Bildirim
wireless da güvenlik şifreleri Wep olarakmı ve WPA olarakmı yapılmalı??
Versace Dylan Blue Edt 50 ml Erkek Parfüm : Amazon.com.tr: Kişisel Bakım ve Kozmetik
https://www.amazon.com.tr/dp/B01JG5UT64
13 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
WPA daha iyidir. Mümkünse modemin firmwaresini ve dizüstünün ağ kartı sürücülerini güncelle. Belki kopmalar düzelir. Yine de kopma oluyorsa SSID gizleme ve mac filter özelliklerini kullanabilirsin.
En zayıftan en kuvvetliye wireless güvenlik önlemleri.
1- SSID gizleme: modemin fabrika çıkışındaki istasyon bilgisi adı değiştirilip gizlenir. Modemin kimilğini bilmeyen giremez.
2- MAC filter: Her ağ kartının (kablolu veya kablosuz) özel numarası modeme tantılır ve diğerlerinin girmesi engellenir.
Bu iki önlem modeme girişi engeller. Nadiren işini bilen biri çıkıp bunları aşabilir. Bu yöntmlerle havadaki sinyaller şifrelenmez. Sinyaller yakalanıp özel yazılımlarla çözülebilir. (şifreler vs)
Veri şifreleme için iki yol vardır WEP ve WPA. Bunların kullanımı ile hız düşer ve kopmalar olabilir.
3-WEP: 2-3 dakikada kırılabildiği söyleniyor.
4-WPA: Kırılması zor. Belki 2-3 gün. Bir de WPA2 var, şimdilik kıran yok.
Ev kulanıcısı için ilk ikisi yeterli. Fakat arada bir modemi client listten giren var mı diye kontrol etmek lazım.
Hepsinden de önemlisi modemin varsayılan giriş şifresini değiştirmek gerekli. Yoksa bu ayarları başkası sizin yerinize yapar. (Ben kendime port flalan açmıştım. Fakat bir kaç gün kullandım sömürmedim)
-
arkadasım cok saol verdiği bilgiler için dirver guncelledim ...firmware de guncelledim ama sorun aynı...
wep kullanıyorum...
peki SSID GİZLEME Yİ NASIL YAPACAĞIM açıklarmısın?? -
Modemin yardım belgelerrinde yazması lazım. Marka ve model nedir? -
WEP geçen hafta tam olarak tarihe karıştı. Artık şifreleri dakikada bir bile değiştirseniz saniyeler içinde WEP çözülebiliyor. O nedenle WPA tavsiye olunur -
WEP kullanan bir arkadaşım var ve tabiri caizse kotası faturada patladı.WPA tercih ederim. -
arkadaşlar bendede yaksu sw-550 mwireles var aynı sorun bendede var wpa ile yaptığımda bağlanmıyo bile -
yamaha077'nın dediği problem bende de var.hp6110 veUSR9110 ile bu sorunu yasıyorum,bilgisayar üzerindeki wireless kart yerine modemle gelen usb wireless kartı kullanınca bu problemi yasıyorum.. -
yamaha077'nın dediği problem bende de var.hp6110 veUSR9110 ile bu sorunu yasıyorum,bilgisayar üzerindeki wireless kart yerine modemle gelen usb wireless kartı kullanınca bu problemi YASAMIYORUM(yanlıslık olduda) -
quote:
Orjinalden alıntı: yamaha077
wireless da güvenlik şifreleri Wep olarakmı ve WPA olarakmı yapılmalı??
ben wpa yaptığım zaman bağlantı 2 dakka sonra kpuyor ver surekli onar demem gerekiyor nedendirr???
birde wireless ı wep 128 bit de şifreledim arada kopma yasıyorum nedendir???ASUS A6VM NOTEBOOK UM VAR
Airties RT201 wireless modemlerde wpa şifrelemede sürekli kopuyor. Üretiminden kaynaklı bir sorun bu. -
selamlar, link sys wag-120n model wireless modemim var. WPA 2 şifreleme yapıyorum. Sinyal kopmamasına rağmen internet bağlantım kesiliyor. Onar dediğimde düzeliyor. Bu problem neden olabilir yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- modemden cızırtı gelmesi
- yukaridaki tutar hesabiniza borç/alacak kaydedilmiştir ne demek
- ad soyad ile anne adı öğrenme
- türk telekom 100 tl"lik üst sınır ne demek
- millenicom hizmet numarası öğrenme
- turknet fiyat 2024
- hat takılı ama şebeke yok
- türk telekom port açma ücreti
- mobil veri çekmiyor
- vodafone redbox
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X