Şimdi Ara

windowstan linuxa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende eski bir leptop var 2007den kalma ve o zaman vista yüklü almıştım.
    ama şimdi aşırı kasıyor. format da sorunu çözmedi sanırım windows sürümü yaşlandı artık. acaba linux yüklesem mesela ubuntu daha iyi performans elde eder miyim?
    aylardır dolapta boş boş yatıyor alet.

• adnansetek kullanıcısına yanıt
    Yazılım yaşlandı mı? Nası yani?

Onun harddiski ölmeye başlamıştır da ondandır. Bad sector'ler çıkmaya başlamıştır. Linux de kursan onu kurtaramaz.

Bence hafif linux dağıtımlarını dene. Belki harddiskin ömrünü biraz arttırabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetdagli1

Onun harddiski ölmeye başlamıştır da ondandır. Bad sector'ler çıkmaya başlamıştır. Linux de kursan onu kurtaramaz.

Bence hafif linux dağıtımlarını dene. Belki harddiskin ömrünü biraz arttırabilir.

Harddisk öpmesi hakkında bilgim olmadığı için öyle tahmin ettim cahilliğime verin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adnansetek

quote:

Harddisk öpmesi hakkında bilgim olmadığı için öyle tahmin ettim cahilliğime verin

Alıntıları Göster
    quote:

Harddisk ölür mü?
    Ölür.
    Hatta son nefesini verirken kafa motoru(voice coil) vıyk vıyk diye ses çıkarır.
    Rotorun yağı biter, mil yemeye başlar. Sonrası el-fatiha.

• quote:

quote:

Harddisk ölür mü?
    Ölür.
    Hatta son nefesini verirken kafa motoru(voice coil) vıyk vıyk diye ses çıkarır.
    Rotorun yağı biter, mil yemeye başlar. Sonrası el-fatiha.

Sanırım son zamanlarında yanında olmalıyım :D

• adnansetek kullanıcısına yanıt
    Evet.
    Windowsla, ubuntuyla uğraştırma zavallıyı. Mint, Manjaro gibi hafif bir dağıtım kur da, son günlerinde fazla yorulmasın.
  • quote:

Evet.
    Windowsla, ubuntuyla uğraştırma zavallıyı. Mint, Manjaro gibi hafif bir dağıtım kur da, son günlerinde fazla yorulmasın.

Teşekkür ederim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATA DİSKE XP KURULUMU
    6 yıl önce açıldı
    Acer Linux boot sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Açıkçası aynı durumu 2006 'da almış oldugum hp notebook'mda yaşadım.Ubuntu 11.10 sürümüydü yanılmıyorsam kurdugum.Gayet canavar gibi çalışmıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aquilo

Açıkçası aynı durumu 2006 'da almış oldugum hp notebook'mda yaşadım.Ubuntu 11.10 sürümüydü yanılmıyorsam kurdugum.Gayet canavar gibi çalışmıştı.

İşte bu çok iyi

• Vista en ağır windows sürümü,mint deneyebilirsin
    ya da win7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myanemicnick -- 21 Aralık 2014; 18:42:44 >
  • myanemicnick kullanıcısına yanıt
    hocam sormayın 2007ye kadar xp bilgisayarım vardı sonra gittim vista aldım. çok daha iyi sisteme sahip olmama rağmen nerdeyse yakın performans aldım. gidip bir mint kuracağım en kısa zamanda.
  • Kardes vurus bulsmasini ve özel bir şeyler yapıyorsan sana linux yada pardus öneririm

• Ubuntu Minnten daha hafiftir.
    Şöyle söyleyeyim ubuntu isosu yaklaşık 900 mb iken
    Mint son kararlı sürümü 1.3 GB'civarıdır tabiki bu sadece iso
    boyutu ile alakalı olan bir durum değil ubuntu minte göre daha
    fazla boştur ve daha fazla kişileştirilebilir.
  • Linux Mint ISO dosyasının Ubuntu'dan daha daha büyük olmasının hafiflikle nasıl bir bağlantısı olabilir. Linux Mint 17.1 ISO dosya boyutunun yüksek olması Noto yazıtipleri ile de ilgilidir. Linux Mint Cinnamon ve Mate sürümlerin her ikisi de Unity ve Gnome masaüstüne göre kat ve kat daha fazla özelleştirilebilir. Unity ve Gnome Shell ile özelleştirme yapmak için 3. parti uygulamalar gerek duyulurken Linux Mint bunu dahili araçları ile kolayca halleder. Hem Cinnamon hem de Mate masaüstü Unity'e göre sistem kaynaklarını daha az kullanır. Ayrıca Ubuntu'nun son sürümü 1.1 Gb. ISO dosyasına sahip. Linux Mint'de pek aracın kurulu geldiği düşünüldüğünde 200 Mb. büyük olması oldukça normal bir durum.
  • Puppylinux kurabilirsin bilgisayarın ömrünü en az 2 yıl daha uzatır
  • Denedim ve sonuçları yazayım. Gözle görülür çok büyük bir fark yaşamadım. Ama tabii ki farkediyor. Zaten sadece internet için kullandığım için yeterli. Sağolun

• http://audacious-media-player.org
    +
    LinuXMint 17.1 kullan... yazılım yöneticisinde var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

http://audacious-media-player.org
    +
    LinuXMint 17.1 kullan... yazılım yöneticisinde var...

Kuracağım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.