Arkadaşlar yeni Casper ERA bilgisayar aldım. yeni derken 2 ay falan oldu.
Benim derdim windows kurmak. Eski bilgisayarımla bunun bios ları çok farklı. Bunda;
1. Boot device: hard disk 2. Boot device: dvd rom / cd rom 3. Boot device: usb ler var.
Ben 1nci olarak dvd yapıyorum.
"CD'den ön yükleme icin bekleyin diyor" sonra mavi ekran geliyor falan. En sonunda yükleme yerine gelince bilgisayar başdan başlıyor.
Başka yol olarak yukarda birşey var. O "1.4" de. ben onu "1.1" yapıyorum ve deniyorum bu seferde dosyaları yüklüyor. ekran geliyor.
tam yüklemek için yerel sürücü seçilen yere geldigimizde sürücüler gözükmiyor.
Sürücüler bulunamıyor yazıyor.
Yardım pls.
Hocam, öncelikle cd sağlam mı?
Sağlamsa, "CD'den ön yükleme icin bekleyin diyor" sonra mavi ekran geliyor falan. En sonunda yükleme yerine gelince bilgisayar başdan başlıyor.
Burayı anlayamadım?Yükleme yeri dediğin ne oluyor,mavi ekranda hdd yi biçimliyorsun,sonra kurulum dosyaları yükleniyor ve bilgisayar yeniden başlıyor,yani acaba sen tekrar başladığında "cd den başlatmak için bir tuşa basın" kısmında tekrar mı herhangi bir tuşa basıyorsun?
Şimdi bios ayarı ;
1. Boot device: hard disk 2. Boot device: dvd rom / cd rom 3. Boot device: usb ler var.
yukardaki gibi. CD nin okunması için önceligi CD-ROM'a veriyorum(bendeki dvd rom).
Yani;
1. Boot device: dvdrom 2. Boot device: harddisk 3. Boot device: usb ler var
yukardaki gibi ayarlıyorum. Daha sonra Windows xp cdsini takıyorum.
"CD den ön yükleme için bir tuşa basın..." yazıyor.
Bir tuşa basıyorum Ve cd nin uyumlugugu araştırıyor. Ve kurulum devam edecegine bilgisayar baştan başlıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme