Şimdi Ara

X-Fi kartlar ve Lossless müzik rehberi 'Audiophile' özel. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
7
Favori
4.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir sorum olucak.Elimde x-fi elite pro var 3 tane de 5+1 hoparlör..Z906 yı optik, z5500 ü coaxial ve megaworks thx 550 yi ise normal analog yoldan karta bağladım.Açınca hepsinden ses geliyor fakat böyle bir kullanma şekli karta herhangi bir zarar verir mi açıklamasını yaparsanız sevinirim.
  • carljohnson61, bunun karta zarar vereceğini düşünmüyorum, kartın çıkışları zaten sürekli sinyal üretiyor ve sen bu sinyalleri kullanıyorsun. Özellikle digital çıkışlarda, bir şekilde kısa devre yapmadığın sürece sorun olmayacaktır.

X-FI, arkadaşım audigy 2 zs ile bugun bir deneme yaptım. Malesef elimde hali hazırda kurulu windows 7 32 bit işletim sistemi vardı ve bunun üstünde deneme yaptım. Denediğim olay cızırtı sorunu idi, ve bugun saat gec olduğu için ses sistemine takmak yerine samsung kulaklık takarak müzik dinledim, senin foobar2000' de :)

Şöyle bir şey fark ettim sesi açtıkça arka plandan zırıltı geliyordu, sonra sesi iyice açtım ve zırıltı cidden vardı ve sonra bu zırıltının uzay montaj kasa olduğu için audigy 2 zs'nin line-in ve mic-in girişlerinin (boşta durmasına ragmen) neden olduğunu fark ettim.

Windows 7, ses panelinden mikrofon ve sinyal girişlerini kapadığımda ise bu zırıltı sorunu çözüldü, açıkçası mikrofon in girişinden boyle bir sorun çıkacağını düşünmemiştim, benzer sorun yaşayan arkladaşlar, yaptığım işlemi uygulayabilirler.

• Merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacak.Anlaşılan ses kartı geçmişiniz bayağı var gibi.

Ben müziği çok seven biriyim şuan pc'mde "creative soundblaster Z" var.Ama galiba bu kart oyun için ideal bir ses kartı.Daha kaliteli müzik deneyimi yaşayacağım bir ses kartı varmı?

Ses sistemim edifier DA5000 pro ,5.1 olmasına karşın stereo kullanıyorum (vatan bilgisayarda kalan sonuncuyuda ben aldım )

Normalde s530D alacaktım 2.1 ama türkiyede hiç bir yerde yok 2. el satanda sanki stereo speaker satıyor fahiş fiyattan .

Neyse konuyu uzatmayayım , bu ses kartının kalitesi artık tatmin etmiyor.Ve ses sistemim'dede direk speaker'a geçmek istiyorum buna uygun güzel ses kartı ve pc için kullanılmak üzere stereo hoparlör tavsiyesi bekliyorum sizden

Şimdiden teşekkürler.

• Cevabınız için teşekkür ederim bir sorum daha olucak.Bilgisayarın bütün parçaları ve hoparlörler aynı prizden gücü alıyor (pc ups'ye bağlı ama oda aynı prizden).Böyle kullanım elektrikte dalgalanmaya yada herhangi bir soruna yol açar mı?
  • carljohnson61, eve 3 fazlı elektirik gelmediği sürece bunun çok önemi yok, 10 farklı kablo ile 10 farklı prizden elektirik alsanda aynı fazdan elektirik çekeceksik burada kullandığın kablonun kalınlığı önemlidir, tüm bu setler toplamda elbette binlerce watt elektirik çekmez ancak yinede kalın ve yanmaz kablo kullanan bir uzatma kablosu ile prizden güç alman iyi olacaktır. Hatta ses sistemi kullandığın için bu prizde gürültü koruması ve kısa devre, yüksek akım gibi korumalar da olması önem arz etmektedir.

Kısaca Akım Korumalı Priz almanı ve kullanmanı öneririm.
     X-Fi kartlar ve Lossless müzik rehberi 'Audiophile' özel.

Üstte gösterdiğim ürünü (yada benzeriyatını) kullandıktan sonra, duvardan geçen kablonun ısınıp -ısınmadığını - tesisatı kullandığın odaya ait olan sigortaların ısınıp ısınmadığınıda bir elektirikçi çağırıp tesisatını kontrol ettirerek yaptırman en sağlıklısı olacaktır. Eğer elektirikçi duvar içi tesisatı yeterli görmezse daha kalın kablolar ile vede topraklı bağlantı yaparak ve sigortaları daha yuksek amperler ile değiştirerek tesisatında düzenleme yapabilir. Ama elindeki aynı prize taktığın ürünlerin watt değerlerini toplamanı öneririm, toplamda tüm cihazların çektiği akım 1000 watt ve üstü değilse en son yazdığım elektirikçi ile kontrol işini es geçebilirsin. Bunu hesaplamak için cihazların genellikle arka kısımlarında yazan değerlere bakarak yapabilirsin. (Ama her durumda akım korumalı priz şart! )

X-Fi kartlar ve Lossless müzik rehberi 'Audiophile' özel.  X-Fi kartlar ve Lossless müzik rehberi 'Audiophile' özel.

Üstte örnekte bilgisayar 350 watt ama psu kalitesiz olduğu için 400 watt (kabaca) harcıyor + televizyon 180 watt harcıyor = 580 watt ediyor, ben sadece 2 cihazı gösterdim ama sen bu şekilde tek bir prize takılı olan tüm cihazları resimdeki gibi watt değerlerine bakman ve toplaman yeterli.

EmuMaster
    Ses kartını değiştirmeden önce, o ses kartı ile nasıl daha iyi ses alırım bunu denemelisin. X-FI arkadaşımızın bir kaç konusu vardı, (mesajlarını arat) Creative ses kartları için çıkan son sürücüleri deneyebilirsin, firma dışında 3. şahıslar tarafından yapılmış ama beğeni görmüş sürücüler var bunları denemeni öneririm.

Ama herşeyden önce winamp + wasapi yada asio plugini ile yada foobarr2000 + wasapi yada asio pluginleri ile elindeki müzikleri tekrar bir denemeni öneririm.

wasapi ve asio pluginlerini kısaca açıklarsam, elindeki ses (örneğin cd) bunu winamp yada foobar2000 de çalmadan önce windows sesi bir takım işlemlerden geçirir. Bu kaliteli CD Playerlerin asla yapmadığı birşeydir.

Windowsta ise durum şu şekildedir

Forumda hem winamp için wasapi hem foobar2000 için asapi plugin konuları mevcut. Önce bunları deneyerek, ses kartının ne performans verdiğini göremeni öneririm.

Sonrasında genede ses kartın yeterli gelmez ise gelsin CD Playerlar gelsin Ses kartları :)

Neler tavsiye edebiliriz ? Essence STX II 7.1 olabilir - creative sound blaster zxr olabilir.

ses kartları
    http://www.sahibinden.com/bilgisayar-masaustu-donanim-ses-karti

CD Players
    http://www.sahibinden.com/ev-elektronigi?query_text=CD+PLAYER&viewType=Gallery

Ama son bir not: Yukarıda saydığım her kıstasın başında müziği dinlediğin digital dosya önemlidir, zaten MP3 dinliyorsan pek birşey beklememelisin çok kaliteli sistemlerde bile. Türkiyede en fazla bulunabilecek ve yine ülkemiz için en iyi kaynak sayılacak Kompak Diskler ve sunduğu kalitedir.

İnternette bulduğun FLAC, MP3, OGG yada başka bir formatta ses BIT değerleri yüksek olabilir ama (önceden dönüştürülmüş) düşük kalitede bir digital dosyanın tekrar ikinci defa (yüksek ayarlarda) konvert edilmesi ile çıkan sonuc yanıltıcı olacaktır. Şunu sorgula (internet ortamından muzik dosyası temin ediyorsan) bu indirdiğim dosyaların ASILLARI kalitelimiydi ? Önemli olan dosyanın aslının kaliteli olması (en azından cd kalitesinde) ve kayıpsız şekilde konvert edilmiş olması.

http://www.dr.com.tr/kategori/Muzik

• NEFRIT; vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim
  • Asio ve wasapi olayını öğrenmek iyi oldu.Winamp'a kaç saattir uğraşıyorum çalıştıramadım ama foobar2000'de dinleyebiliyorum şuan.Ama şunu söyleyim k-lite codec ile dinliyordum zaten ondaki lav kodeği ile bu foobar'ın asio'lu ve wasapi'li hali arasında hiç fark yok sanırım 2'side aynı mantıkla çalışıyor :D.

Essence STX II 7.1 güzel kart diyorlar , özellikle müzik için tavsiye ediliyor ama , sitedeki incelemesinde birisi şunu demiş ;

"Orijinalden alıntı: freshmind
    PCM1792ye 1000-1400 tl mi vereceğim ? Üstelik Internal bir karta ? Onun yerine Audio GDden kendime sağlam bir Sabre ES9018 ile External bir biçimde optik girişli (özellikle konsolu kullanmak için) çok yönlü bir sistem alırım. Daha iyi ses kalitesi ile... Maalesef ne kadar iyi olursa olsun, kasa içi çözümlere sokağa atılmış para gibi bakıyorum. Zamanında öyle bir hata yaptım ve kırılan umutlarla beraber geri gönderdim kartı. Altın, bakır, platin fark etmez. Sinyal sesi, dip ses, usb ve işlemciden gelen interference sesleri, buzzing (koca apartmanın topraklaması dahil) gibi olaylar kart isterse dünyada ki en iyi sesi üretsin işin tabiri caiz ise içine ediyor. Gerçi bu işin sadece içeride olması sebebi ile gelen olumsuzlukları. Kullanılan ortam gereksinimleri ve ses kalitesi ayrı bir nokta. Sadece bilgisayarda kullanmak üzere böyle bir sisteme bu parayı yatırmayacağım/yatıramayacağım gerçeği böyle bir kartı almamı engelleyen en büyük etmendir sanırsam."

Bendeki ses sisteminin ve ses kartının yetmediği aşikar.Aslında başta hata yaptım müzik dinlemek için 5.1 sistem almaya gerek yoktu , kafamdaki hem oyun hem müzik olsun diye almıştım ama %95 müzik dinlemek amaçlı kullandığım için keşke 1+1 speaker alsaydım diyorum kendi kendime.

Essence STX II 7.1 muadili x-fi titanium hd üretilmiş ama oda piyasada yok maalesef amazon'da var uçuk fiyat.Gerçi ikiside uçuk fiyat.Benim ses kartına vereceğim bütçe max 400 tl.

Pc'deki kullandığım kaynakların çoğu mp3 olsada 320.Ama Flac bulup indirmeye gayret ediyorum.Feci şekilde detaycı birisi olduğum için ilk başlarda ses kartı ve bu sistem güzel gelsede sanki şarkıdaki tüm detayları duyamadığımı hissettim.O yüzden bir üst segment olarak Hifi deneyimine geçip fiyat performans bir düzen kurmak istiyorum.Mesele kısaca bu deyim :).Cevap için teşekkürler bu arada.

• Benim şu ana kadar en iyi ses aldığım kart açıkçası Creative X-FI Xtreme Music olmuştur. Ancak sonradan X-FI adı altıyla çıkan yeni creative ürünlerindeki çiplerin gerçek X-FI çipi olmadığı fazla iyi ses vermedikleri gibi yorumları, burada da çok gördük. Belki ikinci elde X-FI Xtreme Music ses kartlarına bakabilirsin. 50 TL ile 90 TL arasında bir piyasası var, bu rakama alıpta denemekten bir zarar gelmez.

Özellikle X-FI Xtreme Music, Müzik modunda iken ve 5+1 kanalda ise, mp3 olsun CD olsun muzikleri kulağa çok güzel hale getirip çıkış veriyor, denemeni öneririm ama işte ben X-FI Xtreme Music'in Müzik modunu çok beğeniyorum cidden X-FI çipi orada kendisini gösteriyor ama kulak bu, benim beğendiğim tiz - bas ve vokal kalitesini bir başkası beğenmeyebilir, açıkçası bu modda iken müzik orjianllikten oldukça uzaklaşıyor bunu kesinlikle soylemem gerekli.

