ayRı harddisklerde win98 ile birlikte winxp kullanıyorum.win98'i bi sorun yüzünden üzerine tekrar yükledim.açılışdaki boot seçeneği kayboldu.winxp'den boot etmiyor bilgisayar sadece win98 açılıyor.bios'dan boot sırasını değiştirince 'ntdrl' eksik diye bi hata veriyor.ilk önce win98'i sonra winxp kurmuştum.win98 deki sorun hala devam ettiği için format atmayı düşünüyorum.formattan sonra boot seçeneğini tekrar getirmem için ne yapmam lazım?
şimdi dostum eğer 98 üzerine XP kurduysan we dah sonra XP'de yada 98'de bir sorun oLur ise tekrar yükLErsen diğer işLetim sisteminde çaLışmaz.. we maLEsef bunun bir yoLu yok.. Yapman gereken 98'i tekra yükLedikten sonra Xp yide yükLemek am fuLL yükLemek zorunda değiLsin.. YükLemeyi dostan başLat makina sana yükLemek mi istiyorsun onurmakmı diye soracaktır bir süre sonra sen onarmayı seçersen bir sorun kaLmaz..10-15 dk bir şeyLer yapar makinan eskisi gibi oLur..
Ama bu seferde açıLışta 3 boot seçeneği aLırsın biri 98 ikisi XP (iki XPden en aLttaki oLan çaLışır sadece)
ama şayet 98 i siLip tekra yükLemeden önce c:\ kök dizininde ntrL adLı dosyayı güwenLi bir şekiLde bir kLasöre kopyaLAyıp daha sonra 98'i kurduktan sonra tekra c:\ kök dizinine kopyaLam yapsaydın bir sorun çıkmazdı..