Şimdi Ara

Wipeout, psp vs vita grafik karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, bu konuda iki oyunun grafiksel farklarını göz önüne koymak istedim. Wipeout pure vs wipeout 2048 yani.

Burada dikkat edeceğiniz şeyler:

-kaplamalar
    -görebileceğiniz en uzak nokta
    -tesellation(bulutlar ve güneş şu anda en iyi örnek)
    -renklendirme
    -manzaranın gerçekçiliği
    -aydınlatma

Öncelikle kaplamalar ve manzara'dan başlıyorum.

Arabalardaki kaplamalar vita'da oldukça iyi gözüküyor. Ve resimde dikkat ettiyseniz, havanın açık ve bulutlu olması gerçekten harika gözükmüş. Ps vita, kaplamaların gerçekliğini göz önüne seriyor.

Diğer konu ise tesellation ve aydınlatma. Tesellation en kısa tanımla; saydamlık diyebiliriz. Bir dumanı oyunda nasıl görürsün düşün. Aydınlatmayı zaten biliyorsunuz.

Resimde ilerlediğimiz yola bakın, önünüzdeki manzaraya bakın. Eğer ses kalitesi de iyi gelirse, kendimizi o manzara hissedeceğimizden hiç kuşkum yok

Geldik en sevdiğim özellik, görebileceğiniz en uzak nokta. Yani ekran kartı belleği diyebiliriz. Vita'da 256mb olacak deniyor, -özellik kısıtlması haberinde bunun 128mb'a indiğini duymuştuk, tabi bu haberin asılsızlığı da ayrı konu-

Psp'de kullanılan ekran kartı belleği oldukça düşük, ki o yıllarda masaüstü ekran kartlarının belleğinin de çok yüksek olmadığını belirteyim.

Şu resimdeki beyaz sütunlar varya, işte onlar görebileceğiniz son nokta. Burada görmekten kastım, oyun içi oynanabilirlik yeri anlamında. Baktım çok uzak görünüyor değil

Bulutların gerçekliğine kafayı takmış durumdayım. Gerçekten çok hoş gözüküyor. Neyse konu bu değil Burada görebileceğiniz en uzak nokta da binalar. Bellek farkı aslında çok yok gözüküyor da, bu oyunda fazla ön planda değil gerçekten.

http://www.youtube.com/watch?v=mW7w22vhfkc

• wipeout pure 2005 de çıkmış oyun bu oyun 2011 çıkacak muhtemelen.aynı oyun 2 plartformada çıksaydı karşılaştırman daha uygun olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ¿SlaughteR¿

wipeout pure 2005 de çıkmış oyun bu oyun 2011 çıkacak muhtemelen.aynı oyun 2 plartformada çıksaydı karşılaştırman daha uygun olurdu

en azından psp ve psp2 arasındaki grafik farkını göstermek için yaptım. Tabiki tam bir karşılaştırma olmadı.

beklerim:

http://forum.donanimhaber.com/m_49813429/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49813429
  • İnsanı normal psp'sinden soğutuyor başka bir şey değil :) Vita çok iyi görünüyor gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_acar1989

İnsanı normal psp'sinden soğutuyor başka bir şey değil :) Vita çok iyi görünüyor gerçekten.

vita konusuna pm atın vallahi konu ölecek üzülürüm. İmza ile o kadar uğraştık arkadaşı bekliyoruz koysun diye.

http://forum.donanimhaber.com/m_49813429/mpage_1/f_/key_//tm.htm#49813429

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.