Şimdi Ara

Winsxs COSTU! 16GB

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
21.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar format atmadan once c toplamda 30 gb idi malum klasorumuz winsxs sise sise c de 20mb yer birakti. 3 gun once format attim, c ve d yi birlestirdim. fakat henuz 3 gun gecmesine ragmen birtakim temel programlar ve 3 adet oyun yuklenmesinden sonra 86 gblik dolu alanin 15 gbini winsxs olusturdugunu gordum. gormemle beraber icimden argo kelimeler gecirdim.

Klasoru silmeye calistim. silemiyorum, ve gun gectikce dahada buyuyecegi kacinilmaz.

winsxs hakkinda kimsede net bi tavir yok. herkes geri yedekleme dosyalarinin tutuldugu dosya diyo, sil silme , silersen su olur demiyo. daha once boyle bi durumda kalip cozume ulasabileniniz varmi yoksa hala sizinkilerde suan sisiyormu ??

• quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

Arkadaslar format atmadan once c toplamda 30 gb idi malum klasorumuz winsxs sise sise c de 20mb yer birakti. 3 gun once format attim, c ve d yi birlestirdim. fakat henuz 3 gun gecmesine ragmen birtakim temel programlar ve 3 adet oyun yuklenmesinden sonra 86 gblik dolu alanin 15 gbini winsxs olusturdugunu gordum. gormemle beraber icimden argo kelimeler gecirdim.

Klasoru silmeye calistim. silemiyorum, ve gun gectikce dahada buyuyecegi kacinilmaz.

winsxs hakkinda kimsede net bi tavir yok. herkes geri yedekleme dosyalarinin tutuldugu dosya diyo, sil silme , silersen su olur demiyo. daha once boyle bi durumda kalip cozume ulasabileniniz varmi yoksa hala sizinkilerde suan sisiyormu ??

sanki benim sorunumu anlatıyorsun dostum... evvelki hafta bende de 80 gb'lık hdd vardı 30 gb vistaya ayırdım kalanını yedek yaptım... güncellemeler falan bitti bir baktım ertesi gün 29 gb olmuş c:\.... dolmuş ağzına kadar.... bu ne be böyle derken windows klasörünü kurcalarken dediğin klasörü gördüm 11 gb falan olmuş bu ne deyip araştırmaya başladım... ama sonuç sıfır civarı birşey...

Evet bu klasöre müdahale edemiyorsun silsen silinmiyor kalıyor... çare vista ayarları ile oynayıp vistayı optimize etmekten geçiyor...
    şu adres sana bayağı faydalı olacak kanaatindeyim :

http://www.chip.com.tr/forum/daha-hizli-daha-atak-ve-daha-uyumlu-bir-vista_t102137.html

birde tune up utilities kullan mutlka çok faydası oluyor.... hdd'de çok yer açıyor inan... (serialini google'de rahatlıkla bulabilirsin...)

Gerçi ben bu durum için gittim 50 ytl'ye 160 gb hdd daha aldım 2,5 inç sata ama olsun... şimdi vistam sp2'li olmasına ve office 2007 , av. falan kurulu olmasına rağmen 18-19 gb civarı....

• su anda 17.7 guncelliyim dedim :D
  • bende ise 4.5 gb yer tutuyor. 2.5 ay oldu win7 kuralı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Football Mania

bende ise 4.5 gb yer tutuyor. 2.5 ay oldu win7 kuralı.

Dostum inan bana 4.5 gb iyi :) bende 11 gb yer kaplıyordu. bu işlemden sonra 3 gb yer açıldı.
  • WINSXS klasörünü silmek (GARANTİ)
    CMD komutunu kullanarak,

başlat çalıştır CMD
    cd c:\windows\winsxs
    takeown /A /F *.* /r
    icacls * /grant Administrator:(F) /t /c

git hepsini yada istediklerini şimdi sil. Ben yaptım tecrübe ettim süper.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykutlu

WINSXS klasörünü silmek (GARANTİ)
    CMD komutunu kullanarak,

başlat çalıştır CMD
    takeown /A /F *.* /r

Bu işlemden sonra herhangi bir program kaybı söz konusumudur?
  • http://thgtr.com/bilmediginiz-10-windows-vista-problemi-ve-cozumleri/2
    http://forum.donanimhaber.com/m_27283371/tm.htm

Allah Allah. Kopya klasorlerle ilgili galiba.
  • quote:

CMD komutunu kullanarak,

başlat çalıştır CMD
    takeown /A /F *.* /r

eyvallah kardeş. adım adım c/p ve işlem tamam sıkıntı olursa yazarım zaten yakın zamanda.
  • komple silsek sorun olurmuki?
  • quote:

CMD komutunu kullanarak,

başlat çalıştır CMD
    takeown /A /F *.* /r

Verdiğiniz kod ise yaradı, izinleri verdi lakin slinince pc çöktü arkadaşlar bilginize

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.