Ama nasıl ? Örneğin aslında çok kısık sesle olan bir enstrümanın sesini daha duyulabilir bir hale getiriyor, bunu yaparkende benim en başarılı bulduğum nokta ise X-FI Xtreme Music'de sesler birbirine girmiyor, yani ortalama bir kulağa sahip birisi bile çoğu enstrümanın sesini rahat bir şekilde ayrı - ayrı hissedebiliyor- duyabiliyor. Senin elindeki kartta böyle yapabiliyormu bilmiyorum. Bazı ses kartlarında bu sesler sanki birnirine yapışıkmış smanki hepsi aynı frekanstan yayın yapıyor gibi hissediyorum ama bunu X-FI Xtreme Music de asla yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: carljohnson61

Merhaba arkadaşlar bir sorum olucak.Elimde x-fi elite pro var 3 tane de 5+1 hoparlör..Z906 yı optik, z5500 ü coaxial ve megaworks thx 550 yi ise normal analog yoldan karta bağladım.Açınca hepsinden ses geliyor fakat böyle bir kullanma şekli karta herhangi bir zarar verir mi açıklamasını yaparsanız sevinirim.

Bu konuyu geçen arkadaşla PM'leştik, ayrı konu açmam gerekecek galiba. Linki buradan atarım.

Kısa cevap: Elite Pro'nun DAC'ı daha iyi olduğundan digital bağlamayıp, analog bağlantı ile kullanmanı öneririm. Ayrıca diğer unsurlarda var, konu linkini atınca okursun.

Yani 3 hoparlör setini bağlamışsın aynı kartttan aynı anda 3ünden de ses alıyorsun? Niye yaptın ki böyle birşey?

quote:

Orijinalden alıntı: NEFRIT

carljohnson61, bunun karta zarar vereceğini düşünmüyorum, kartın çıkışları zaten sürekli sinyal üretiyor ve sen bu sinyalleri kullanıyorsun. Özellikle digital çıkışlarda, bir şekilde kısa devre yapmadığın sürece sorun olmayacaktır.

X-FI, arkadaşım audigy 2 zs ile bugun bir deneme yaptım. Malesef elimde hali hazırda kurulu windows 7 32 bit işletim sistemi vardı ve bunun üstünde deneme yaptım. Denediğim olay cızırtı sorunu idi, ve bugun saat gec olduğu için ses sistemine takmak yerine samsung kulaklık takarak müzik dinledim, senin foobar2000' de :)

Şöyle bir şey fark ettim sesi açtıkça arka plandan zırıltı geliyordu, sonra sesi iyice açtım ve zırıltı cidden vardı ve sonra bu zırıltının uzay montaj kasa olduğu için audigy 2 zs'nin line-in ve mic-in girişlerinin (boşta durmasına ragmen) neden olduğunu fark ettim.

Windows 7, ses panelinden mikrofon ve sinyal girişlerini kapadığımda ise bu zırıltı sorunu çözüldü, açıkçası mikrofon in girişinden boyle bir sorun çıkacağını düşünmemiştim, benzer sorun yaşayan arkladaşlar, yaptığım işlemi uygulayabilirler.

Aynen aklıma getirdim bunu, yazılımında bug mı var bilmiyorum ama X-FI da da vardı bu, dediğin gibi microphone, line-out gibi çıkış grişleri off yapınca düzeliyor. Ama bu cızırtı değil, "hissing" diye geçiyor. Tamamen farklı birşey.

quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster

Merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacak.Anlaşılan ses kartı geçmişiniz bayağı var gibi.

Ben müziği çok seven biriyim şuan pc'mde "creative soundblaster Z" var.Ama galiba bu kart oyun için ideal bir ses kartı.Daha kaliteli müzik deneyimi yaşayacağım bir ses kartı varmı?

Ses sistemim edifier DA5000 pro ,5.1 olmasına karşın stereo kullanıyorum (vatan bilgisayarda kalan sonuncuyuda ben aldım )

Normalde s530D alacaktım 2.1 ama türkiyede hiç bir yerde yok 2. el satanda sanki stereo speaker satıyor fahiş fiyattan .

Neyse konuyu uzatmayayım , bu ses kartının kalitesi artık tatmin etmiyor.Ve ses sistemim'dede direk speaker'a geçmek istiyorum buna uygun güzel ses kartı ve pc için kullanılmak üzere stereo hoparlör tavsiyesi bekliyorum sizden

Şimdiden teşekkürler.

Yeni yazılım kullanıyor o kart ve yeni yazılımda bit-perfect playback seçenği kısıtlandırılmış durumda, yapabileceğin pek birşey yok o yüzdendir k iCreative'in yeni kartlarını önermiyorum, çok güzel donanım DAC kullanıyrlar ama driver+yazılım donanımın potansiyelini kullanamıyor gibi görüyorum. Arkadaşında dediğin gibi foobar2k + wasapi exclusive (event) ya da asio driverın varsa bunlarla müzik çal. Lossless olmasına dikkat et, dinlediğin parçaları bilmiyorum ve bazen cd rip ya da hq parçalar bulmak zor olabiliyor.

