Şimdi Ara

WoW Raiding Hakkında,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 9-10 aydır wow oynuyorum.85 level Orc Warlock ile oynuyorum.PvP'den çok PvE seviyorum ama PvE yapmaya korkuyorum.

Korkum şu, daha önce wotlk'de zul gurub hariç hiçbir raide girmedim.Hep heroic yaptım.Heroicler dungeon finder ile kolay bulunuyor, ama raidler hakkında hiçbir şey bilmiyorum.Guildlerde sanırım raid saatleri falan oluyormuş.Bu gerçek hayatımızı çok etkilemez mi? Yani işimiz falan çıkabilir her saat, belirli bir saatte bilgisayar başında olmak çok zor olmaz mı? Raiding guildlerinde nasıl geçiyor gününüz,raidler nasıl yapılıyor,guilde girmeden raid yapmak çok mu zordur? Bana wowda bir raiderın neler yaptığını falan anlatırsanız çok sevinirim.İyi günler.

• Adamlar günleri ve saatleri söylüyorlar zaten uymazsa girmezsin, işin çıkarsa da gitmezsin raidlere olur biter. Zorla oturacak halin yok bilgisayar başında. Tabi raide girdin mi de saati dolmadan çıkarsan hoş karşılanmaz. Sonuçta senin dışındaki 9/24 adam kendini o saatler arasında ayarladılar. Saati bitmeden çıkman gerektiğini bile bile raide girersen, raidin ortasında işim var diye çıkarsan ve de bunu tekrarlarsan guildden atarlar.

Wotlk zamanında guild olmadan da raid yapabiliyordun rahatça, şimdiki durum nedir bilemem ama çok da zevkli olmaz senin için; çünkü en ufak hataya tolerans gösterilmez, 1-2 wipe yiyince raid iptal olur, itemlarda kargaşalar çıkabilir gibi bir ton kıl-tüy muhabbeti vardır guildsiz raid yapmanın...

Raidlere girmeden önce hangi instance'a gireceğin bellidir zaten. O instancedaki boss taktiklerini önce okuyup üstüne youtube vb sitelerden izlersen ki bunu yapman lazım kendini hazırlamış olursun ve ortada amel amel dolanmazsın nerede ne yapmam gerekiyordu diye. Falan filan işte, bir raiderın günlüğü der gibi sormuşsun zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Genesis.
    Guildlerde sanırım raid saatleri falan oluyormuş.Bu gerçek hayatımızı çok etkilemez mi? Yani işimiz falan çıkabilir her saat, belirli bir saatte bilgisayar başında olmak çok zor olmaz mı? Raiding guildlerinde nasıl geçiyor gününüz,raidler nasıl yapılıyor,guilde girmeden raid yapmak çok mu zordur? Bana wowda bir raiderın neler yaptığını falan anlatırsanız çok sevinirim.İyi günler.

Hemen anlatayım kardeşim.

İlk önce sağ solda,forumlarda,trade kanalında falan böyle şişinme reklamlar görüyosun"Her zaman progressin lideri olmuş XXX guildi classına hakim oyuncular arıyor,falanca.com'a başvuruda bulunun"falan diye.Sonra gidiyosun falanca.com a karşına iş başvurusu gibi başvuru formu çıkıyor.Dolduruyosun onu annenin kızlık soyadına kadar gönderiyosun.Başvuru birkaç tane abuk sabuk yorum eşliğinde bir süre sonra kabul ediliyor giriyosun guilde.

İlk 1-2 hafta otorite gösterisi yapmak için almıyolar falan seni raide "Yoh öyle hemen gelip raide girmek birader"misali.Neyse sonradan girmeye başlıyorsun ufaktan ama oda nesi bir bakıyosun o classına hakim adam arayanların daha kendilerinin hiç bişeyden haberi yok Üstüne birde gerçek hayatta hiçbirşey olamayıp oyunda abileri tarafından officer yapılmış komplekslimi kompleksli,ukalamı ukala bir officer veriyolarki başına evlere şenlik.Neyse hadi diyosun usül böyle demekki.

Gel zaman git zaman,ortama ufaktan ayak uydurmaya başlıyorsun.Çok isteklisin her raide geliyorsun çoğunlukla işini gücünü aksatıp ama oda nesi üzülerek birşey daha farketmeye başlıyosunki çarşamba günü farm bossları kesildikten millet itemleri cukkaladıktan sonraki günlerde yani progress bossunun denenip kesilmeye çalışılacağı o günlerde ortalarda kimsecikler kalmamışşşşş

Kafanda tilkiler gezmeye sorular sorulmaya başlamıştır artık.Ah o tilkiler yomu o tilkiler çok tehlikelidirler,bir kere girdilermi adamın kafasına çıkmazlar bir daha.Ama isyankarlık potansiyelin düşük düzeydedir hala,öyle inandırmışlardır çünkü seni "Hardcore"olduklarına,gözünle gördüğün halde inanmazsın noobluklarına.O "Clasına hakim adam arıyoruz"naraları atanlarda ufaktan anlamaya başlamışlardır ama denyoluklarını artık,pek dilleri uzanmaz sana laf söyleyemeye hiç birinin.

