Şimdi Ara

'Word çalışma dosyasını oluşturamadı. Geçici ortam değişkenini denetleyin.' SORUN VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
14.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dünden itibaren Word'ü açıyorken "Word çalışma dosyasını oluşturamadı. Geçici ortam değişkenini denetleyin." diye hata mesajı almaya başladım. Bu hata her word açılışında çıkıyor. Excel Outlook Powerpoint gibi diğer office programlarını da denedim ama onlar düzgün açılıyorlar. Hata mesajını bir tek Word'ün açılışında alıyorum. İşletim sistemim Windows 7 64-bit.

'Word çalışma dosyasını oluşturamadı. Geçici ortam değişkenini denetleyin.' SORUN VAR

Bunun sebebi ve çözümü nedir? Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaskoo_87 -- 29 Ocak 2010; 21:21:17 >

• Ortam değişkenlerini görüntülemek veya değiştirmek için:

1. Bilgisayarım'ı sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.
    2. Gelişmiş sekmesini tıklatın.
    3. Ortam değişkenleri'ni tıklatın.

Üst kısımda yeni'ye tıklayınız ve değişken adı temp ve tmp olan , değişken değeri ise "%USERPROFILE%\Local Settings\Temp" olan 2 giriş ekleyiniz. Sorun büyük ihtimal düzelecektir. Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvanaLAB

Ortam değişkenlerini görüntülemek veya değiştirmek için:

1. Bilgisayarım'ı sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.
    2. Gelişmiş sekmesini tıklatın.
    3. Ortam değişkenleri'ni tıklatın.

Üst kısımda yeni'ye tıklayınız ve değişken adı temp ve tmp olan , değişken değeri ise "%USERPROFILE%\Local Settings\Temp" olan 2 giriş ekleyiniz. Sorun büyük ihtimal düzelecektir. Kolay gelsin.

Maalesef düzelmedi.
  • Umarım daha önceki girişleri silmişsinizdir. Bu arada işletim sisteminiz ve office sürümünüz ile ilgili daha ayrıntılı bilgi verirseniz daha sağlıklı yardımcı olabilirim.
  • quote:

Umarım daha önceki girişleri silmişsinizdir. Bu arada işletim sisteminiz ve office sürümünüz ile ilgili daha ayrıntılı bilgi verirseniz daha sağlıklı yardımcı olabilirim.

İşletim sistemim Windows 7 Ultimate 64-bit.
    Office paketim MS Office 2007.
  • Öncelikle aşağıdaki linki incelerseniz;

http://www.mahmutokumus.com/outlook-acilisinda-outlook-calisma-dosyasini-olusturamadi-gecici-ortam-degiskenini-denetleyin-hatasi/comment-page-1/

Yukarıdaki sorun hakkında çözüm yolları XP ve Vista için açıklanmış.

Vista için verilen kodu değişken değeri boşluğuna (ilk gösterdiğim yoldan yine) "%USERPROFILE%\Local Settings\Temp" yerine "%USERPROFILE%\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files" olarak girmeniz sorunu çözecektir. (Windows 7 ve Vista, konsol adresleri bakımından birbirlerine benzer.) (Değişken değerini kopyalarken tırnak işaretlerini almamaya özen gösteriniz) Değişken adı temp ve tmp olarak gireceğiniz 2 satır için değişken değerini aşağıdan kopyalayınız.

%USERPROFILE%\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files

• quote:

Öncelikle aşağıdaki linki incelerseniz;

http://www.mahmutokumus.com/outlook-acilisinda-outlook-calisma-dosyasini-olusturamadi-gecici-ortam-degiskenini-denetleyin-hatasi/comment-page-1/

Yukarıdaki sorun hakkında çözüm yolları XP ve Vista için açıklanmış.

Vista için verilen kodu değişken değeri boşluğuna (ilk gösterdiğim yoldan yine) "%USERPROFILE%\Local Settings\Temp" yerine "%USERPROFILE%\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files" olarak girmeniz sorunu çözecektir. (Windows 7 ve Vista, konsol adresleri bakımından birbirlerine benzer.) (Değişken değerini kopyalarken tırnak işaretlerini almamaya özen gösteriniz) Değişken adı temp ve tmp olarak gireceğiniz 2 satır için değişken değerini aşağıdan kopyalayınız.

%USERPROFILE%\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files

Onu denemiştim bende ama olmamıştı. Şimdi yine denedim yine olmadı.

• Dediğiniz yolu izlememe rağmen yine de aynı hata mesajı çıkmaya devam ediyor.

• Eğer Office 2007 kurulum CD'niz veya Setup Yükleme Dizininiz varsa onu açınız ve yükleme aşamasında Word'ü Onar veya kurulu Office uygulamalarını kaldır\değiştir bölümünden yalnızca Word'ü işaretleyip tekrar yüklemeye çalışmanız sorunu çözebilir. Birde bu yöntemi deneyin. (Office 2007 yükleme konsolu menüleri tam olarak aklımda değil, siz yinede demek istediğimi anladınız, uygulama basamaklarını kestirebilirsiniz.)( Office zaten PC'de yüklü olduğu için Office Kurulumunu açtığınızda onar-değiştir-kaldır menüleri gelir. Birde oradan deneyin.) Kolay gelsin.
  • quote:

Eğer Office 2007 kurulum CD'niz veya Setup Yükleme Dizininiz varsa onu açınız ve yükleme aşamasında Word'ü Onar veya kurulu Office uygulamalarını kaldır\değiştir bölümünden yalnızca Word'ü işaretleyip tekrar yüklemeye çalışmanız sorunu çözebilir. Birde bu yöntemi deneyin. (Office 2007 yükleme konsolu menüleri tam olarak aklımda değil, siz yinede demek istediğimi anladınız, uygulama basamaklarını kestirebilirsiniz.)( Office zaten PC'de yüklü olduğu için Office Kurulumunu açtığınızda onar-değiştir-kaldır menüleri gelir. Birde oradan deneyin.) Kolay gelsin.

Office CD'si ile onarım başarılı bir şekilde gerçekleştirildi ancak sorun maalesef düzelmiş değil. Hata mesajı çıkmaya devam ediyor.

• Sorun kurulum kaynaklı olmadığına göre sonradan yüklenmiş herhangi bir program yada yapmış olduğunuz bir ayar değişikliği neticesinde oluşmuş olabilir. Win7 64 Bit 'in çalışması ve sistem\yazılım optimizesi hakkında elimizde çok fazla veri yok. Size bu noktadan sonra şunu önerebilirim; (Ben sorunun işletim sistemi kaynaklı olduğunu düşünüyorum.)

Öncelikle sistem kayıt defterini CCleaner yada Advanced SystemCare ile güzelce taratıp temizleyiniz. (Internette kolaylıkla bulabilirsiniz.)

Eğer yakın bir tarihte Sistem Geri Yükleme yaptıysanız (her ihtimale karşı önemli verilerinizi yedekleyin), sorunun görülmediği tarihe gidiniz.

Benden bu kadar üstat. MSO'yu komple kaldırıp yüklemen birşeyi değiştirmez. Çözüm hakkında bir geçer yol bulduğumda buraya yazarım.
  • quote:

Öncelikle sistem kayıt defterini CCleaner yada Advanced SystemCare ile güzelce taratıp temizleyiniz. (Internette kolaylıkla bulabilirsiniz.)

Evet. Daha önceden 2 programı da kullanıyordum. Teşekkürler. Şimdi deniyecem.
  • CCleaner da fayda etmedi
  • Sorun hala devam ediyor...
  • Format at.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.