Yeni hoparlör istiyorsun? Çoğunlukla stereo kullanıyorum dedin, Hi-Fi speaker (full range) alacaksın o zaman, monitor yani bir nevi. Zaten piyasada şu an güzel 5.1 surround sistem yok, Z906 var sadece. Ev surround sistemleri ise pahalı.

quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster

Asio ve wasapi olayını öğrenmek iyi oldu.Winamp'a kaç saattir uğraşıyorum çalıştıramadım ama foobar2000'de dinleyebiliyorum şuan.Ama şunu söyleyim k-lite codec ile dinliyordum zaten ondaki lav kodeği ile bu foobar'ın asio'lu ve wasapi'li hali arasında hiç fark yok sanırım 2'side aynı mantıkla çalışıyor :D.

Essence STX II 7.1 güzel kart diyorlar , özellikle müzik için tavsiye ediliyor ama , sitedeki incelemesinde birisi şunu demiş ;

"Orijinalden alıntı: freshmind
    PCM1792ye 1000-1400 tl mi vereceğim ? Üstelik Internal bir karta ? Onun yerine Audio GDden kendime sağlam bir Sabre ES9018 ile External bir biçimde optik girişli (özellikle konsolu kullanmak için) çok yönlü bir sistem alırım. Daha iyi ses kalitesi ile... Maalesef ne kadar iyi olursa olsun, kasa içi çözümlere sokağa atılmış para gibi bakıyorum. Zamanında öyle bir hata yaptım ve kırılan umutlarla beraber geri gönderdim kartı. Altın, bakır, platin fark etmez. Sinyal sesi, dip ses, usb ve işlemciden gelen interference sesleri, buzzing (koca apartmanın topraklaması dahil) gibi olaylar kart isterse dünyada ki en iyi sesi üretsin işin tabiri caiz ise içine ediyor. Gerçi bu işin sadece içeride olması sebebi ile gelen olumsuzlukları. Kullanılan ortam gereksinimleri ve ses kalitesi ayrı bir nokta. Sadece bilgisayarda kullanmak üzere böyle bir sisteme bu parayı yatırmayacağım/yatıramayacağım gerçeği böyle bir kartı almamı engelleyen en büyük etmendir sanırsam."

Bendeki ses sisteminin ve ses kartının yetmediği aşikar.Aslında başta hata yaptım müzik dinlemek için 5.1 sistem almaya gerek yoktu , kafamdaki hem oyun hem müzik olsun diye almıştım ama %95 müzik dinlemek amaçlı kullandığım için keşke 1+1 speaker alsaydım diyorum kendi kendime.

Essence STX II 7.1 muadili x-fi titanium hd üretilmiş ama oda piyasada yok maalesef amazon'da var uçuk fiyat.Gerçi ikiside uçuk fiyat.Benim ses kartına vereceğim bütçe max 400 tl.

Pc'deki kullandığım kaynakların çoğu mp3 olsada 320.Ama Flac bulup indirmeye gayret ediyorum.Feci şekilde detaycı birisi olduğum için ilk başlarda ses kartı ve bu sistem güzel gelsede sanki şarkıdaki tüm detayları duyamadığımı hissettim.O yüzden bir üst segment olarak Hifi deneyimine geçip fiyat performans bir düzen kurmak istiyorum.Mesele kısaca bu deyim :).Cevap için teşekkürler bu arada.

WASAPI Exclusive ve ASIO çalışma mantığını konuda açıkladım.
    Adam doğru demiş, bende katılyırum zaten almayın diyorum internal kart. Fakat external oalrak o alacağı DAC'ın surround desteğ ivar mı? Yazılım desteğ ivar mı? Çünkü çoğu plug&play dir. Sırf stereo takılacaksan sorun yok zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: NEFRIT

Benim şu ana kadar en iyi ses aldığım kart açıkçası Creative X-FI Xtreme Music olmuştur. Ancak sonradan X-FI adı altıyla çıkan yeni creative ürünlerindeki çiplerin gerçek X-FI çipi olmadığı fazla iyi ses vermedikleri gibi yorumları, burada da çok gördük. Belki ikinci elde X-FI Xtreme Music ses kartlarına bakabilirsin. 50 TL ile 90 TL arasında bir piyasası var, bu rakama alıpta denemekten bir zarar gelmez.

Özellikle X-FI Xtreme Music, Müzik modunda iken ve 5+1 kanalda ise, mp3 olsun CD olsun muzikleri kulağa çok güzel hale getirip çıkış veriyor, denemeni öneririm ama işte ben X-FI Xtreme Music'in Müzik modunu çok beğeniyorum cidden X-FI çipi orada kendisini gösteriyor ama kulak bu, benim beğendiğim tiz - bas ve vokal kalitesini bir başkası beğenmeyebilir, açıkçası bu modda iken müzik orjianllikten oldukça uzaklaşıyor bunu kesinlikle soylemem gerekli.

Ama nasıl ? Örneğin aslında çok kısık sesle olan bir enstrümanın sesini daha duyulabilir bir hale getiriyor, bunu yaparkende benim en başarılı bulduğum nokta ise X-FI Xtreme Music'de sesler birbirine girmiyor, yani ortalama bir kulağa sahip birisi bile çoğu enstrümanın sesini rahat bir şekilde ayrı - ayrı hissedebiliyor- duyabiliyor. Senin elindeki kartta böyle yapabiliyormu bilmiyorum. Bazı ses kartlarında bu sesler sanki birnirine yapışıkmış smanki hepsi aynı frekanstan yayın yapıyor gibi hissediyorum ama bunu X-FI Xtreme Music de asla yaşamadım.

Efsane karttır o zaten yıllardır kullandım. Creative ilk kez o seride mimariyi komple yenilemişti, sample rate converterı hiç olmadığı kadar precise yaptılardı, ayrıca yeni bir architecture üzerine kurulu neredeyse dönemin işlemcielri kadar transistöre sahip bir DSP yaptılar. Yazılım tarafıylada desteklediler bu donanımı en son damlasına kadar. DSP effectleri entertainment mode'dan bahsediyodun herhalde? Muazamdı crystalizer, cmss3d falan da falan. Bu seriden sonra Creative düşüşe geçti, özellikle yazılımda. Zaten eski kartlar için yeni OS lere aynı driverları getirmeme politikası da iyice müşterileri kızdırmıştı, daniel_k o tarafta devreye girdi.

• Şuan 3 sistemde bağlı olduğundan boş yer kalmadı zaten .Film izlerken z5500, z906 yı aktif hale getiriyorum. Müzik dinleyeceğim zaman z906 ile thx 550 yi.. Şöyle ki z5500 müzikte biraz arka planda kalıyo z906 biraz daha canlı şekilde veriyo sesi thx 550 ise tizlerde başarılı. z906 ile thx 550 birbirinin eksiklerini tamamlıyo gibiler duruma göre ikisinin ses seviyelerini ayarlıyorum @X-FI açacağınız konuyu merakla bekliyorum.
  • Cevaplar için te?ekkürler hocam 6 saattir ara?tyryyorum ve ?u konudaki ses kartyny almaya karar verdim galiba ;

http://forum.donanimhaber.com/m_45556150/tm.htm

x-fi xtreme music ve titanium hd piyasadan silinmi? maalesef bulunmuyor.HD-2 yi ise yurtdy?yndan getirtmeyi dü?ünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmuMaster -- 26 Ocak 2016; 1:52:04 >
  • http://audiotrack.net/en/pci/525

Sanırım bu ses kartına karar verdim hocam , yanınada aktif 2 adet ucuz yollu hoparlör .

Bu arada foobar2000 ve asio için teşekkürler.İlk yarım saat anlamamıştım şimdi müziklerin çoğunu özellikle flac'ları dinleyince anladım hakikaten ses değişmiş müzikte duymadığım ayrıntıları duyuyorum valla ne kadar teşekkür etsem az olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmuMaster -- 26 Ocak 2016; 1:52:43 >

• Öncelikle cevap için teşekkürler.

Evet çok kanaldan feragat edip tamamen stereo sisteme geçmek istiyorum,zaten oyunlarda ve filmlerde bile stereo kullanıyorum 5.1'i ve buna en uygun olarak gördüğüm kart dahttp://audiotrack.net/en/pci/525 bu kart.Forumda hakkında 1 tane kötü yorum görmedim.Hatta dünyada yok diyorlar.Tek sıkıntı galiba internal olması.

