Şimdi Ara

WWDC 2012'de Apple TV için yazılım geliştirme aracı duyurulabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

•  Apple’ın geliştiricilere yönelik düzenlediği, WWDC 2012’de Apple TV için yazılım geliştirmeye imkan verecek olan bir  aracın etkinliğin gündeminde yer alması bekleniyor.

WWDC 2012’de sunulması beklenen bu yeni yazılım geliştirme aracı ile Apple TV’ye Appstore yolunun açılması ve cihazın sadece firma'nın sunduğu güncellemeler dışında üçüncü parti uygulamalara sahip olması söz konusu. Apple’ın mobil cihazlardaki A5 işlemcisinin tek çekirdekli versiyonunu bünyesinde barındıran Apple TV’de Jailbreak ile çeşitli üçüncü parti uygulamaları yüklemek şu an mümkün olsa da bu işlemin mobil cihazlara göre daha çok bilgi birikimi gerektirmesinden dolayı kullanıcılar uzak duruyor. WWDC 2012'de duyurulması beklenen yazılım geliştirme aracı ile Apple TV’nin şu anki konumundan daha önemli bir yere gelmesi de beklentiler arasında.

Henüz dedikodu niteliğinde olan bu bilgilerin ne kadar doğru olduğunu Pazartesi günü, Türkiye saati ile 20.00’de başlayacak olan WWDC 2012 etkinliğinde hep birlikte göreceğiz.

• Apple tv'de app store açılırsa, apple tv küçük çapta bir oyun konsolu olma yolunda gidebilir. ipad/iphone ile controller işlevi, 1080p'ye kadar çözünürlük desteği, en azından wii nin şimdiki halinden çok daha güzel görünümlü oyunlar geliştirilebilir. inşallah doğrudur
  • Apple daha geçen açıklama yaptı konsol falan boş iş diye ifanlar hala konsol diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pardus Linux

Apple daha geçen açıklama yaptı konsol falan boş iş diye ifanlar hala konsol diyor.

finux lar da daha ne olduğunu bilmeden yorum yapıyor. Apple konsol üretmenin gereksiz olduğunu düşünüyor, fakat ios platformunda binlerce oyun var. Adamların konsol üretmenin boş iş olduğunu söylemesinin sebebi bu.

Geçtiğimiz yıllarda ipad ve iphone'un psp ve nintendo nun en büyük rakipleri olduğunu da aynı konsol üretmeyi gerekli görmeyen firma söyledi.

Linux'u çok severim hatta hem ios hem de osx linux ile çok uzaktan da olsa akraba sayılırlar birçok ortak çalıştıkları alanlar vardır, ama fanboyluğun da hateboyluğun da trollük yapmanın da lüzumu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreampowder -- 11 Haziran 2012; 10:43:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

Apple daha geçen açıklama yaptı konsol falan boş iş diye ifanlar hala konsol diyor.

finux lar da daha ne olduğunu bilmeden yorum yapıyor. Apple konsol üretmenin gereksiz olduğunu düşünüyor, fakat ios platformunda binlerce oyun var. Adamların konsol üretmenin boş iş olduğunu söylemesinin sebebi bu.

Geçtiğimiz yıllarda ipad ve iphone'un psp ve nintendo nun en büyük rakipleri olduğunu da aynı konsol üretmeyi gerekli görmeyen firma söyledi.

Linux'u çok severim hatta hem ios hem de osx linux ile çok uzaktan da olsa akraba sayılırlar birçok ortak çalıştıkları alanlar vardır, ama fanboyluğun da hateboyluğun da trollük yapmanın da lüzumu yok.

Finux

Uygulamaların Diğer Apple cihazlarda kullanılma durumu söz konusu olursa ise (ki tahminimce bu olacak) gerçekten büyük iş başarırlar. Böylece, yeni konsol üretmek yerine, portatif cihazlar üzerinden, gelişmeye açık uygulamaları kullanma sayısı artar ve yaygınlaşır.. Hem apple'a hemde geliştiricilere yarayacaktır diye düşünüyorum..

• Evde Apple TV var sadece kurulumu yaptım sonra 1 kere bile açmadım nedense ısınamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: AktifProje

Evde Apple TV var sadece kurulumu yaptım sonra 1 kere bile açmadım nedense ısınamadım

ben olsam bir xbmc kurup denerdim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

quote:

Bir kere bu yorumdan fan boy olduğumu nereden çıkardın? İkinci olarak ben habere yazmadım bu yoruma üstte hala konsol diye direten fiOS'lara yazdım. Konsol ayrı bir olay ve hardcore oyunculuk gerektirir yoksa şuan bir TV'ye Android işletim sistemi koysalar aynı durum olmuş olur bu sadece Apple yapınca olacak bir şey değil bırakın şu firmaya fanlık etmeyi

• Apple Tv ile ilgili hiç bir şey duymadım ben etkinlikte. Umarım ben kaçırmışımdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.