Neyse efendim bir süre sonra bu çakma hardcorelar"Karım kızıyo,kız arkım"küsüyo gibi abuk sabuk nedenlerle sapır sapır dökülmeye başlar haftalarca raidlere gelmemeye başlarlar.Cukkalayacağı kadar itemide cukkalamışlardır zaten.Nerede olduklarını GM dahi bilmemekte,çaresizce ventten falancayı gören duyan oldumu diye millete sormaktadır.Yakında dönecekler,devam edicez falan gibi yalanlarla millet bir süre daha uyutulmaya çalışılınır.Taki bu çakma hardcoreların accountlarını peşi sıra,kimseciklere söylemeden,accountların cep telefonuyla takas edildiği seviye yerlerde bir sitede satışa çıkardıkları anlaşılıncaya kadar.

Kan beynine sıçramıştır artık."Bunun içinmiydi lan 10 aydır yaptığınız artislikler!"dersin.O kadar dellenmişsindirki o an yanında olsalar sonucunun ne olacağını düşünmeden dalarsın hepsine.Kopuş yaşanmıştır artık,bağlasalar durmazsın.Herşeyin farkındasındır artık,bu işin başka yere gitsende böyle olacağını bilirsin.

Sonuçta bu işin yapılmıya değmeyecek kadar berbat birşey olduğunu anlarsın artık.Değse bile böyle insanlarla değmeyeceğine kesin kanaat getirmişsindir.Çoook öncelerden yapmaya başlaman gereken zevkine oynamaya başlarsın.Mutlu mesut bir noobsundur artık,eskisi gibi epiclerin falan yoktur öyle,geriye kalan tek mirasın oyunculuğundur

Önemli not:Yazıda hiç kimseye veya kuruma herhangi bir imada bulunmaya çalışılmamıştır.Kişiler ve kurumlar tamamen hayal ürünüdür
    Arkadaş sormuş,elimden geldiğince esprili bir şekilde anlatmaya çalıştım umarım beğenirsiniz.

• Grommash cok güzel yazmışsın ancak ben ''Yazıda hiç kimseye veya kuruma herhangi bir imada bulunmaya çalışılmamıştır.Kişiler ve kurumlar tamamen hayal ürünüdür'' kısmına pek inanmadım acıkcası sanki bi yasanmıslık var

NOT: Not olarakta sunu söyliyim pug olarak girmek icin büyük ihtimal kesicekleri bossların achielerini isterler achieleri gösteremeyecegin icin raide almazlar (ancak taktikleri cok iyi okursan anlatarak belki ikna edebilirsin) eger achie istemezlerse zaten o gruptan pek bi b.k olucagını sanmam En iyisi casual bi guild bulup taktikleri okuyup o insanlarla birlikte raidlere baslamaktır.(neden casual dersen sonuc olarak bu bi oyun yani bence casual olmak daha iyi olur gibi geliyo yalnız söyle bi konu var casual derken herkesin kafasına göre takıldıgı bi ortamdan bahsetmiyorum haftada 2-3 gün aksam belli saatler arası toplanıp raid yapılan bi ortamdan bahsediyorum)

• Hardcore bir guilde girmede ne yaparsan yap,ben bc zamanında ve wotlk zamanında raidlerde progress den çok o muhabbeti özledim,çok zevkliydi gerçekten,sonuçta bu bir oyun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Grommash

quote:

Orijinalden alıntı: Genesis.
    Guildlerde sanırım raid saatleri falan oluyormuş.Bu gerçek hayatımızı çok etkilemez mi? Yani işimiz falan çıkabilir her saat, belirli bir saatte bilgisayar başında olmak çok zor olmaz mı? Raiding guildlerinde nasıl geçiyor gününüz,raidler nasıl yapılıyor,guilde girmeden raid yapmak çok mu zordur? Bana wowda bir raiderın neler yaptığını falan anlatırsanız çok sevinirim.İyi günler.

Hemen anlatayım kardeşim.

İlk önce sağ solda,forumlarda,trade kanalında falan böyle şişinme reklamlar görüyosun"Her zaman progressin lideri olmuş XXX guildi classına hakim oyuncular arıyor,falanca.com'a başvuruda bulunun"falan diye.Sonra gidiyosun falanca.com a karşına iş başvurusu gibi başvuru formu çıkıyor.Dolduruyosun onu annenin kızlık soyadına kadar gönderiyosun.Başvuru birkaç tane abuk sabuk yorum eşliğinde bir süre sonra kabul ediliyor giriyosun guilde.

İlk 1-2 hafta otorite gösterisi yapmak için almıyolar falan seni raide "Yoh öyle hemen gelip raide girmek birader"misali.Neyse sonradan girmeye başlıyorsun ufaktan ama oda nesi bir bakıyosun o classına hakim adam arayanların daha kendilerinin hiç bişeyden haberi yok Üstüne birde gerçek hayatta hiçbirşey olamayıp oyunda abileri tarafından officer yapılmış komplekslimi kompleksli,ukalamı ukala bir officer veriyolarki başına evlere şenlik.Neyse hadi diyosun usül böyle demekki.

Gel zaman git zaman,ortama ufaktan ayak uydurmaya başlıyorsun.Çok isteklisin her raide geliyorsun çoğunlukla işini gücünü aksatıp ama oda nesi üzülerek birşey daha farketmeye başlıyosunki çarşamba günü farm bossları kesildikten millet itemleri cukkaladıktan sonraki günlerde yani progress bossunun denenip kesilmeye çalışılacağı o günlerde ortalarda kimsecikler kalmamışşşşş

Kafanda tilkiler gezmeye sorular sorulmaya başlamıştır artık.Ah o tilkiler yomu o tilkiler çok tehlikelidirler,bir kere girdilermi adamın kafasına çıkmazlar bir daha.Ama isyankarlık potansiyelin düşük düzeydedir hala,öyle inandırmışlardır çünkü seni "Hardcore"olduklarına,gözünle gördüğün halde inanmazsın noobluklarına.O "Clasına hakim adam arıyoruz"naraları atanlarda ufaktan anlamaya başlamışlardır ama denyoluklarını artık,pek dilleri uzanmaz sana laf söyleyemeye hiç birinin.

Neyse efendim bir süre sonra bu çakma hardcorelar"Karım kızıyo,kız arkım"küsüyo gibi abuk sabuk nedenlerle sapır sapır dökülmeye başlar haftalarca raidlere gelmemeye başlarlar.Cukkalayacağı kadar itemide cukkalamışlardır zaten.Nerede olduklarını GM dahi bilmemekte,çaresizce ventten falancayı gören duyan oldumu diye millete sormaktadır.Yakında dönecekler,devam edicez falan gibi yalanlarla millet bir süre daha uyutulmaya çalışılınır.Taki bu çakma hardcoreların accountlarını peşi sıra,kimseciklere söylemeden,accountların cep telefonuyla takas edildiği seviye yerlerde bir sitede satışa çıkardıkları anlaşılıncaya kadar.

Kan beynine sıçramıştır artık."Bunun içinmiydi lan 10 aydır yaptığınız artislikler!"dersin.O kadar dellenmişsindirki o an yanında olsalar sonucunun ne olacağını düşünmeden dalarsın hepsine.Kopuş yaşanmıştır artık,bağlasalar durmazsın.Herşeyin farkındasındır artık,bu işin başka yere gitsende böyle olacağını bilirsin.

Sonuçta bu işin yapılmıya değmeyecek kadar berbat birşey olduğunu anlarsın artık.Değse bile böyle insanlarla değmeyeceğine kesin kanaat getirmişsindir.Çoook öncelerden yapmaya başlaman gereken zevkine oynamaya başlarsın.Mutlu mesut bir noobsundur artık,eskisi gibi epiclerin falan yoktur öyle,geriye kalan tek mirasın oyunculuğundur

Önemli not:Yazıda hiç kimseye veya kuruma herhangi bir imada bulunmaya çalışılmamıştır.Kişiler ve kurumlar tamamen hayal ürünüdür
    Arkadaş sormuş,elimden geldiğince esprili bir şekilde anlatmaya çalıştım umarım beğenirsiniz.

Helal olsun aynaya bakıyormuşum gibi oldum

• lvl 85, ırkına hakim orcları guildimize bekliyoruz :P

şaka bir yana, düzenli çalışan bir guildde önceden oyun içi takvimden ve ya guild forumlarından raid başlıkları gün gün açılır. ordaki saatlerde sana uygun olanları kabul edersin. kabuller, raid grubunu kurmaya yeterliyse raide gidilir. fazla varsa raid lideri aralarından seçme yapar. az ise gidilmez ve ya dışarıdan (pug) adam alınır.

böyle yürür yani, gitmeden önce bi taktik falan okursan izlersen faydasını görürsün. ama raid lideri gerekirse anlatadabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WoW Game Time Hakkında
    3 yıl önce açıldı
    wow private server önerisi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.