Birde cube diye geçen bir versiyonu var ama ona monitör bağlanırsa ne derece verim alınır bilemiyorum.Birde internal'in üstündeki opamp'lar değiştirilebiliyormuş.İlerde modifikasyonlar için iyi olur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmuMaster -- 26 Ocak 2016; 2:08:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

Efsane karttır o zaten yıllardır kullandım. Creative ilk kez o seride mimariyi komple yenilemişti, sample rate converterı hiç olmadığı kadar precise yaptılardı, ayrıca yeni bir architecture üzerine kurulu neredeyse dönemin işlemcielri kadar transistöre sahip bir DSP yaptılar. Yazılım tarafıylada desteklediler bu donanımı en son damlasına kadar. DSP effectleri entertainment mode'dan bahsediyodun herhalde? Muazamdı crystalizer, cmss3d falan da falan. Bu seriden sonra Creative düşüşe geçti, özellikle yazılımda. Zaten eski kartlar için yeni OS lere aynı driverları getirmeme politikası da iyice müşterileri kızdırmıştı, daniel_k o tarafta devreye girdi.

Gerçekten DSP (X-FI) efekleri inanılmazdı, bende uzun seneler X-FI kullandım ve anakart değiştirdiğim için artık bu harika kartı kullanamayacağım. Dediğin gibi Musşc mod derken aslında entertainment modu kast ediyordum, sürekli müzik dinlerken entertainment modu kullandığım için aklımda böyle kalmış. (Ket Vurma)

Ayrıca ses kartı kullanmadan DSP efektleri nasıl elde etmek için bunun için bunun gibi örneklerde mevcuttur:

Sony SDP-D905

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bosu -- 22 Ocak 2017; 11:21:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: carljohnson61

Şuan 3 sistemde bağlı olduğundan boş yer kalmadı zaten .Film izlerken z5500, z906 yı aktif hale getiriyorum. Müzik dinleyeceğim zaman z906 ile thx 550 yi.. Şöyle ki z5500 müzikte biraz arka planda kalıyo z906 biraz daha canlı şekilde veriyo sesi thx 550 ise tizlerde başarılı. z906 ile thx 550 birbirinin eksiklerini tamamlıyo gibiler duruma göre ikisinin ses seviyelerini ayarlıyorum @X-FI açacağınız konuyu merakla bekliyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_113932330/f_//tm.htm#113932330

Dün açamadım çünkü sayfa açılmıyordu reklamlardan geç diyorum geçmiyor. Şimdi oldu.

• Dolby hometheather mı ne var, cmss3d gibi headphone için filmlerde surround ses verebiliyor, müzik içinse eq ayarı yaoabiliyorsun birkaçta efekt. Tamamen dolby teknolojisi. Creative kadar özelliği yok. Youtubeda falan karşılaştırılıyor bu tür efektler, hala daha CMSS3D Headphone'a rakip olamadıklarını görüyorum. Creative'in o dönem mühendisleri harika iş çıkarmışlar.
  • X-FI cevabin icin tskler, xonar almayi dusunuyorum, isin kotusu x-fi kartimida 1 gun once sattim. Ama acikcasi x-fi' nin muziklerde kullandigim eglence modundaki efekleri olmadan bu saatten sonra yapamam. Sanirim sonar almayacagim, bakalim nasil olacak...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman neden sattın ki? Tekrardan 2. el bir Elite Pro falan bakmaya başla o zaman...
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

Olmaz eğer Creative o konuda bir cambazlık yapmıyorsa yeni kart sattırmak için. Onun dışında Daniel_K dediğim gibi en güncel sürümleri harmanlıyor ve dediği gibi hiçbir tweak yani modifikasyon yapmıyor sürücülerde, official ne ise o. Öyle ya da böyle Daniel_K yüklemen lazım

Üstad merhaba.
    Xfi titanium pciex kullanıyorum. windows 8.1 64 bit de işletim sistemi var.
    Daniel K sürücülerini denemek istiyorum.
    Size zahmet indirebileceğim son sürücülerin olduğu bir link verebilir misiniz? Teşekkür ederim...
  • İsaac Newton kullanıcısına yanıt
    http://forums.creative.com/showthread.php?t=720562
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.