Merhaba arkadaşlar. Wordpress sitemdeki haberlerin başlıklarının haber fotoğrafına gömülü, açıklamalarının da fotoğrafın üzerine imleçle gelince belirmesini istiyorum. Kullandığım EasyMag (http://demo.daisythemes.com/easymag/) temasının demo sayfasında, site benim istediğim gibi görünüyor ancak benim sitem böyle görünüyor delikafasi.com
Bir de tema ayarlarını ve menüleri her ne kadar kurcaladıysam da beceremedim. Benim sitemde haberler yukarıdan aşağıya sıralanmış vaziyette. Ben üstte bahsettiğim gibi yazıları fotoğrafa gömüp, yazılardan açılan yere 2. 3. sütunları yerleştirip, sayfayı haber bakımından daha yoğun hale getirmek istiyorum. Yani siteye ziyaretçi gelince canlı, dolu dolu, yazıdan çok resim olan rengarenk bir site görsün istiyorum. Hürriyet, onedio, ofpof, dailydot tadında yani. Mesela şu anda sadece sol kısımda fotoğraflar var yukarıdan aşağıya doğru. Orta kısımda yazılar sağda da ara, son yazılar, son yorumlar vs.
Bu dediklerimi plugin (Eklenti) ile mi yapıyorlar yoksa temanın kendi ayarlarından mı oluyor?
Kod vs hiç bilmiyorum, kafamda bir fikirle yola çıktım. İşin sıkıntılı kısmı, neyi bilmediğimi de bilmiyorum. Bu dediklerimi neyi öğrenerek halledebileceğimi bilsem o konuda kendimi eğiteceğim ama onu da bilmiyorum.
"Şu konularda kendini eğitebilirsin, şunu öğrenebilirsin" şeklinde yol gösterirseniz minnettar olurum.
Merhaba,
Söyledikleriniz bu temada eklenti ile değil, temanın kendisi tarafından yapılıyor.
Öncelikle temanın bir kullanma kılavuzu ve readme dosyası olabilir buralara bakın. (sizinkinde pek birşey yazmıyor gibi)
Sonta tema ayarlarını ve temanın kendine özgü ayarlar menüsünü iyice karıştırın.
Temanın mözelliklerini gözlemleyebilmek için "örnek veri yükleme" gibi seçenekleri olabilir.
Post'a bir "Öne Çıkarılmış Görsel" yüklemeniz gerekebilir. (Her post'un isteğe bağlı bir "Öne Çıkarılmış Görsel"i olabilir, tema bunu değerlendirir.)
Bazı temalarda her post için (post ekranında) ayrı bir şablon seçiliyor olabilir.
Wordpress ayarlarından temanın sağladığı yerleşim bölgelerine, çeşitli bölümler yerleştirilebilir (son postlar, yorumlar vs...)
Temanın kendine ait bir sitesi varsa oradan nasıl kullanıldığını ve varsa extra özellijklerini öğrenmeye çalışın. Temayı ayarlarını iyice kurcalayın. Temayı etkin kullanamadıysanıoz başka bir tema deneyin.
Merhaba.
Yaşadığınız sorun büyük ihtimal temanın Wordpress entegrasyonu ile alakalı. Temanın framework, eklentilerini tamamen kurup aktifleştirdiğinizden emin değilseniz bir göz atın derim. Eğer bu konularda hiç bir bilgiye sahip değilseniz, pm atın yardımcı olabilirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme