Şimdi Ara

Word'de Sayfa Numaralandırma ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
68.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • yardımcı olabildiysem ne mutlu arkadaşlar... :)
  • buyuksun... Tez yazan birçok kişinin hayır duasını alıyorsun..
  • office 2007'de bulamadım bir türlü arkadaşlar bunu yardımcı olur musunuz
  • çok çok teşekkür ederim,süper anlatılmış :)
  • Sağol valla bitirme projesi teslim ediyorum ilaç gibi geldin.
  • Ben de teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz_ksk

İnternette bulduğum şu cevap sayesinde sorunumu giderdim..

SORU :

Elimde 100 sayfalık bir word belgesi var.
    Belgenin ilk 3 sayfasında sayfa numaraları çıkmasın,
    3-7 arasındaki sayfaların de sayfa numaraları roma rakamlarıyla olsun ve II den başlasın, sonraki sayfalar normal rakamlarla olsun ve 1'den başlasın istiyorum. bir türlü yapamadım çözümü varmı acaba?

CEVAP :

Öncelikle Sayfalarında farklı sayfa numaraları gösterebilmek için belgeni bölümlere ayırman gerekir. Örneğin senin belgende 1,2 ve 3 ilk bölümde 4,5,6 ve 7 ikinci bölümde geriye kalan sayfaların üçüncü bölümde olacak şekilde ayırman gerekir. Bölüm oluşturmayı ekle menüsünden kesme diyerek yapabilirsin. Örneğin 3 numaralı sayfanın en son noktasına gelip ekle/kesme ve sürekliyi işaretlersen ilk 3 sayfa bir bölüm geriye kalanlar ikinci bölümde olacaktır. Aynı işlemi 7 numaralı sayfanın da en sonuna gelerek tekrarlarsan üçüncü bölümü de oluşturmuş olacaksın. Sayfa numaralarını şimdi ekleyebilirsin. İkinci bölümdeki herhangi bir sayfaya gelip ekle/sayfa numaraları dedikten sonra konumu önce belirt ardından biçim düğmesine basarak biçimlendir. Sayı biçimi seçtikten sonra başlangıcı önceki bölümden değil I’ den itibaren başlat. Üçüncü bölümde aynı işlemi tekrarlaman gerekir. Ekle/sayfa numaraları dedikten sonra biçimlendirmek için biçim düğmesi. Sayı biçimini ve ardından başlangıcı 1’ den itibaren başlaması ayarını gerçekleştir. Bu işlemleri yaptığında her sayfada sayfa numarasını göreceksin. Word bölümlerde farklı sayfa numaraları yapsa da her sayfaya sayfa numarası ekler. Bir tanesini silmeye kalkarsan hepsini siler. Ama ilk bölümdeki sayfa numaralı kaldırman yine de mümkündür. Sayfa numarası eklediğinde altbilgi-üstbilgi araç çubuğu ekranda gözükecektir. Göremiyorsan görünüm altbilgi-üstbilgi diyerek görebilirsin. İkinci bölümdeki herhangi bir sayfadaki sayfa nosunu seçip araç çubuğundan öncekine bağla butonunu (yani sağdan beşinci) tıkladığında bölümlerdeki sayfa numaraları artık birbirinden bağımsız hareket edeceklerdir. Birinci bölümdeki herhangi bir sayfadaki sayfa no sunu artık silebilirsin.

Yardımcı olmasını dilerim.

vallahi billahi çok büyük sevaba girdin canım kardeşim... sağ ol eksik olma...

• ne kadar çok kişinin işine yaramış cevabım

rica ederim arkadaşlar ne demek...
  • dostum bende ekle menüsünde KESME komutu yok onu nasıl halledecez. (office 2010)
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyking2107

dostum bende ekle menüsünde KESME komutu yok onu nasıl halledecez. (office 2010)

NEYSE BULDUM Sayfa Düzeni Altında '' kesmeler'' yazıyor. bulamayan vardır yazayım dedim. bu arada çok sevab kazandın bu konuyu açmakla :)
  • Arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilecek var mi
  • Arkadaş yardımcı olmuş zaten herkese :) daha ne yardımı istiyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz_ksk

İnternette bulduğum şu cevap sayesinde sorunumu giderdim..

SORU :

Elimde 100 sayfalık bir word belgesi var.
    Belgenin ilk 3 sayfasında sayfa numaraları çıkmasın,
    3-7 arasındaki sayfaların de sayfa numaraları roma rakamlarıyla olsun ve II den başlasın, sonraki sayfalar normal rakamlarla olsun ve 1'den başlasın istiyorum. bir türlü yapamadım çözümü varmı acaba?

CEVAP :

Öncelikle Sayfalarında farklı sayfa numaraları gösterebilmek için belgeni bölümlere ayırman gerekir. Örneğin senin belgende 1,2 ve 3 ilk bölümde 4,5,6 ve 7 ikinci bölümde geriye kalan sayfaların üçüncü bölümde olacak şekilde ayırman gerekir. Bölüm oluşturmayı ekle menüsünden kesme diyerek yapabilirsin. Örneğin 3 numaralı sayfanın en son noktasına gelip ekle/kesme ve sürekliyi işaretlersen ilk 3 sayfa bir bölüm geriye kalanlar ikinci bölümde olacaktır. Aynı işlemi 7 numaralı sayfanın da en sonuna gelerek tekrarlarsan üçüncü bölümü de oluşturmuş olacaksın. Sayfa numaralarını şimdi ekleyebilirsin. İkinci bölümdeki herhangi bir sayfaya gelip ekle/sayfa numaraları dedikten sonra konumu önce belirt ardından biçim düğmesine basarak biçimlendir. Sayı biçimi seçtikten sonra başlangıcı önceki bölümden değil I’ den itibaren başlat. Üçüncü bölümde aynı işlemi tekrarlaman gerekir. Ekle/sayfa numaraları dedikten sonra biçimlendirmek için biçim düğmesi. Sayı biçimini ve ardından başlangıcı 1’ den itibaren başlaması ayarını gerçekleştir. Bu işlemleri yaptığında her sayfada sayfa numarasını göreceksin. Word bölümlerde farklı sayfa numaraları yapsa da her sayfaya sayfa numarası ekler. Bir tanesini silmeye kalkarsan hepsini siler. Ama ilk bölümdeki sayfa numaralı kaldırman yine de mümkündür. Sayfa numarası eklediğinde altbilgi-üstbilgi araç çubuğu ekranda gözükecektir. Göremiyorsan görünüm altbilgi-üstbilgi diyerek görebilirsin. İkinci bölümdeki herhangi bir sayfadaki sayfa nosunu seçip araç çubuğundan öncekine bağla butonunu (yani sağdan beşinci) tıkladığında bölümlerdeki sayfa numaraları artık birbirinden bağımsız hareket edeceklerdir. Birinci bölümdeki herhangi bir sayfadaki sayfa no sunu artık silebilirsin.

Yardımcı olmasını dilerim.

hocam senden Allah razı olsun

• teşekkürler
  • @deniz_ksk

Belki başlık hortlatmak olabilir ama ellerine sağlık. Bulduğun bilgiyi burada da paylaşmışsın. Ben de sayende sorunu çözdüm. Teşekkür ediyorum.
  • Arkadaşlar merhaba.
    Bana ACİLLL olarak yardımınız lazım.
    Tezimi teslim edeceğim ve sayfa numarası kısmında bir sorunla karşılaştım.
    Sayfa nuaralrı verdim hiçbir sıkıntım yok romen rakamı ve norma rakam olarak fakat ben sayfanın iki yönünü de kullanarak tez yazıyorum. ve doğal olarak bazı başlıklar sadece sayfanın sağından başlaması gerekiyor ve yine doğal olarak arada boş sayfalar bırakmam gerekiyor. Bu sayfalarda sayfa numarası yazmaması gerekli. Bu boş sayfalardaki numaraları nasıl silebilirim..
    Şimdiden Teşekküler...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.