Selam arkadaşlar, bu konuda iki oyunun grafiksel farklarını göz önüne koymak istedim. Wipeout pure vs wipeout 2048 yani.
Burada dikkat edeceğiniz şeyler:
-kaplamalar -görebileceğiniz en uzak nokta -tesellation(bulutlar ve güneş şu anda en iyi örnek) -renklendirme -manzaranın gerçekçiliği -aydınlatma
Öncelikle kaplamalar ve manzara'dan başlıyorum.
Arabalardaki kaplamalar vita'da oldukça iyi gözüküyor. Ve resimde dikkat ettiyseniz, havanın açık ve bulutlu olması gerçekten harika gözükmüş. Ps vita, kaplamaların gerçekliğini göz önüne seriyor.
Diğer konu ise tesellation ve aydınlatma. Tesellation en kısa tanımla; saydamlık diyebiliriz. Bir dumanı oyunda nasıl görürsün düşün. Aydınlatmayı zaten biliyorsunuz.
Resimde ilerlediğimiz yola bakın, önünüzdeki manzaraya bakın. Eğer ses kalitesi de iyi gelirse, kendimizi o manzara hissedeceğimizden hiç kuşkum yok
Geldik en sevdiğim özellik, görebileceğiniz en uzak nokta. Yani ekran kartı belleği diyebiliriz. Vita'da 256mb olacak deniyor, -özellik kısıtlması haberinde bunun 128mb'a indiğini duymuştuk, tabi bu haberin asılsızlığı da ayrı konu-
Psp'de kullanılan ekran kartı belleği oldukça düşük, ki o yıllarda masaüstü ekran kartlarının belleğinin de çok yüksek olmadığını belirteyim.
Şu resimdeki beyaz sütunlar varya, işte onlar görebileceğiniz son nokta. Burada görmekten kastım, oyun içi oynanabilirlik yeri anlamında. Baktım çok uzak görünüyor değil
Bulutların gerçekliğine kafayı takmış durumdayım. Gerçekten çok hoş gözüküyor. Neyse konu bu değil Burada görebileceğiniz en uzak nokta da binalar. Bellek farkı aslında çok yok gözüküyor da, bu oyunda fazla ön planda değil gerçekten.