilk yöntem işe yarar mı?
    teşekkürler..

Şu an çalışır halde bilgisayarınız yok mu, anlamadım.
  • şimdi şöyle, şu an başka bir laptop kullanıyorum. bu satayla ilgili bahsettiğimse asıl pc'm ama eski ide hddm bozuldu. yani bu sebeple kullanamıyorum. ve pci kartı kurabilecek bir xpyi açacak hdd yok..yani satayı pci bağlayacağım,ilk sayfadaki ilk yolla hazırladığım cdyi takacağım ve pci kartın driverını kurmadan format ekranında satayı görebilir miyim?
    göremezsem, nasıl bir çözüm önerirsiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: alper24

şimdi şöyle, şu an başka bir laptop kullanıyorum. bu satayla ilgili bahsettiğimse asıl pc'm ama eski ide hddm bozuldu. yani bu sebeple kullanamıyorum. ve pci kartı kurabilecek bir xpyi açacak hdd yok..yani satayı pci bağlayacağım,ilk sayfadaki ilk yolla hazırladığım cdyi takacağım ve pci kartın driverını kurmadan format ekranında satayı görebilir miyim?
    göremezsem, nasıl bir çözüm önerirsiniz?

PCI kartı tanıtmadan zor ama kurulum esnasında algılanıp sürücüsü de yüklenebilir. Siz yine de bir satalı xp cdsi hazırlayıp kurulum yapmaya çalışın.

Kurulmazsa satalı xp yi verip ıdeli bir hdd alın derim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.