blgisayarin MAC adresini bulmak icin ipconfig /all girdigimde bir an icin ekranda beliriyor fakat hic bir sekilde ekranda kalmayip hemen kapaniyor. Birkac kere print scrteen ile yakalamaya calistim fakat imkansiz. Bu MAC adresini ogrenmenin baska yolu var mi acaba,
Merhaba arkadaşlar Acaba İzin verilen Mac adresleri birden fazla olabiliyormu Şuan wireless modemin yok fakat almayı düşünüyoruz Ondan deniyerek öğrenemiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: acosan
Selamlar,
blgisayarin MAC adresini bulmak icin ipconfig /all girdigimde bir an icin ekranda beliriyor fakat hic bir sekilde ekranda kalmayip hemen kapaniyor. Birkac kere print scrteen ile yakalamaya calistim fakat imkansiz. Bu MAC adresini ogrenmenin baska yolu var mi acaba,
Önce cmd yazıp komut ekranın ekrana gelmesini sağla daha sonra burda ipconfig /all yaz.
quote:
Kablosuz ağlarda güvenlik için iki farklı şifreleme yöntemi var, ben bunların ikisini de kullanmanızı tavsiye etmiyorum.
Tehlikelidir. Paketler şifresiz yollandığı için havadaki paketleri takibe alan biri bu paketleri txt editor ile okuyabilir, SSL kullanmayan sitelerde yazdığın şifreleri ele geçirebilir.
quote:
Orjinalden alıntı: spyman
mac adresiyle filtreleme yaptıktan sonra , ( ben aitries 210 modem alıdım ama 5 dakikada bir düşüyorum. )
yakınlarda biri 192.168.2.1 yazıp modem web arayüzüne ulaşabilirmi,
birde benim kablosuz ağ ayarlarım gözükmüyor, sevices.? diye bir komutla kablosuz ağ işlemini başlatıyordum bu komutuda unuttum...
acaba her defasında neden bu işlemi tekrar etmem gerekiyor, asus a6n model notebook kullanıyorum, acaba bilgisayar üzerinde gelen intelpro wireless proğremımı windowsun kablosuz ağları yönetmesine engel oluyor..
aydınlatıcı bilgiler için şimdiden teşekkürler...
eger sizin adsl nize disardan bir bir bilgisayar kablosuz (kabloluyu zaten siz izin vermis olacaginizdan sorun olamamali kablolu :))) bagli ise bu 192.168.2.1 adresini kullanarak modem ayarlar web sayfasina girebilir tabiki burayida sifre ile korumadiysaniz.. bu airtries sin web ayar sayfa adresi vede herkes tarafindan bilinir..
bence kendi makinanizin mac adresini bu ayarlardan ogreniniz vede kablosuzda erisebilirlikte mac adreslemeyi aktif hale getirip kendi mac adresinize sadece izin veriniz... eger aksini bilmiyorsam sizden baska kablosuz kimse baglanamaz tabiki aksini birisi soylemedigi surece..:)
kablosuz cikti mertlik bozuldu.. ben 5-6 ay benden kullananlarin farkina varmadim.. sonunda arastirarark bu sonucu buldum... daha iyi fikri olan varsa veya bu isleminde delindigini soyleyen varsa bizlere bilgi versin..
herkese iyi sorfler...
Mac fitreleme yaptiktan sonra, sizin modeme kimse baglanamiyacagindan adsl web arayuzune sizden baskasinin girmemesi gerekir.. Yoksa giriliyormu.!!!! eger oyle olsa her modem markasinin web ara yuz ip si bilindiginden herkes girebilirdi.. gibi geliyor.. cunku bu modem web giris ip leri her modem de genelde ayni.. yoksa sizin yaziunizi ben bbi ters anladim veya yanlis bilgiyemi sahibim.. bilgi verirseniz sevinirim..
quote:
Orjinalden alıntı: yabani
@ spyman
MAC adresi ile filtreleme yaptıktan sonra ağınıza sizin ethernet kartınızdan başkası bağlanamayacağından modem arayüzünüze sizden başkası giremez. Fakat modem arayüzünüze web erişimi serbest ise sizin dış ip'nizi (internetteki ip numaranızı yani)bilen birisi ulaşabilir. http://www.whatismyip.com/ adresine girip internet ip numaranızı öğrenebilirsiniz. explorerda adres satırına bu ip numarasını yazarak enter'layın. eğer modeminizin kontrol arayüzü ile karşılaşıyorsanız web erişimi serbest demektir. benim durumumda web erişimini kapatmak işime gelmiyor, onun yerine bulunmayacak bir şifre girmeyi yeğliyorum.
wireless bağlantı için ya windows'un programını yada intel'in programını kullanın. ben intel'in programını yeğliyorum, ayrıca driver'larınızı güncelleştirmenizi tavsiye ederim, bu güncelleştirme sonrasında intel wireless adaptörün arayüzü de değişecektir. sorununuz programsal da olabileceğinden faydası dokunabilir.
peki ustadlar bu wiresles şifre çözme nasıl luyor bizim bir arkadas yapıyor benım modemden nete baglanıyor :)) oyle bırsey varmı :)yada varda nasıl yapılıyor :(
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme