Şimdi Ara

Winodows => Linux

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkaşlar merhaba bildiğim kadarıyla belirli programlar ile windowsta kullanılan herhangi bir programı yada bir oyunu unix tabanlı sistemlerde kullanabiliyoruz (virtual box veya sanal işletim sistemleri oluşturan programlardan bahsetmiyorum) bu programlardan bildiğiniz veya önerebileceğiniz varmı? teşekkür ederim =)

• Öncelikle şunu söyleyeyim; Bir işletim sistemi için geliştirilen programı, farklı bir işletim sisteminde doğal haliyle çalıştıramazsınız. Win-Mac-Linux hiç fark etmez.

Ama bunu belli ölçülerde mümkün kılan yazılımlar var. En popüleri Wine. Bununla Windows programlarınızı GNU/Linux tabanlı işletim sistemlerinizde çalıştırabiliyorsunuz fakat;

* Her yazılımın çalışma garantisi yok
    * Çalışsa bile %100 performans ve verimlilikle çalışmıyor

Özellikle oyunlar için bunu düşünüyorsanız denemeyin bile derim. Yazılımın Linux sürümü varsa onu kullanın, yoksa alternatiflerini deneyin, o da kesmezse çekinmeden söylüyorum Linux'a geçmeyin
  • Bilhakis oyunlar için Wine düşünülmeli,denenmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 20 Temmuz 2010; 19:10:47 >
  • Bu iş için wine var ama uygulamaların linux alternatiflerini tercih ederseniz daha kararlı oluyor. Oyunlarda de deneyin derim ama bazı oyunlarda iyi çalışırken bazılarında sorun çıkıyor ya da hiç çalışmıyor.
  • wine'ın oyunlar için özelleştirilmiş cadega ve play on linux var bunlar çok daha sorunsuz özellikle pol'un destek verdiği belli oyunlar var onlar iyi çalışır cadega paralı sanırsam onun hakkında pek fikrim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ugurcan377

wine'ın oyunlar için özelleştirilmiş cadega ve play on linux var bunlar çok daha sorunsuz özellikle pol'un destek verdiği belli oyunlar var onlar iyi çalışır cadega paralı sanırsam onun hakkında pek fikrim yok

POL herhangi bir özelleştirme yapmadan Wine'ın kendisini kullanıyor. Tek avantajı çok daha kolay bir arayüz sağlaması o kadar. Cross-Over ve Cedega için özelleştirme yaptığını söyleyebiliriz tabi.
  • PARDUS
     Winodows => Linux

Winodows => Linux

Winodows => Linux

Winodows => Linux

Winodows => Linux

Winodows => Linux

Winodows => Linux

Sınır YOKKKK...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Linux Mint Bluetooth sorunu
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • oyun oynuyorsan linux sürümü var mı diye bak, mesela urban terror gibi linux sürümü var windows sürümü var fakat counter strike yok linux ta ona göre bak, bana sorarsan wine ile uğraşma, takıldığın oyunlar yoksa windows ta kal linux ölü senin için.
  • ben oyun meraklısı değilim fakat çoğu popüler oyun sadece win ortamında çalışıyor. Emüle edilemiyor sanal sistemde bile çalışmıyor. knight online bu oyunlara bir örnek fakat.
    Güvenlik işlevsellik ve kararlılık dersen Linux derim yıllardır kullanıyorum. Win XP de yavaş çalışan donanım Linux ile ikinci baharını yaşıyor.
    Neden Linux dersek işte cevaplar.
    http://www.whylinuxisbetter.net/index_tr.php
    Lütfen bu linki inceleyin.
    Linux Dünyası Kendin yap uğraş didin bir şey ortaya çıkar diyen üretken girişimci kullanıcılara göre.Yaşayan bilir. Donanım tanımıyor ise uğraşacaksın araştıracaksın. Kodu bulup satır ekleyip çıkaracaksın bakacaksın deneyip çözeceksin. Beynini beslersin bu şekilde.
    Windows kullanıcısı hazırcıdır. Programı ya satın alır yada serial ile uğraşır vs vs. Geneli makineyi formatlar yavaşladı der vs vs. Bizim gibi tüketim toplumu için bence bir dayatmadır oyunlar. İnternet kaferde bir ödevi araştırıp onu zihninde harmanlayıp kendi cümleleri ile bir şeyler yapıp uğraşan çok az genç görürüz.
    Ülkemde birkaç genç uğraşmış didinmiş bir işletim sistemi yapmış ben kullanırım desteklerim görüşümü söylerim onlar ile yazışırım.
    Siz windows kullanıyorsunuz şu şöyle olsun dediniz mi? Yok ver parayı güncelle sistemi. Win yedi kurulu gelir bilgisayar ver para der yükseltelim pro yapalım der. XP kullanır çoğu kişi vin yediyi kaldırır Ferraiye hacı murat motoru takar gibi bir şey yapar aklınca. Verdiği parayı da puf eder. Çoğuna gülmüşümdür.
    Diyecek çok şey var.
    Araştırın okuyun arkadaş forma girip bu neymiş demeyin Sitesi var e dergisi var bunun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yborlu -- 2 Eylül 2010; 10:48:56 >

• winehq listesinde knight online calisiyor gozukuyor.
    hatta en son oyunlardan starcraft 2'nin dahi wine altinda problemsiz calisiyor.

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=20882

quote:

Orijinalden alıntı: yborlu
    ben oyun meraklısı değilim fakat çoğu popüler oyun sadece win ortamında çalışıyor. Emüle edilemiyor sanal sistemde bile çalışmıyor. knight online bu oyunlara bir örnek fakat.
    ...

• Evet, Knight Online "Platinium" olarak geçiyor ama ben çalıştıramamıştım. Özellikle güncellemeleri alamıyoruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.