Şimdi Ara

Windows7 uyku modundan çıkınca kafayı yiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarımda hiç bir şey yapılmazsa 10dk sonra ekran kapanıyor sonra 15.ci dk da uyku moduna geçiyor iyi hoş güzelde tekrar açınca masaüstüne geliyorum pc kafayı yiyor klavye kullanılamıyor fare tıklamaları saçmalıyor bilgisayarıma 2 kere tıklıyorum sol ile özelliklere geliyor restart yapınca düzeliyor bunun sebebi nedir bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkzooker -- 29 Eylül 2012; 21:23:32 >

• sebebini bilmiyorum ama güç seçeneklerinin değştirerek bu soruna çare bulabilirsin
  • güç seçenekleri kısmında "Dengeli"(Önerilen) yazıyor bu seçenek seçili.hangisini değiştireyim birde güç tasarrufu seçeneği mevcut..
  • bir çok kişi bu sorundan muzzarip sorunu çözemezsen uyku modunu iptal et gitsin
  • güç seçeneklerinden düzenle iş uyku modülü kapat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında uyku modu benim çok işime yarıyor pcyi kullanmadıgım zamanlarda kendini uykuya alıyor dolayısı ile elektrik tasarrufu..yok mudur bunun çaresi yani..
  • gelişmiş güç seçeneklerinde uyku düğmesinin eylemi diye bir seçenek var oradaki uyku ayarını hazırda bekletme diye değiştir
  • ACPI sürücü kurulumu sistemde..(anakart ile ilgili sürücü) (güç yönetimi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: computeron

ACPI sürücü kurulumu sistemde..(anakart ile ilgili sürücü) (güç yönetimi)

bunu tam olarak bilmiyorum dostum bir araştırayım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkhelpme

arkadaşlar bilgisayarımda hiç bir şey yapılmazsa 10dk sonra ekran kapanıyor sonra 15.ci dk da uyku moduna geçiyor iyi hoş güzelde tekrar açınca masaüstüne geliyorum pc kafayı yiyor klavye kullanılamıyor fare tıklamaları saçmalıyor bilgisayarıma 2 kere tıklıyorum sol ile özelliklere geliyor restart yapınca düzeliyor bunun sebebi nedir bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

Güç seçeneklerini açarak kullanmış olduğunuz güç planının varsayılan ayarlarını yükleyin.
  • Bendede öyle uyku modunu kapat uykudan kalkınca herşey iptal olmuş oluyor pcde
  • hazırda beklemeye ayar yap o daha mantikli hem bazı uyku moduna giren notebook lar güç ışığını yanıp söndürüyor biraz cins oluyor öyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uyku modunda makine kısmen çalışır durumda oluyor hazırda bekletmede ise kaldığınız yeri hdd kaydedip sistemi kapatıyor yani pili çıkarıp taksanız bile kaldığınız yerden devam eder ve güç tüketmez yani uyku modunda uzun süre beklerse
    batarya harcamaya devam eder ayrıca uyku modunda bekleyen makinelerde ram sıtatiklenmesi olduğunu duymuştum uyku modu pek sağlıklı değil hazırda bekletme daha mantıklı görünüyor ben masa üstü pc mi kapatmak yerine hazırda
    bekletmeye alıyorum hem kaldığım yerden devam ediyor hemde açılması için çok kısa bekliyorum bazen oyunları yarıda bırakıp makineyi hazırda bekletmeye alıyorum ups kapatıp fişi çekiyorum tekrar açtığımda aynı yerden devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: alialtin

gelişmiş güç seçeneklerinde uyku düğmesinin eylemi diye bir seçenek var oradaki uyku ayarını hazırda bekletme diye değiştir

dediğiniz gibi yaptım şuan sorun yok gibi..
  • quote:

uyku modunda makine kısmen çalışır durumda oluyor hazırda bekletmede ise kaldığınız yeri hdd kaydedip sistemi kapatıyor yani pili çıkarıp taksanız bile kaldığınız yerden devam eder ve güç tüketmez yani uyku modunda uzun süre beklerse
    batarya harcamaya devam eder ayrıca uyku modunda bekleyen makinelerde ram sıtatiklenmesi olduğunu duymuştum uyku modu pek sağlıklı değil hazırda bekletme daha mantıklı görünüyor ben masa üstü pc mi kapatmak yerine hazırda
    bekletmeye alıyorum hem kaldığım yerden devam ediyor hemde açılması için çok kısa bekliyorum bazen oyunları yarıda bırakıp makineyi hazırda bekletmeye alıyorum ups kapatıp fişi çekiyorum tekrar açtığımda aynı yerden devam

valla iyimiş güç seçeneklerinde gelişmiş güç seçenekleri sekmesinde uyku düğmesi seçeneklerinden uyku değilde hazırda beklet yaptım bu şekilde daha bi iyi oldu..

• quote:

Orijinalden alıntı: darkhelpme

quote:

uyku modunda makine kısmen çalışır durumda oluyor hazırda bekletmede ise kaldığınız yeri hdd kaydedip sistemi kapatıyor yani pili çıkarıp taksanız bile kaldığınız yerden devam eder ve güç tüketmez yani uyku modunda uzun süre beklerse

valla iyimiş güç seçeneklerinde gelişmiş güç seçenekleri sekmesinde uyku düğmesi seçeneklerinden uyku değilde hazırda beklet yaptım bu şekilde daha bi iyi oldu..

evet dediğim gibi böyle daha güzel teknik olarak daha mantıklı görünüyor

• evt dostum sağol en azından restart yapmama gerek kalmıyor
  • bende de böyle bir sorun vardı beklemeden çıkınca performans çok düşüyordu restart atınca sorun yok sanırım sadece ben yaşamıyormuşum
  • sende uygula dostum ben faydasını gördüm diyebilirim..en azından restart yapmıyorum artık
  • Hocam eger programla uyku moduna geçiliyosa driverlarını güncelleyin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.